Student Guide till Bilförsäkring

Home » Insurance » Student Guide till Bilförsäkring

Student Guide till Bilförsäkring

Om du har tur nog att köra din egen uppsättning hjul under college, nu är det dags att göra lite läxor på bilförsäkring. Även om dina föräldrar har tagit hand om er politik fram till nu, det är en smart idé att veta vad du behöver för att hålla säker och laglig när du har att få din egen bilförsäkring.

I detta elev guide till bilförsäkring, kommer vi att ta itu med grunderna: Vi ska börja med varför hoppa bilförsäkring är en riktigt (verkligen, verkligen ) dålig idé. Vi kommer också att diskutera om du kan hålla koll på dina föräldrars politik och, om inte, vilken typ av täckning du behöver och hur man sparar så mycket pengar som möjligt.

Varför behöver jag bilförsäkring?

Om du gör betalningar bil eller bara betala för en tank av gas varje vecka, kör bil förmodligen redan verkar dyrt nog. Bilförsäkring lägger till ytterligare en faktura varje månad på toppen av det, och det kan vara frestande att hoppa över den för att spara lite pengar. Gör det inte!

Vi får det: Saker är täta. Men avstå din bilförsäkring är en stor chansning för ett fåtal stora anledningar:

 • Det är förmodligen olagligt i ditt tillstånd att köra utan bilförsäkring. Så om du får dras över och kan inte ge försäkringsbevis, kommer du åtminstone inför en brant böter. Du kan även förlora din licens och din bil.
 • En krasch kan vara mycket kostsamt utan bilförsäkring att täcka dig. Även om du helt enkelt slå ett träd och gå därifrån oskadd, utan försäkring, måste du betala vartenda öre som det tar att reparera din bil eller köpa en ny. Men vad händer om du är skadad – eller du skadar någon annan? Om du har sjukförsäkring, kommer det att täcka dig, men när du är på fel i en krasch som skadar andra, kan du hållas ansvarig för sina sjukvårdskostnader. Du kommer också att vara på kroken för skador på sina fordon också.
 • Bilförsäkring kan ge dig sinnesfrid när du får bakom ratten. I sin tur kan det hjälpa dig att bli en mer lugn, självsäker förare som är på en lägre risk för att hamna i en krasch.

Det är goda nyheter, men: Bilförsäkring behöver inte vara så dyrt – det finns massor av sätt att spara. I själva verket kan du även att kunna hålla koll på dina föräldrars politik. Vi kommer att ta itu med om så är fallet för dig nedan.

Kan jag stanna på mina föräldrars bil försäkring?

Du kan vara angelägna om att satsa din ekonomiska oberoende, men det gör nog bättre att stanna kvar på dina föräldrars bil försäkring så länge du är berättigad (och så länge de är villiga). Det beror på att dina föräldrar förmodligen vara mycket lägre risk förare än du. På grund av detta, kommer det nästan säkert att bli billigare för dem att hålla dig på deras politik än för dig att få ditt eget. Som en bonus kan de sannolikt har råd att betala för högre gränser som skulle innebära bättre täckning om du var i en krasch.

Lyckligtvis finns det ingen magisk ålder där du kommer att sparkas av dina föräldrars Bilförsäkringar. Men om du vill hålla omfattas av sin politik, kommer du antagligen behöver för att hålla följande i åtanke:

 • Ändra inte din primära adress. Även om du är utanför i skolan för det mesta, kommer de flesta försäkringsbolag låter dig hålla koll på dina föräldrars policy om din primära adress är fortfarande med dem.
 • Dina föräldrar ska anges på de viktiga bilrelaterade dokument. De bör vara på titeln av fordonet, inte du. Och om du finansiera en bil, de bör åtminstone anges som delägare.
 • Inte få gifta. Om du väljer att rymma en helg med din college älskling, kan du få sparkas dina föräldrars politik eftersom du inte längre betraktas som en beroende.

Vilken typ av bilförsäkring behöver jag?

Om du inte kan stanna på dina föräldrars politik, inte får alltför bummed. Att få en offert för bilförsäkring kan vara förvirrande, men det behöver inte vara. Vi tar en titt på de vanligaste typerna av bilförsäkring och täcker vad du behöver, varför, och hur mycket.

Ansvar (kroppsskada / Skada på egendom)

Ansvarsförsäkring krävs enligt lag i nästan varje stat. Det omfattar dig när du är på fel i en olycka som skadar någon annan (kroppsskada ansvar), skadar någon annans bil (egendomsskador ansvar), eller båda.

När du får en bil insurance, kommer mängden ansvarsförsäkring som ingår skrivas så här: 25/50/25. Det är hur mycket täckning du har, i tusental, för tre saker: kroppsskada ansvar per person (i det här exemplet, $ 25.000), kroppsskada ansvar per olycka (50000 $), och egendomsskador ansvar ($ 25.000).

