Skulle du spenderar med betal- eller kreditkort?

Home » Banking and Loans » Skulle du spenderar med betal- eller kreditkort?

Skulle du spenderar med betal- eller kreditkort?

Att betala med plast är lätt, men det är viktigt att välja rätt typ av plast. Du kan använda både betalkort och kreditkort för nästan vad som helst: vardagliga utgifter, shopping på nätet, och även att betala räkningar. Men vilken typ av kort som är bäst?

Kreditkort har flera fördelar jämfört med betalkort – särskilt om du är orolig för att skydda ditt lönekonto – men betalkort har sin plats.

Innan du åta sig en enda typ av kort (som du inte behöver göra, eftersom du kan använda olika kort för olika ändamål), är det bra att veta för-och nackdelar av varje typ.

Fördelar med betalkort

Ingen skuld:  För många är överklagandet av betalkort att de inte låta dig gå i skuld. Du är tillåtet att spendera vad som finns i ditt lönekonto, och det är det. Om du registrerar dig för  valfri  skydd övertrassering, kommer ditt kort bara sluta fungera när du får slut på pengar, och det är bra om du har svårt att kontrollera dina utgifter. Det finns några situationer där du kan fortfarande bli träffad med tillräckliga medel avgifter, men dessa fall är relativt sällsynta. Du kommer inte hitta dig själv djupt i skuld, och du kommer inte att behöva brottas med höga räntekostnader varje månad.

Kostnader du betalar:  betalkort billiga att använda. Till skillnad från kreditkort, inte bankkort inte ut årsavgifter.

Vissa kontroll konton (som du behöver för en vanlig betalkort) laddningsunderhållsavgifter om du inte uppfyller kraven för ett undantag, men ett checkkonto är praktiskt taget en nödvändighet – ett kreditkort är det inte. Dessutom kan du förmodligen hitta gratis kontroll på annat håll. Om du behöver pengar från en bankomat, du har en god chans att få det gratis med ditt bankkort, men kreditkort förskott är notoriskt dyra.

Kostnader handlarna betalar: Debet kort kan också vara billigt för detaljhandeln. Merchants betala avgifter för att bearbeta dina betalningar och betalkort slägga avgifter är oftast mycket lägre än kreditkort avgifter (även om det finns undantag). Som en följd av vissa handlare kräver att du uppfyller minimitrösklar inköps när du använder ett kreditkort (en $ 10 minimum, till exempel). Du kan hjälpa dina favoritföretag hålla kostnaderna nere när du betalar med ett betalkort.

Enkelhet:  ditt betalkort kommer med ditt lönekonto, och du behöver ett checkkonto, så att lägga till ett kreditkort för att mixen är bara att lägga ett lager av komplexitet till din ekonomi. Det är en mer användarnamn och lösenord, ett annat kortnummer som kan bli stulen, och en extra betalning du behöver för att hålla på toppen av varje månad. Ditt betalkort fungerar nästan överallt ett kreditkort fungerar.

Ingen kredit behövs:  betalkort är lättare att få om du har dålig (eller ingen) kredit. Om du kan få ett checkkonto, kan du få ett betalkort. Du kan även använda ett förbetalt bankkort om att få ett bankkonto är inte ett alternativ. Oavsett om du inte gillar tanken på att skulden eller så kan du inte få godkänt för skuld produkter, betalkort kan du undvika kreditkort.

Allt detta sagt, kreditkort har sina fördelar.

Fördelar med kreditkort

Mindre risk:  När du använder ett bankkort, kommer pengar på ditt lönekonto omedelbart. Med ett kreditkort, du (eller tjuvar med ditt kortnummer) tillbringar bankens pengar, och du har en frist innan betalningen. Det ger dig mer tid att lägga märke till fel och ifrågasätta dem – och samtidigt hålla ditt lönekonto intakt. Kreditkort erbjuder också bättre skydd mot bedrägerier (även om de flesta betalkort med frivillig ”noll ansvar” täckning liknar): Med kreditkort, kan du inte förlora mer än $ 50 till bedrägeri, men med betalkort, är potentiellt obegränsat din ansvar enligt Federal lag.

