Skulle du lukker din kreditkort?

Home » Credit and Debt » Skulle du lukker din kreditkort?

 Skulle du lukker din kreditkort?

Med stadigt stigende priser og kreditkort rentesatser, er flere forbrugere forsøger at begrænse deres gæld ved at lukke kreditkort. Ud over behovet for at begrænse gæld, der er mange andre grunde til at lukke et kreditkort konto, herunder høje renter og frygt for identitetstyveri.

Før du lukker en konto, lære, hvordan denne handling kan påvirke din kredit score, og hvad der vil ske med den kredit historie forbundet med den lukkede kort.

Årsager til Lukning af et kreditkort

Der er en masse grunde til at lukke et kreditkort. Følgende er de mest almindelige:

 • Overdreven Spending: Når folk føler, at de bruger for mange penge og kan ikke modstå lokke af det kreditkort, de lukker kontoen. (Plasten i din tegnebog behøver ikke at såre din økonomi.)
 • Inaktive kort: Når kreditkort er ikke længere bliver brugt, deres ejere typisk afslutte regnskaberne.
 • Beskyttelse mod identitetstyveri: Med stigningen i identitetstyveri i de seneste år, nogle mennesker tror, at ved at lukke et kreditkort, kan de mindske chancerne for, at deres identitet vil blive stjålet. (Må ikke være et offer for denne foruroligende kriminalitet.)
 • Høje renter: Meget høje kreditkort rentesatser er en anden grund til, at folk lukker deres konti. Husk, at hvis du stadig har en ubetalt saldo på et kreditkort med en høj rente, lukker kortet vil ikke stoppe ophobning af renter på den ubetalte saldo.
 • Høj Balance: Som en form for damage control, nogle mennesker vælger at lukke et kreditkort, når de har en høj balance på det.

Årsager til ikke Lukning et kreditkort

Uanset grunden, du har for at lukke et kreditkort, er det vigtigt at bemærke, at ikke alle kreditkort skal lukkes. Her er nogle grunde til, at du måske genoverveje at lukke et kreditkort:

 • Ubetalte Vægte: Når du lukker et kreditkort, der har en kreditsaldo, din kredit eller kreditmaksimum på dette kort reduceret til nul, og det ser ud som du har maxed ud på kortet. Når din kredit score beregnes, mængden af gæld du har tegner sig for 30% af din score. At have en maxed-out-kort, eller endda et kort, der kun synes at være maxed ud, vil have en negativ indvirkning på din kredit score.
 • Kun Credit Kilde: Hvis du ikke har andre kort eller lån, er det ikke en god idé at lukke dit kreditkort. En stor del af din kredit score tager højde for de forskellige former for kredit, du ejer. Hvis du ikke har andre lån eller kredit, er det generelt en god idé at holde den eneste, du har åben.
 • God Historie: En god betaling historie hjælper med at øge din kredit score, så hvis du har en god betaling historie på et kort, så er det en god ide at lade dette kort åben. Dette er især vigtigt, hvis du har en dårlig historie med andre kort eller former for kredit.
 • Lang kredit historie: Dette er en anden vigtig faktor i beregningen af din kredit score. En længere kredit historie kan betyde en højere score, så hvis det pågældende kort er en af dine ældre, kan din kredit score være bedre stillet, hvis du forlader den konto åben.

Virkninger på dit kredit score

Effekten et lukket kreditkort konto vil have på din kredit score afhænger af din kredit historie og om den aktuelle situation i din saldo / grænse-forholdet.

kredit historie

Hvis du har en god historie på et kort, kan lukke kortet påvirke dit kredit score negativt. Fair Credit Reporting Act (facta) mandater, at negativ historie forbliver i op til 7 år eller 10 år for en konkurs. Det betyder, at hvis du lukker en konto med en frygtelig kredit historie, i syv år, den negative oplysninger vil blive slettet.
Selv om det kan synes som en god idé at lukke en dårlig konto og vente syv år for de oplysninger, der skal fjernes fra din kredit rapport, er det en bedre idé at arbejde på at vende den dårlige konto til en god en ved at afdrage gælden og gøre hver månedlige betaling til tiden.

Balance / Limit Ratio

Din saldo / grænse-forholdet, eller kredit udnyttelsesgrad, er simpelthen dit kreditkort balance divideret med dit kreditmaksimum. Dette forhold er vigtigt, fordi kreditorer og långivere, der overvejer at udvide yderligere kredit til dig eller udlån du penge gerne se, at du gør god brug af den kredit, du har i øjeblikket.

Hvor meget af dit kreditmaksimum du gør brug af, er grundlaget for 30% af din kredit score. Som din saldo / limit forholdet øges, din kredit score falder, fordi du bliver set som værende større risiko for overextending dig selv økonomisk.

Ved vurdering af din saldo / grænse-forholdet, kreditorer og långivere ønsker at se en lav balance i forhold til din grænse. For eksempel, hvis du har tre åbne kreditkort med en kombineret $ 6.000 kreditmaksimum og en kombineret $ 2.400 balance, så har du en 40% balance / grænse-forholdet ($ 2.400 / $ 6.000). Ved at holde åbent en inaktiv kreditkort med en $ 1.000 kreditmaksimum og en $ 0 balance, bliver din saldo / grænse-forholdet en mere tiltalende 34% ($ 2400 / $ 7000). Fico (NYSE: FIC) antyder, at du holder din saldo / grænse-forholdet så lavt som muligt.

Hvad skal man gøre?

Inden det besluttes at lukke et kreditkort, tage et kig på din kredit rapport og vurdere, hvordan lukker kontoen vil påvirke din score. Ifølge loven har du ret til en gratis kredit rapport om året fra hver af de tre kredit rapportering bureauer. Gå til din kredit rapport, kan du besøge AnnualCreditReport.com. Indhentning din score har en pris, men når du bestiller din score i samarbejde med din gratis årlige kredit rapport, prisen er ofte lavere. For mere information om din kredit score og andre kreditrelaterede sager, gå til myFICO.com.

Bundlinie

Husk, uanset hvad dine grunde til at lukke et kreditkort, er følgende vigtige grunde til at overveje for at holde kortet åbent:

 • Hvis du har en inaktiv kreditkort eller et kort med en høj balance, skære det op i stedet for at lukke den, så historien forbliver på din kredit rapport, men du vil ikke akkumulere flere afgifter på det.
 • Mens fristelsen til at lukke en konto et dårligt omdømme er høj, lukker den faktisk gør mere skade end gavn. Det er bedre at betale den konto, end at lukke det, fordi at lukke kontoen reducerer din kredit score ved at øge din saldo / grænse-forholdet.

Bliv informeret om de tiltag, der kan påvirke din kredit score og handle i overensstemmelse hermed, og du vil være en mere attraktiv ansøger til nye långivere og kreditorer, næste gang du har brug for at låne penge.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.