Soorten Spaarrekeningen – Van Basic Accounts om Savings-Like Alternatieven

Home » Banking and Loans » Soorten Spaarrekeningen – Van Basic Accounts om Savings-Like Alternatieven

Soorten Spaarrekeningen - Van Basic Accounts om Savings-Like Alternatieven

Een spaarrekening is een geweldige plek om geld dat je niet van plan om meteen door te brengen te houden. Deze boekhouding bij te houden van uw geld veilig en toegankelijk, terwijl het betalen van je interesse, maar er zijn verschillende soorten spaarrekeningen om uit te kiezen. Elke variatie (en de bank of credit union) heeft verschillende functies, dus het is belangrijk om uw opties te begrijpen.

We graven in de details van elk van deze gemeenschappelijke plaatsen om uw geld stash:

  1. Basic spaarrekeningen
  2. Online spaarrekeningen
  3. Geldmarktrekeningen
  4. Certificates of deposit (CD’s)
  5. rente controle
  6. Specialty accounts (student besparingen en doelgericht accounts, bijvoorbeeld)

Het verdienen van belang: Alle op deze pagina beschreven rente te betalen, die u helpt uw spaargeld te laten groeien rekeningen – hoewel het tempo van de groei langzaam kan zijn. Als u opties vergelijken, evalueren van de rente, die vaak als een jaarlijks percentage (APY) wordt aangehaald om te beslissen welk account het beste is. Je hoeft niet per se om de rekening bij de hoogste rente kiezen – gewoon een concurrerend tarief. Vooral bij kleinere saldi, de rente is niet zo belangrijk als andere rekening functies, zoals liquiditeit en vergoedingen.

Collegegeld te betalen? Vergoedingen zijn schadelijk voor de gezondheid van uw spaarrekening’s. Met een relatief lage rente, kan eventuele kosten veeg uit uw jaarlijkse winst of zelfs leiden tot uw saldo af te nemen na verloop van tijd. Onderzoek van uw bank declaratie zorgvuldig voor het storten van geld.

Basic Spaarrekeningen

In zijn eenvoudigste vorm, een spaarrekening is gewoon een plek om geld te houden. U stort op de rekening, verdienen rente en geld uit wanneer je het nodig hebt. Er zijn een aantal beperkingen op hoe vaak u geld kunt opnemen (tot zes keer per maand voor preauthorized onttrekkingen – maar onbeperkt in persoon), en u kunt toevoegen aan de rekening zo vaak als u wilt.

Er is niets mis met het gebruik van een van deze plain vanilla-accounts, maar er zijn ook  andere  vormen van spaarrekeningen die een betere pasvorm voor u zou kunnen zijn. Die andere accounts zijn allemaal variaties op de traditionele spaarrekening. Dat gezegd hebbende, als uw behoeften zijn vrij eenvoudig, kunt u waarschijnlijk gewoon het openen van een spaarrekening bij een bank je al werken met en worden gedaan met het.

Online Spaarrekeningen

Hoogtepunten van online bankrekeningen zijn onder andere:

  1. Hoge rente op deposito’s
  2. Lage (of geen) maandelijkse kosten
  3. Geen minimum saldo eisen
  4. Toonaangevende technologie

Deze types van de rekeningen waren in eerste instantie beschikbaar zijn via online-only banken. Maar de meeste brick-and-mortar banken nu ook online mogelijkheden zoals online betalen van rekeningen en remote borg, en sommige banken hebben online-only opties met lagere kosten en hoge tarieven dan hun standaard accounts.

Self-service: Online spaarrekeningen zijn het beste voor zelfvoorzienend tech-savvy consumenten. Je kunt niet lopen in een tak en krijgen hulp van een teller – u zult het grootste deel van uw bankzaken online te doen door jezelf. Echter, het beheer van uw account is eenvoudig, en je kunt altijd bellen met de klantenservice voor hulp (rekening mee dat sommige brick-and-mortar banken te beperken hoe vaak kun je bellen klantenservice, en ze kunnen kosten in rekening voor het krijgen van hulp van een mens). Gelukkig kunt u de meeste verzoeken te voltooien jezelf – waar en wanneer het u uitkomt.

Gekoppelde accounts: Als u een online account te gebruiken, moet u meestal ook behoefte aan een brick-and-mortar bankrekening (bijna elke bankrekening zal doen). Dit is uw “verbonden” gehouden, en dat is meestal de account die u wilt gebruiken voor uw eerste storting. Zodra uw online account is up and running, kunt u deposito’s van andere bronnen te maken – kunt u waarschijnlijk ook controles op de rekening met uw mobiele telefoon te deponeren.