Ytterligare skydd:  Medan noll ansvar politik gör betalkort nästan lika säker som kreditkort (ignorerar den tid det tar att få tillbaka pengarna på ditt lönekonto), kreditkort erbjuder ytterligare fördelar.

Det är lättare att bestrida avgifter om det finns ett problem, och vissa kreditkort erbjuder utökade garantier på varor du köper samt begränsad reseförsäkring.

Bygga och underhålla Fotograf:  K eeping ett kreditkortskonto öppna hjälper dig att bygga en stark kredit historia – eller hålla din kredit i god form. Betalkort, för det mesta, inte påverka din kredit. Vissa die-hard betalkort användare säger att de inte bryr sig om kredit poäng eftersom de aldrig kommer att behöva låna, men dessa värderingar är viktiga. Du kanske vill låna  en dag  (för att köpa en bostad eller bil, till exempel), och börja om från början är svårt. Du kommer inte att betala någon räntekostnader om du betala av ditt kreditkort saldon i sin helhet varje månad, och vissa kort har inga årsavgifter, så det finns lite att förlora.

Belöningar:  Om du är den typen som vill ha lite extra, kreditkort erbjuder bättre belöningar än betalkort (oavsett om det innebär tillgång till rabatter, pengar tillbaka, eller rese poäng).

Höga gränser:  Kreditkort kommer ofta med gränser som är större än den mängd pengar du hålla kontroll. Som ett resultat, behöver du inte oroa dig för att slå din gräns på grund av tillstånd och håller. Du kommer att ha färre problem med att använda ditt kort för hyrbilar, hotell, gas vid pumpen, och matsal (där förauktorisation rymmer låsa upp medel i flera dagar, om du betalar med kortet).

Övriga förmåner: Beroende på din situation (och din kortutgivare), kan det finnas andra fördelar med att använda kreditkort. Till exempel på några hyrbil byråer, är ett kreditkort den enda acceptabla form av betalning.

Vilket är bättre?

I slutändan måste du bestämma vad som är viktigast. Om du vill ha det bästa av två världar, använda båda korten:

Ett kreditkort är bäst för de flesta inköp. När du handlar på nätet eller i person, skyddar ett kreditkort dig på flera sätt som ett bankkort inte kan (inklusive skyddande ditt lönekonto, förlängda garantier och mer). Det viktiga är att betala av kortet balans helt varje månad för att undvika finansiella kostnader.

Ett betalkort är bäst för kontantuttag och skuld undvikande . För kontantuttag på bankomater, är ditt betalkort det bästa alternativet. Du kommer att hålla avgifterna till ett minimum, och din kortinformation är osannolikt att bli stulen om man håller sig till säkra bankomater. Om ett kreditkort kommer att locka dig att ta på ett berg av skulder, hålla fast vid ett bankkort. Men i slutändan måste du ta hand om dina utgifter (vilken typ av kort du använder kan inte göra det åt dig). Om du inte gör det, kommer du hitta sätt att fuska och spendera mer än du borde oavsett vad som finns i din plånbok.

Prepaid betalkort

Om du bara inte kan bestämma, förbetalda betalkort erbjuder några av fördelarna med både kreditkort och betalkort.

Liksom kreditkort , de håller ditt primära checkkonto från att utsättas för världen. Om det finns ett fel eller någon stjäl ditt kortnummer, är den enda pengar tillgängliga pengar du har laddat på kortet. Men kommer du inte att kunna spendera dessa medel (som du kan behöva), och att få de medel som ersätts kan vara en långsam och svår process.

Liksom betalkort , kontantkort hindra dig från att gå in skulden. Du kan bara spendera pengar som du har laddats på kortet. När pengarna är slut slutar kortet fungerar.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.