Stock Trading 101: pravi čas prodati Stock?

Home » Investing » Stock Trading 101: pravi čas prodati Stock?

Stock Trading 101: pravi čas prodati Stock?

Ena od pogostih napak vlagateljev na delniških trgih narediti je prodaja zmagovalno zalog prekmalu. Toda, kaj je “prezgodaj?”

Študije kažejo, da so vlagatelji bolj verjetno prodati zaloge z dobičkom in manj verjetno prodati zaloge z izgubo.

Čeprav se to zdi nasprotno intuitivna, da je v skladu s študijami kako vlagatelji na borzi sprejemajo odločitve. Zdi se, da je bolj verjetno, da bo majhen dobiček (nekaj konkretnega) kot prodajajo z izgubo, kar potrjuje našo napako in zapre vrata za morebitno preobratu.

Obstajajo dobri razlogi za prodajo z dobičkom, vendar je redko dober razlog, da imajo na potrjenim izgubi zalogi. Strah obračanja “izguba papirja” v realnem izgubo je močna.

Ko je pravi čas za prodajo zmagovalno zalog? Nekateri bi svetoval, da nikoli ne prodajajo zmagovalni zalog, drugi pa opozarjajo, da je prodaja namerno proces, tako kot nakup.

Recimo, da imate zalogo, ki je imel lep prodor in zdaj vas sprašujem, ali morate vzeti dobičke in vodijo ali čakati na znak, da se je stanje na tem, da se obrne smer.

Obstaja več opozorilne znake, ki vam lahko namig, da spremembe, ki lahko pomeni cena, ki je proti jugu.

Osnove Fail

Če osnove družbe (prodaja, dolga, denarni tok in tako naprej) začeli kazati znake stresa, lahko to pomeni, kaj se je spremenilo, da bo negativno vplivalo na ceno staleža.

Ne čakajte na trgu za paniko nad upad prihodkov ali drugi ključni temeljni, bodite pripravljeni za raztovarjanje zalog, medtem ko še vedno zdrav dobiček.

Ciljna cena

Mnogi vlagatelji nastavite tla na ceno staleža, tako da če pade pod določeno raven, ki jo prodajajo. Nastavite lahko tudi zgornjo mejo, ki sproži svojo prodajo.

Tukaj Razlog je, da je lahko strah, da bo stalež težki časi podpira tržne cene nad določeno raven in vse kančkom slabe novice bo poslal cene v Pakiranje.

Drugi vlagatelji preprosto reči: “Želim, da bi ta donos, in ko sem udaril, da se bom, da se premaknete na drugo priložnost.”

Dividenda Cut ali izpadlo

Ko se podjetja začela rezanje ali odpravljanje dividende, je čas, da menijo, da je padla resno.

kosi dividend so resni dogodki in znak finančne težave, da bi morali vlagatelji plačati pozornost.

Strategije za prodajo

Druge strategije za prodajo vključujejo premišljeno upoštevati, da so dogodki, ki se gibljejo proti imate na zalogi in boste morali ukrepati. Tukaj je nekaj idej:

  • Pazi za hype. Če stalež ste lastnik postane težišče medijske pozornosti in prejme veliko iskrica, je morda čas, da se ob dobiček. Te vrste-zalog hranjenje kozicami pritegnili neizkušeni vlagatelji, ki višanja cen, samo, da ima zlom trga, ko hype umre. Če niste previdni, si lahko ogledate cene padejo mimo vašega dobička.
  • Pazi rast. Delnice rasti rastejo. Ko so prenehali raste in raste začne umirjati, je čas, da se premaknete naprej. Na trgu ni prijazna do zalog rasti, ki ne spoštujejo njihovo rast.
  • Sodelujte z mize. Če imate dober dobiček v zalogi, menijo, prodaja dela – recimo 50 odstotkov in pri tem svoj dobiček -, medtem ko najemnin v preostalem še naprej rasla. Na ta način boste zaklepanje v določeno stopnjo dobička, in če boste sledili druge nasvete tukaj, lahko rešile na zalogi, ko začne padati z nekaj več dobička.
  • Boljšo ponudbo. Ne pozabite, da obstajajo tudi druge zaloge, ki lahko zagotovijo boljše možnosti z manj tveganja. Samo zato, ker imate dobre zaloge z lepim dobičkom, ne pomeni, da ne sme ustaviti iščejo boljšo ponudbo.

Ne bodi preveč Quick

Medtem ko si vedno želeli, da bi povečali svoje naložbe, ne jejte v svoj dobiček, ki teče gor velik račun na vaš borzni posrednik v komisijah s čezmerno trgovanje.

Nekaj ​​pametnih kom bo premagal ducat povprečne tiste, kateri koli dan.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.