Starta College Savings När dina barn är äldre

Home » Finance » Starta College Savings När dina barn är äldre

Starta College Savings När dina barn är äldre

Det är sunt förnuft om du vet mycket alls om att investera och privatekonomi. Om du tänker spara för dina barns högskoleutbildning, är det bästa du kan göra börja tidigt – så tidigt som möjligt.

Anledningen är enkel – det handlar om kraften i ränta på ränta. När du sparar pengar för framtiden, tjänar det en retur, och om du väljer att återinvestera dessa avkastning, accelererar den.

Om du lägga undan $ 100 på 7% ränta, till exempel, omvandlar den till $ 107 efter ett år, men efter ett år du har $ 114,49 – du tjänat $ 7.49 i stället för $ 7 i det andra året. Efter år tre, har du $ 122,50 – i det tredje året du tjänat $ 8,01 i stället för $ 7,49. Det håller kommer och går så, växer år efter år – under det artonde året, tjänar det $ 22,11 på egen hand, bara sitter där.

Om du lägga undan $ 100 på årlig avkastning 7% och gör inget annat än vänta 18 år, det ska vara värt $ 338 när du går att dra tillbaka det.

Men vad händer om du inte kan – eller inte – börja spara för ditt barns högskoleutbildning när de är riktigt unga? Vad händer om du inte börja spara till ålder 10, vilket ger dem bara åtta år tills college?

Tja, om du lägga undan $ 100 på årlig avkastning 7% och gör inget annat än vänta 8 år, det ska vara värt bara $ 171,80.

Se skillnaden? Bara väntar 10 år att lägga undan det $ 100 kostar ditt barn $ 166,20 i kapitalavkastning.

Det är uppenbarligen en bra idé att börja spara unga om du ska spara, men vad gör du om det inte är ett alternativ?

Vad händer om du bara insett att ditt barn är åtta och slå höga toner på sina standardiserade tester och föra hem stellar rapportkort och du inser att college behöver antagligen att vara i denna barnens framtid och hur kommer ni att betala för det?

Vad händer om ditt barn är 10 och du äntligen fått ett bra jobb, en riktigt bra jobb, och du har nu andrum att spara för saker som college för första gången?

Vad gör du om du inte har nytta av alla som ränta tid?

Här är spelplanen.

Spara vad du kan, Starta nu

Öppna upp en 529 college sparplan för ditt barn (här är en stor jämförelse av olika planer) och börja spara nu snarare än senare. Gör det i dag, på allvar.

Bara öppna kontot, ange ditt barn som förmånstagaren, sedan ställa in det kontot automatiskt dra lite från ditt lönekonto varje månad. Även $ 20 är bra – vad du har råd. Bara börja nu.

Det behöver inte vara en hel del. Det behöver bara vara vad du har råd med, och det måste börja så snart som möjligt.

Börja sätta några ‘gåvor’ i det kontot

När det blir dags för gåva att ge, se till att åtminstone en del av sin gåva är ett ytterligare bidrag till det kontot.

Du kan göra detta på ett roligt sätt så att dina barn att inse vad de ges. Till exempel kan du ge dem en förstorad kopia av en $ 20 eller $ 50 eller $ 100 lagförslag och skriva på det, ”Detta sattes i din college besparingar” och sedan svepa detta ark i en skjorta låda med några silkespapper. Även om det inte kommer att vara något de är otroligt glada över just nu, de kommer att minnas dessa gåvor senare när de inser att de har en studielån som är tusentals dollar mindre, och de kommer att fortsätta att komma ihåg det när de har fått mycket mindre betalningar studielån när de är vuxna.

Du kan också uppmuntra andra släktingar att göra samma sak. Låt anhöriga veta att du har öppnat ett college sparkonto för ditt barn och ge dem den information som behövs för dem att bidra med. Be dem att göra samma sak – de kan fysiskt ge barnet en photocopied $ 10 bill eller vad tillsammans med några blygsamma gåva de kommer att njuta av just nu.

Lean till andra finansieringsalternativ

Det är viktigt att komma ihåg att betala för college är inte bara en blandning av vad du har sparat upp och studielån. Det finns många andra alternativ att ditt barn kan använda när de är redo att gå till skolan.

