Skulle New College gradienter betale ned studielån, eller begynne å investere?

Home » Banking and Loans » Skulle New College gradienter betale ned studielån, eller begynne å investere?

Skulle New College gradienter betale ned studielån, eller begynne å investere?

Les noen personlig økonomi området, og du kommer til å finne den samme råd om og om igjen: Begynn å spare og investere så tidlig og ofte som mulig. 

Det er gode råd. Bare å spare penger er den beste investeringen du noensinne vil gjøre, og jo raskere du kommer i gang jo bedre.

Men det er ikke alltid lett råd å følge, spesielt hvis du er en fersk college grad med studielån og en entry-level inntekt.

Jeg har snakket med mange mennesker i denne eksakte situasjon som er forståelig stressa. De ønsker å være spare og investere, men at studielånet forpliktelse står i veien, og de føler at de faller bak.

Så hva gjør du? Hvordan balanserer du behovet for å investere med behovet for å betale ned studielån? Hvordan bør du prioritere disse to store mål?

La oss gå gjennom det steg-for-steg sammen.

Trinn 1: Kjenn dine investeringsmuligheter

Før du kan gjøre noen form for beslutning, må du vite hva alternativene er. La oss starte på investeringssiden av ting.

Det første stedet å lete er din arbeidsgiver. Har bedriften har en pensjonsordning? Er det en arbeidsgiver kamp på ditt bidrag? Er det bra og lave kostnader investeringsmuligheter? Du kan be din HR representant for svar på disse spørsmålene, og du kan også be om en oppsummering planbeskrivelsen å grave i detaljene.

Uansett hva din arbeidsgiver tilbyr, du sannsynligvis har tilgang til noen andre skatte-fordelaktig investering kontoer i tillegg:

  • IRAS og Roth IRAS : Individuelle pensjonisttilværelse kontoer er som en 401 (k), bortsett fra at du åpner dem selv.
  • Helse sparekonto : Muligens den beste oppgjørskonto tilgjengelig, om du kvalifiserer for en.
  • Selvstendig næringsdrivende kontoer:  Hvis du tjener noen penger på siden, kan du være i stand til å åpne din egen oppgjørskonto for ekstra bidrag.

Trinn 2: Organiser ditt studielån

Det er tre viktige biter av informasjon du bør vite om hver av studielån:

  1. Den utestående saldoen (hvor mye du skylder)
  2. Minimum månedlig betaling
  3. Renten

For føderale studielån, kan du få all denne informasjonen gjennom National Student Loan Data System. Dette vil også gi deg informasjon om hvilken type studielån du har, noe som vil være viktig senere som du ser inn tilbakebetaling og konsolidering alternativer.

For private studielån, kan du få denne informasjonen ved å trekke en gratis kopi av kreditt-rapporten på annualcreditreport.com.

Trinn 3: Betal minimum på alle studielån

Uansett hva, betale minst minimum på alle studielån. Dette holder kreditt historie i god form, holder deg ut av standard og vedlikeholder du er kvalifisert for potensielle lån tilgivelse.

Automat minimum betalinger, slik at det skjer hver måned uten at du engang tenke på det.

Quick Merk: Dette ville være et godt tidspunkt å se på om du er kvalifisert for inntektsdrevet tilbakebetaling. Selv om du har råd til å betale mer hver måned, melde deg på en av disse tilbakebetaling planer kan gi deg ekstra fleksibilitet som kan være verdifullt nedover veien.

Trinn 4: Maksimer din arbeidsgiver Match

Hvis din arbeidsgiver tilbyr en kamp for bidrag til bedriftens pensjonsordning, vil du ønsker å bidra nok til å få den hele kampen.

La oss si at din arbeidsgiver matcher 50% av ditt bidrag opp til 6% av lønnen (ganske vanlig). Det betyr at hvis du bidrar 6% av hver lønnsslipp til 401 (k), vil din arbeidsgiver bidra med en annen 3%.

Det er en 50% umiddelbar og garantert avkastning på investeringen din hver gang du gjør en innsats. Du vil ikke finne den slags avkastning andre steder, så det er noe du bør dra nytte av mens du kan.

Quick Merk: Din arbeidsgiver kamp kan bli utsatt for noe som kalles opptjening, og i så fall at avkastningen ville ikke være 100% med mindre du oppfyller visse krav – for eksempel jobber ved bedriften i minst fem år. Du kan finne ut om din bedrift gjør dette ved å spørre din HR rep eller lese planens sammendrag planbeskrivelse.

Trinn 5: Prioriter høy rente gjeld

De første fire trinnene her er ganske cut-and-tørr. Men det er her det begynner å bli litt mer usikker.

Det er ikke en entydige riktig vei fra dette tidspunktet, så det beste du kan gjøre er å forstå avveiningene mellom ulike alternativer og gjøre den beste avgjørelsen for dine spesifikke mål og behov.

Et godt sted å starte er ved å målrette noen høy rente studielån først. Det er ingen definitive cut-off punkt som definerer “høy interesse”, men 7% er en god målestokk.

Her er begrunnelsen:

  • På lang sikt, har aksjemarkedet gitt en gjennomsnittlig avkastning på om lag 9,5%. Det har vært noe lavere nylig skjønt, og mange eksperter forventer langsiktig avkastning å være i 7% -8% rekkevidde fremover.
  • Selv om aksjemarkedet har alltid gått opp på lang sikt, er det fortsatt ikke garantert, og det vil være mange humper på veien.
  • Eventuelle ekstra betaling mot gjeld med 7% rente representerer en garantert 7% avkastning på investeringen .
  • Det garanti, og det faktum at det er sammenlignbare med hva du kan forvente fra aksjemarkedet uansett, gjør det vanskelig å gå forbi.

En annen mulighet du har for å håndtere høye lån er refinansiering, men du må være forsiktig. Refinansiering et privat lån for en lavere rente kan gjøre mye fornuftig, men refinansiering en føderal lån betyr å gi opp en rekke verdifulle beskyttelse. Bare sørg for at du forstår alle de avveininger før du signerer på den stiplede linjen.

Trinn 6: Mix og Match

Fra dette punktet, i stedet for å tenke på denne beslutningen som enten / eller, hvorfor ikke prøve både / og?

Ta noen ekstra penger du har og sette 50% mot dine investeringer og 50% mot studielån. På den måten du gjør jevn fremgang mot å være gjeldfri og dra nytte av aksjemarkedet.

Selvfølgelig, det trenger ikke å være 50/50. Det kan være en hvilken som helst del du vil, og jeg vil oppfordre deg til å tenke på den følelsesmessige virkningen av din beslutning i tillegg til regnestykket. Hvis en rute ville føre til mer lykke eller mindre stress i livet ditt, ikke vær redd for å vippe ting i den retningen.

Noen fremgang er god fremgang

Det er stressende å måtte betale ned studielån når du føler at du bør spare og investere. Jeg kjenner mange mennesker som føler at deres gjeld er å gjøre dem falle lenger og lenger bak.

Det viktigste å huske er at det å investere og betale ned gjeld er to sider av samme sak . Begge innsats får du nærmere økonomisk uavhengighet, så noen fremgang du gjør på hver front er godt i gang.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.