Skulle Teens och studenter har kreditkort?

Home » Credit and Debt » Skulle Teens och studenter har kreditkort?

God kredit vanor Starta vid en ung ålder

Skulle Teens och studenter har kreditkort?  God kredit vanor Starta vid en ung ålder

Kreditkort skuld är ett stort problem, och varje år miljontals människor befinner sig i över huvudet. Räntorna stiger, betalningar får missas, och kredit poängen papperskorgen. Medan kreditkort skuld kan vara ekonomiskt förödande spelar kredit en viktig roll i våra liv. Vill du köpa ett hus? Om du inte har en massa pengar på banken för att betala kontant, behöver du kredit. I vissa fall, till och med hyra en lägenhet, erhålla försäkring, eller söker jobb kan kräva din kredit historia att dras.

Utan kredit, kan det göra även en del grundläggande saker svårare.

Ungdomar och skuld

När någon fyller 18 och kan kvalificera sig för sina egna kreditkort och lån, blir de ett viktigt mål för långivarna. Kreditkortsföretag vet att unga vuxna är angelägna om att börja sitt vuxna liv, och det händer ofta när de går iväg till college. Så många campus fylld med banker och kreditkortsleverantörer ger bort gratis gåvor för att registrera dig, och i övrigt gör det mycket lätt att göra.

Det verkliga problemet är att för många av dessa elever, kommer detta att vara den första kreditkort som de stöter på. De betalar lite uppmärksamhet åt räntor, villkor och kortfunktioner. Kortet de väljer kan ställa upp dem för underlåtenhet redan från början.

Dessutom är många unga människor inte tillräckligt utbildade om kreditkort och skuld. De kanske känner att du måste betala tillbaka pengarna, men de får inte vara beredda att förstå effekten av höga räntor, minsta betalningar och den förödande effekt som sena betalningar kan orsaka.

Och när de flesta ungdomar har relativt lågbetalda eller deltidsarbete, kan det bli svårt att hålla jämna steg med kreditkortsbetalningar om de får utom kontroll.

Varför de flesta studenter behöver kredit

Med alla de negativa konsekvenserna av kreditkort skuld, är det faktum att de flesta studenter behöver, eller borde åtminstone ha ett kreditkort.

Om du av någon anledning alls, det är att upprätta en kredit historia. Du behöver kredit för att bygga en kredit värdering, så att få ett kreditkort vid ung ålder är ett enkelt sätt att göra detta. Dessutom är en av de viktigaste faktorerna för din FICO poäng längden på kredit historia. Så ju tidigare du upprätta en kredit kommer längre din kredithistorik vara när det blir dags att ta en allvarlig lån som att köpa ett hus.

Inte bara det utan kreditkort är bra för en nödsituation. De flesta elever kommer inte att ha en betydande katastroffond av kontanter sitter på banken, så att ha förmågan att komma upp med pengar i händelse av en nödsituation är viktigt. Som förälder, du förmodligen inte vill tänka på din son eller dotter är strandsatta om bilen går sönder, eller komma med pengar om de behöver för att flyga hem för en nödsituation, så ett kreditkort kan ge en bra skyddsnät .

Det är fortfarande upp till föräldrarna

Om du vill att ditt barn att ha goda utgifter vanor och motstå frestelsen som kan komma med att ha ett kreditkort, är det upp till dig att utbilda dem. De behöver veta fördelarna med att ha ett kort, och de förödande konsekvenser som kan komma från missbruk.

Som förälder måste du sitta ner med din son eller dotter innan de beger på egen hand.

Diskutera varför det är viktigt att ha ett kreditkort och betalningsanmärkningar. Du bör också hjälpa dem att hitta en bra kreditkort, så att de inte hamnar registrerar dig för den första de kommer över. När de får ett kort, gör ett köp och gå dem genom processen att göra den månatliga utbetalningen. Antingen med check eller elektroniskt så att de vet vad som väntar och är bekant med processen.

Slutligen, gå igenom spelreglerna. Förklara exakt vad kreditkort ska användas för, och vem som är ansvarig för betalningarna. Du vill att ditt barn att använda detta verktyg på ett ansvarsfullt sätt, så det borde vara klart att de måste hålla jämna steg med betalningarna.

Om du tar dig tid att utbilda ditt barn vid ung ålder så att de kan etablera kredit på ett ansvarsfullt sätt, kommer de att vara i stånd att komma igång med en solid kredithistorik och har etablerat goda finansiella vanor framöver.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.