Skulle du virkelig eie en bil?

Home » Insurance » Skulle du virkelig eie en bil?

Skulle du virkelig eie en bil?

Du vokser opp. Uteksamineres. Fakke den første jobben. Hva er neste steg? Med mindre du bor i en by med en stor transit system, må du kjøpe en bil – ikke sant?

Kanskje ikke.

Fremtiden for kjøring kommer til å se veldig annerledes, og det kommer raskere enn du tror. Den uavhengige tenketanken RethinkX spår at innen 2030 vil 95 prosent av miles reist i USA bli dekket i selv kjører elektriske biler eid av ride-deling selskaper.

“Jeg tror et barn født i dag er usannsynlig å lære å kjøre,” sier futurist Juan Enriquez, medforfatter av Utviklende oss selv: Hvordan Unaturlig Utvalg og ikke-tilfeldig mutasjon er å endre livet på Jorden . I denne nær fremtid scenario, vil du ikke trenger å eie en bil, eller selv har en lisens: Vi skal alle bare bli fraktet rundt av on-demand-selvstyrte biler.

Men vi trenger ikke å vente på at selv-kjøring fremtiden for å se at økonomien i bilhold har allerede endret. Når du legger opp kostnadene (og noen ganger hodepine) av bilhold, og faktor i spredning av ridesharing tjenester, du virkelig begynne å lure på om å eie en bil er fornuftig.

Her er hvordan å ringe på bilhold.

Spor din kjørelengde

Den gjennomsnittlige amerikanske setter rundt 13.500 miles på hans eller hennes bil hvert år, ifølge US Department of Transportation. Ikke treffer det merket? Da har du en sak for å finne alternative ruter, det være seg leasing, offentlig transport eller ridesharing.

Hvis du fortsatt vil ha en bil, det er en sjanse du kan få en bedre pris på en leieavtale, fordi de er miles basert, sier Ron Montoya av Edmunds. Og hvis du kjører mindre enn 10.000 miles i året – og du lever i en uber-vennlig by – så viser det seg å være billigere å rideshare, sier Enriquez.

Det er noe amerikanerne er i ferd med å finne ut.

Forskning fra konsulentfirma Magid Advisors funnet at funnet Uber bruken økt fra 4 prosent til 17 prosent 2014-2015, og at 22 prosent av Uber brukere i alderen 18-64 ble forsinke eller holde ut å kjøpe en ny bil på grunn av det.

Tenk Array of Alternatives

Bor du i Chicago, Detroit, Los Angeles, Miami, New York, San Diego, San Francisco, eller Washington, DC? I disse byene, en NerdWallet studie fant at bruk av ridesharing tjenester for din ukentlige pendle er billigere enn å bruke en personlig kjøretøy. I San Francisco, for eksempel, kan du spare over $ 330 i måneden.

Har Eie tilpasset ditt månedlige budsjett og livsstil?

Akkurat nå, den gjennomsnittlige prisen for en ny bil er rundt $ 34 000, ifølge Kelley Blue Book, noe som gjør den gjennomsnittlige bilen betaling rundt $ 500 i måneden. Hvis dette virker høy, kan en leiebetaling anke: I gjennomsnitt er det $ 200 i måneden mindre.

Men en månedlig bil betaling er bare en del av ligningen når du beregne kostnadene ved bilhold. De øvrige kostnadene omfatter forsikring, drivstoff, vedlikehold, og (i noen steder) parkering. Noen ikke-så-opplagte inkluderer avskrivninger, lisens og registrering avgifter, og skatter.

Hvor mye må de legge opp til? Den gjennomsnittlige årlige forsikringspremie varierer avhengig av staten, men det var omtrent $ 910 i 2014, ifølge Quadrant Information Services.

Kostnaden for parkering er det andre biggie for mange mennesker i byer, sier NerdWallet Amy Danise – selv om det er verdt å merke seg at hvis du bor og arbeider i en by, kostnaden for parkering er delvis motvirket av reduserte drivstoffkostnader som følge av ditt kortere pendle. På samme måte vil vedlikeholdskostnadene avhenge av kjøretøyet. Hvis du pendler til jobb, sier AAA du kan forvente ca $ 57 totalt kjøretøy utgifter per 100 miles. For å få en mer skreddersydd estimat for alle de ovennevnte, må du bruke en kalkulator som Edmunds.com er True Cost å eie .

Kan du leve uten en?

Hvis du eier en bil og ønsker å se om det er billigere å droppe hjulene, deretter begynne å eksperimentere. Når du har funnet ut eierkostnader, kan du bruke kost estimat verktøy som tilbys av mange ridesharing tjenester for å se hvordan de månedlige kostnadene vil sammenligne.

Men for å virkelig få en følelse for hvordan kostnadene varierer – og for å se om det passer din livsstil – så du kan prøve å la bilen stå i garasjen for en måned og teste andre alternativer. Derimot, hvis du ikke eier en bil, og deretter spore hvor mye du bruker på transport hver måned og begynner å sammenligne den med den gjennomsnittlige eierkostnader nevnt ovenfor.

Noe som ikke er så kvantifiserbare, skjønt, er den personlige gang du kommer tilbake ved hjelp av ride-tjenester for deling eller offentlig transport. Enten du bruker den tiden til å takle e-post, ta opp kontakten med sine kjære, eller nyte tid til deg selv, “som kan være en fordel at tips skalaene mot ikke kjører,” legger Danise.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.