Skulle du medunderskrive en studerende lån?

Home » Banking and Loans » Skulle du medunderskrive en studerende lån?

Skulle du medunderskrive en studerende lån?

Beslutter at co-underskrive en studerende lån kommer ned til, om du kan tilbagebetale hele lånet på egen hånd, hvis nødvendigt.

Du bør co-underskrive en studerende lån, hvis du har råd til at betale det tilbage selv, fordi du kan blive nødt til.

Co-signering gør dig juridisk ansvarlig for at tilbagebetale lånet, hvis den primære låntager ikke kan. Og hvis du ikke har råd til at foretage betalinger, vil dit kredit blive beskadiget.

Hvis du har råd til at co-sign, skal du gøre det at kende de involverede risici, og hvordan du kan få ud af krogen for lånet i fremtiden.

Muligheder for at overveje, før co-signering

Før du ansøge om et privat studerende lån som en co-signer, styre den primære låntager mod andre muligheder.

Sørg for, at de har indsendt den gratis program for Federal Student Aid, eller fafsa, at kvalificere sig til alle føderale studerende støtte. Dette omfatter gratis eller optjent bistand, ligesom tilskud, stipendier og arbejds-undersøgelse, såvel som føderale studerende lån.

For bachelorer, føderale studerende lån er den bedste løsning, fordi de ikke kræver kredit historie eller en cautionsmænd at kvalificere sig. De fleste private lån gør.

Sammenlignet med føderale lån, private lån tendens til at bære højere renter og har færre tilbagebetaling muligheder eller muligheder for lån tilgivelse. De bør kun overvejes efter at alle føderale støtte er blevet maxed ud.

Der er et par private studielån, der ikke kræver en co-signer. Godkendelse er baseret på karriere og indkomst potentiale, men disse lån bære højere rente end andre private indstillinger.

Hvem kan co-underskrive et lån?

Stort set alle med en kvalificeret kredit historie kan co-underskrive et studielån.

Det betyder at du kan co-underskrive et studielån til dit barn, barnebarn, en anden slægtning eller endda en ven. Private långivere ser for medunderskrivere med en stabil indkomst og god til fremragende kredit score, typisk i de høje 600s eller derover. De mener også anden gæld, du allerede har.

En cautionsmænd giver en låntager adgang til college finansiering, han eller hun ellers ikke ville have; det kan også hjælpe den studerende opbygge kredit.

Men bare fordi du kan co-underskrive et lån betyder ikke, du skal.

Hvordan co-signering påvirker dit kredit

Når du co-underskrive et lån, er du afleverer nøglerne til din kredit over til den studerende låntager.

Virkningen af ​​co-signering vil kunne mærkes selv før et lån er godkendt: Du får en midlertidig ding på din kredit score, når långiver udfører en hård træk på din kredit historie under ansøgningsfasen.

Når du er godkendt, vil lånet og dens betaling historie dukke op på din kredit rapport. Eventuelle ubesvarede betalinger kan skade dit kredit.

Hvis låntager ikke kan opfylde betalinger, og du kan ikke dække dem, kunne lånet gå ind i standard. Det er et sort mærke, der vil forblive på din kredit rapport i syv år, blandt andre økonomiske konsekvenser.

Andre risici for co-signering

Co-signering kan påvirke din evne til at låne. Co-underskrive et lån øger ”gæld” del af din gæld til indkomst-forholdet, der kan påvirke din evne til at få ny kredit for ting som en bil eller et hus.

Forsinkede betalinger kunne have långivere eller samlere efter dig. Så snart en betaling er forsinket eller savnet, kan du høre fra långiver, eller værre, en inkassator. For at undgå ubesvarede betalinger, fremme den primære låntager at tilmelde dig autopay eller kommunikere med dem hver måned før betalinger forfalder.

Du kunne være ansvarlig i tilfælde af død eller invaliditet. Det kan lyde morbid, men finde ud af långiveren politik, hvis en låntager dør eller bliver deaktiveret. Hvis de ikke giver mulighed for tilgivelse, at ansvaret foretage betalinger ville udelukkende falde til dig.

Hvad skal man diskutere med den studerende låntager

Co-signering kræver en åben diskussion med den primære låntager, der bør kende de risici, du tager på som en co-signer og hvor langsigtet tilbagebetaling vil påvirke livet efter college. At diskussionen bør omfatte, hvad de studerer, når de forventer at opgradere, og hvad deres jobmuligheder og indkomst potentiale kunne være.

Du kan ved låntager godt, så spørg dig selv: Har denne person har vist, at han eller hun er ansvarlig nok til at tage på engagement af et lån? For at fuldende års studier? Hvis svaret er nej, så skal du pege låntager mod andre muligheder.

Hvordan at bo på toppen af ​​en co-signeret lån

Når en långiver gør et tilbud, læse lånets gældsbrev i fuld at forstå alle detaljer. For eksempel er den private långiver Sallie Mae siger den primære låntager og cautionsmænd deler ansvaret for at foretage betalinger til tiden.

For at undgå fremtidige overraskelser, finde ud af, hvilket niveau af kommunikation vil du modtage som en co-signer. Dette kunne omfatte når betalingen sker eller hvor hurtigt efter en forpasset betaling, som du ville få besked, sammen med gebyrer vurderes. Spørg långiver hvordan du vil få besked, såsom telefon, e-mail eller post.

Hvis låntager fortæller dig at han eller hun ikke kan møde en betaling, før det er på grund, straks kontakte långiver til at finde ud af dine muligheder. Du kan være i stand til at komme på en ny plan for tilbagebetaling eller udløse en midlertidig pause i betalinger.

Sådan kommer frigivet fra co-signering

Der er to metoder til at få frigivet fra co-underskrive ansvar: cautionsmænd frigivelse og refinansiering.

Co-signer frigivelse er en funktion, du ønsker at søge i en privat studerende lån. De fleste långivere tillade dit navn og juridiske ansvar, der skal fjernes fra lånet, når låntager har foretaget et vist antal til tiden betalinger. Dette antal varierer fra 12 til 48 måneder, afhængigt af långiveren.

Du kan også pege låntager til refinansiering, hvilket ville fjerne dit navn fra lånet og gøre det muligt for låntageren at kombinere hans eller hendes studerende lån til et enkelt lån med en lavere rente, hvis de opfylder betingelserne. For at refinansiere, vil de nødt til at opfylde kredit- og indkomst krav, og har en rekord for on- time betaling.

Hvordan til at co-underskrive et privat studerende lån

Hvis du er klar til at co-underskrive et lån, du og låntager skal sammenligne tilbud fra flere studerende långivere, herunder banker, kreditforeninger og online långivere, for at finde de laveste priser.

Som en co-signer du vil være sikker på, at lånet har maksimal fleksibilitet på betalinger. Overvej lån funktioner som låntager beskyttelse – udsættelse og overbærenhed – sammen med tilbagebetaling muligheder og tilgængeligheden af ​​cautionsmænd frigivelse.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.