Till exempel, många skolor erbjuder bidrag och stipendier av olika slag till inkommande studenter baserat på ekonomiskt behov och meriter. Om du är i en situation där det är en verklig kamp för att rädda, kanske du upptäcker att skolan ger barnet ett bidrag som tar hand om en del av kostnaden för skolan. Förutsätt inte att allt kommer att vara i form av lån.

Samtidigt kan ditt barn söka stipendier självständigt. Återigen, om du är i en behovsbaserad situation, vilket är en vanlig orsak till att kämpa med college besparingar, det finns många stipendier som ditt barn kan komma i fråga.

Ditt barn kanske också vill avleda någon del av eventuella intäkter de tjänar på gymnasiet till sin egen kollegialt framtid. Medan de är hemma, kommer du antagligen att ta hand om utgifter såsom mat och husrum och funktionella kläder, så att de ska kunna kanalisera en del av sina inkomster till college besparingar.

Titta på andra utbildning och karriär alternativ

Om du börjar spara i ett sent datum och om du inte kan bidra med stora mängder, bör du ändå spara, men du bör hålla ögonen på andra alternativ förutom en traditionell fyraårigt college erfarenhet, där pengarna kan du spara kommer att ha en större inverkan.

Till att börja med kan ditt barn vill utforska delta i en community college för ett år eller två , där de tar hand om allmänna krav utbildning och verkligen slipa på vad de vill göra med sitt liv innan du byter till en fyraårig skola för att avsluta sin utbildning. Tack på community college nivå är billiga och de brukar överföra direkt till många fyra år högskolor och universitet. Det är ett bra sätt att minska kostnaderna för college samtidigt tjäna som fyraårig examen.

Ditt barn kanske också vill överväga yrkesskola . Handel skolor erbjuder en väg direkt in i en handel av något slag, som normalt ger en väg in i en välbetalda karriärväg för ditt barn utan bekostnad av en fyraårig skola. Många karriärer centrum kring en yrkesskola program, inklusive elarbeten, VVS, byggledning, flygplansunderhåll, bearbetning, VVS arbete, och många andra områden.

Yrkesskola tar i allmänhet mycket mindre tid än ett fyraårigt universitet och brukar placerar människor direkt i någon form av lärlingsprogram där de lär sig alla detaljer i trafikerar handeln professionellt. Den totala kostnaden för yrkesskola är mycket mindre än en fyraårig skola också, och 529 besparingar kan vanligtvis tillämpas på handeln skolundervisning.

De kan också ha andra möjligheter direkt efter gymnasiet, särskilt om de har ett fast jobb och har inte listat ut riktigt vad de vill göra. Om de väljer att vänta ett år eller två innan sin utbildning så att de är säker på vad de vill göra (en ”sabbatsår”), ger sina college besparingar ytterligare ett år att växa.

Fall inte i tankesättet att det enda acceptabla vägen efter gymnasiet är direkt in i en fyraårig skola.

Vara stödjande Under College

En annan metod för att minska behovet av besparingar under college år är att uppmuntra ditt barn att delta i en skola i närheten av där du bor och sedan ge den ”mat och husrum” del av högskolan bekostnad direkt. Ditt barn fortsätter att bo hemma och du fortsätter att ge mat, kläder och andra grundläggande behov. På så sätt är de enda kostnaderna för college är undervisning och undervisningsmaterial.

Uppenbarligen är detta inte en perfekt lösning för alla familjer. Det knuffar eleverna att välja en skola som är närmare hem ur finansiell expedience snarare än det absoluta bästa valet för deras pedagogiska framtid.

I grund och botten, desto mer av dag till dag kostnader att leva som en oberoende college student som du kan ta på som förälder för ditt barn, desto mindre studielån de måste ta itu med och ett mindre problem din sena börjar college besparingar kommer att bli.

Slutgiltiga tankar

Den stora sak att komma ihåg är detta: Det är aldrig för sent att börja spara för college för ditt barn. Du kan alltid börja spara, även om datumet är sent, och varje dollar räknas.

Din hjälp med college inte börjar och slutar med hur mycket du har sparat heller. Det finns många sätt att göra en stor ekonomisk skillnad med sina placera gymnasiet utbildnings- och yrkesval.

Lycka till!

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.