Stock Trading 101: det rigtige tidspunkt at sælge en aktie?

Home » Investing » Stock Trading 101: det rigtige tidspunkt at sælge en aktie?

Stock Trading 101: det rigtige tidspunkt at sælge en aktie?

En af de almindelige fejl investorer på aktiemarkedet gør er at sælge en vindende bestand for tidligt. Men, hvad der er “for tidligt?”

Undersøgelser viser, at investorerne er mere tilbøjelige til at sælge en aktie med et overskud og mindre tilbøjelige til at sælge en aktie med tab.

Selv om dette kan synes counter-intuitive, det er i overensstemmelse med undersøgelser af, hvordan investorerne på aktiemarkedet træffe beslutninger. Det synes vi er mere tilbøjelige til at tage en lille fortjeneste (noget konkret) end sælge med tab, hvilket bekræfter vores fejl og lukker døren på en eventuel rebound.

Der er gode grunde til at sælge med fortjeneste, men der er sjældent en god grund til at holde på en bekræftet miste lager. Frygten for at dreje en “papir tab” i et reelt tab er stærk.

Hvornår er et godt tidspunkt at sælge en vindende bestand? Nogle vil råde aldrig at sælge vindende aktier, mens andre advarer om, at salg er en bevidst proces ligesom at købe.

Sig du har en bestand, der havde et godt løb, og nu du spekulerer på, om du bør tage din fortjeneste og køre eller vente på et skilt, at bestanden er ved at vende retning.

Der er flere advarselssignaler, der kan fortælle dig noget til ændringer, som kan betyde at prisen ledes syd.

Fundamentals Fail

Hvis virksomhedens nøgletal (salg, gæld, likviditet og så videre) begynder at vise tegn på stress, kan det betyde noget har ændret som vil have en negativ indflydelse på bestanden pris.

Vent ikke på markedet til at gå i panik over en nedgang i indtægter eller en anden tast grundlæggende, være parat til at losse den bestand, mens du stadig har et sundt overskud.

Mål pris

Mange investorer sat et gulv på bestanden pris, så hvis den falder under et vist niveau, de sælger. Du kan også indstille en øvre grænse, der udløser din salg.

Rationalet her er, at du kan være bange for, at bestanden vil have en vanskelig tid at understøtte en markedspris over et vist niveau, og enhver antydning af dårlige nyheder vil sende prisen i et styrtdyk.

Andre investorer blot sige, “Jeg ønsker at gøre denne tilbagevenden, og da jeg ramte det, vil jeg gå videre til en anden mulighed.”

Udbytte Klip eller Slået

Når virksomheder begynder at skære eller fjerne udbytte, er det tid til at overveje at droppe det alvorligt.

Udbytte nedskæringer er alvorlige hændelser og signalere økonomiske vanskeligheder, at investorer bør være meget opmærksomme på.

Strategier for at sælge

Andre strategier til salg omfatter den tankevækkende overvejelse at begivenheder bevæger mod dit lager, og du nødt til at handle. Her er nogle ideer:

  • Watch out for hype. Hvis en bestand du ejer bliver fokus for mediernes opmærksomhed og modtager en masse rygter, kan det være tid til at se på at tage en fortjeneste. Disse typer af lager-fodring frenzies tiltrække uerfarne investorer, der byder op priserne kun at have sammenbrud markedet, når den hype dør. Hvis du ikke passer på, kan du se prisen falde lige forbi din fortjeneste.
  • Watch vækst. Vækstaktier vokse. Når de holder op med at vokse eller vokser begynder at bremse, er det tid til at komme videre. Markedet er ikke venlig mod vækstaktier, der undlader at opretholde deres vækst.
  • Deltag af bordet. Hvis du har en god fortjeneste i en bestand, overveje at sælge en del – siger 50 procent, og tage din fortjeneste – og samtidig lade resten fortsætte med at vokse. Denne måde kan du låse i en vis grad af overskud, og hvis du følger de andre tips her, kan du springer på bestanden, når det begynder at falde med nogle mere profit.
  • Bedre aftale. Husk, der er andre bestande, der kan give en bedre mulighed med mindre risiko. Bare fordi du har en god bestand med et pænt overskud, betyder ikke, du bør ikke stoppe på udkig efter en bedre aftale.

Må ikke være for hurtige

Mens du altid vil maksimere din investering, ikke spiser i din fortjeneste ved at køre op en stor regning på din børsmægler i kommissioner gennem overdreven handel.

Et par smarte farter vil slå et dusin middelmådige dem enhver dag.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.