Zakgeld: Als er geen fysiek filiaal, kan je je afvragen hoe je je geld uitgeven als je het nodig hebt snel. Gelukkig, sommige online banken bieden ook online  controleren  accounts die u in staat om cheques uit te schrijven, rekeningen betalen online, en het gebruik van een betaalkaart voor aankopen en geldopnamen. Als u nodig hebt om het geld te verplaatsen naar uw lokale bankrekening, dat de overdracht duurt gewoonlijk gebeurt binnen enkele werkdagen. Plus, een aantal online banken kunt u de kassa’s cheques die naar buiten via de post te bestellen.

Variaties op Spaarrekeningen

Als u meer dan een standaard (of online) spaarrekening nodig hebben, zijn er andere soorten rekeningen die rente te betalen terwijl het aanbieden van extra voordelen.

Geldmarkt rekeningen (MMAS):  geldmarkt rekeningen zien en voelen als spaarrekeningen. Het belangrijkste verschil is dat je gemakkelijker toegang tot uw geld: U kunt meestal schrijven controles op de rekening, en je zou zelfs in staat zijn om die middelen te besteden met een debetkaart. Echter, zoals met elke spaarrekening, zijn er grenzen aan hoeveel keer per maand kunt opnames kan maken. Geldmarkt rekeningen betalen vaak meer dan spaarrekeningen, maar ze kunnen ook vereisen grotere deposito’s. Ze zijn een goede optie voor noodgevallen besparingen, omdat u toegang tot uw contant geld, maar je nog steeds verdienen belang.

Certificates of deposit (CD’s):  cd’s zijn ook vergelijkbaar met spaarrekeningen, maar ze hebben meestal meer betalen. Het nadeel? U moet uw geld opsluiten in een CD voor een bepaalde tijd (6 maanden of 18 maanden, bijvoorbeeld). Het is  mogelijk  om geld vroeg terug te trekken, maar je moet een boete betalen, dus cd’s alleen zinvol voor geld dat je niet snel zal moeten maken. Voor meer informatie, lees over de basics van cd’s.

Interesse controleren:  Als je echt toegang tot uw geld nodig (en je nog wilt rente te verdienen), zou je krijgt wat je nodig hebt van een bankrekening. De traditionele controle van de rekeningen geen rente te betalen, maar sommige soorten rekeningen kunt u om geld te verdienen en besteden zo vaak als je wilt. Online banken bieden lopende rekeningen die een klein beetje van belang (meestal minder dan een spaarrekening) te betalen. Beloning controle van de rekeningen te betalen, zelfs meer, maar de kwalificatie kan moeilijk zijn.

Student Spaarrekeningen

Met uitzondering van de online banken, kan spaarrekeningen duur zijn als je niet beschikt over een groot saldo op uw rekening te houden. Banken rekenen maandelijkse kosten, en ze betalen weinig of geen interesse voor kleine accounts. Voor studenten (die het grootste deel van hun tijd aan de studie te besteden – werkt niet), dat is een probleem. Sommige banken bieden “student” spaarrekeningen die studenten helpen om vergoeding te vermijden totdat ze een baan te krijgen en kan in aanmerking komen voor maandelijkse vergoeding vrijstellingen.

Als je student bent, een student spaarrekening bij een brick-and-mortar bank of credit union is een geweldige optie voor uw eerste bankrekening. Wees ervan bewust dat de rekening op een bepaald moment kan converteren naar een “normale” rekening, en je moet rekening houden met vergoedingen na die omzetting te zijn.

Doelgericht Spaarrekeningen

U kunt opslaan voor alles – of niets in het bijzonder – op een spaarrekening, maar soms is het handig om middelen uit te trekken voor een specifiek doel.

Bijvoorbeeld, wilt u misschien op te bouwen besparingen voor een nieuw voertuig, je eerste huis, een vakantie, of zelfs cadeautjes voor dierbaren. Sommige banken bieden spaarrekeningen die speciaal zijn ontworpen voor deze doelen.

Het belangrijkste voordeel van deze rekeningen is psychologisch. Je over het algemeen niet meer op uw spaargeld te verdienen (hoewel sommige banken en kredietinstellingen bieden perks reguliere besparing stimuleren), maar je zou meer kans om besparingen doelen te bereiken als een bepaalde account is gekoppeld aan iets wat je waarde. Als dat klinkt als iets wat je zou kunnen profiteren van, op zoek naar “besparingen club” (of iets dergelijks) programma’s. U kunt ook uw eigen programma, of u kunt “subaccounts” of meerdere accounts (met beschrijvende bijnamen) bij de meeste online banken te creëren.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.