Behöver jag det? Absolut. Detta är kärnan i din bilförsäkring och något du inte kan inte kan hoppa. Så hur mycket behöver du?

Varje stat utom New Hampshire kräver en viss minsta mängd ansvarsförsäkring. Här hittar du din statens krav i denna tabell av försäkringen Information Institute (III) . Ditt försäkringsbolag kommer inte att tillåta dig att köpa något mindre än staten minimum.

Däremot har experter rekommenderar inte bara att få den statliga minimibelopp, eftersom det kan slå tillbaka om du hamnar i en dålig krasch. Sjukhusräkningar, trots allt, är notoriskt dyra – och så ersätter någon annans Mercedes.

Även om du inte har en hel del tillgångar att skydda som student, bör du ändå få vad du rimligen har råd över staten minimum. Om det är inte mycket (eller något) annat än hake täckning, se till att välja mer när du uppgraderar, wrangle som välbetalda jobb, eller köpa ett hus.

stora täckning

Omfattande täckning sparkar in om bilen skadas av något annat än en olycka – tänk stormskador, stöld eller skadegörelse. Så om någon krossar ditt bilfönster i en berusad rage efter en stor fotbollsmatch, omfattande tar hand om ersättningskostnader.

Behöver jag det? Kanske. Om din bil är relativt ny, du antagligen kommer att vilja stora täckning – och om du gör bil betalningar, kommer du förmodligen att krävas för att få det. I grund och botten, om din bil är totalt och du kan inte enkelt gå ut och köpa en som liknar, men du vill stora täckning.

Å andra sidan, om du fortfarande kör den gamla clunker dina föräldrar fick dig för din första bil, stora täckning kommer förmodligen att vara overkill. När allt kommer omkring, när du lägger upp priset på täckning och betala din självrisk, kanske du kan få en annan begagnad bil – kanske till och med ett färre miles på vägmätaren.

När du väljer stora täckning, kommer du inte välja en viss mängd av täckning som du gör med ansvar. Istället kommer du välja en självrisk – det är det belopp du ska betala innan din täckning sparkar i Det kan vara så lite som $ 100 eller så mycket som $ 2000.. Om du har en $ 500 avdragsgill och skadorna uppgår till $ 1200, kommer du att betala $ 500 och försäkringsbolaget kommer att täcka $ 700.

En högre självrisk kommer att spara lite pengar på din täckning, men du bör bara välja ett belopp som du bekvämt kan betala.

kollision täckning

Kollision täcker kostnaden för fastställande din bil när du är i ett vrak. (Kom ihåg att skador på egendom ansvar endast täcker dessa kostnader för någon annans bil när du är fel.) Precis som med omfattande, du ska välja en självrisk för kollision täckning. Högre självrisker betyder en lägre hastighet och vice versa.

Behöver jag det? Igen, kanske. Om du har en nyare bil och valde att få stora täckning, kommer du definitivt vill få kollision också. Om du bestämt mot stora täckning eftersom din bil är inte värt mycket längre, kan du förmodligen säkert avstå kollision också.

Oförsäkrade / Underinsured bilist

Oförsäkrade och / eller underförsäkrad bilist täckning är en annan form av ansvarsförsäkring. I det här fallet gäller det när en oförsäkrade eller underinsured föraren begått något fel i en olycka, vilket gör det svårare för dig att få dina krockrelaterade räkningar betalda. Vissa stater kräver denna typ av täckning som du vanligtvis får i en mängd som motsvarar din vanliga politiska ansvar.

Behöver jag det? Ja, om ditt tillstånd kräver det. Även om det inte är fallet, fortfarande rekommenderar vi det.

Sanningen skall fram, det är en av de största dom samtal i bilförsäkring. Men anser att detta: Mer än 12% av förarna i landet inte har bilförsäkring , enligt III. Det kan vara säkert att anta att antalet är högre bland studenter med snäva budgetar. Om du är i en olycka med en av dem, kommer du vara glad att du betalat lite extra för denna täckning.

Medicinsk betalningar / personskadeskydd

Återigen kroppsskada ansvarsförsäkring kärnan i din offert gäller andra när du är på fel i en krasch. Medicinska betalningar eller personskada skydd täckning hjälper täcka dina egna räkningar (eller de av dina passagerare) om du ont i en krasch.

Behöver jag det? Antagligen inte, så länge du är täckt av en god sjukförsäkring plan. Kom ihåg att du oftast kvar på dina föräldrars sjukförsäkring plan tills 26 års ålder, även om du inte är en beroende.

Hur kan jag spara pengar på bilförsäkring?

Många faktorer gå in på vad du betalar för bilförsäkring. Tyvärr en av jättarna är din ålder. När du är under 25 år, ska du normalt betala mer för bilförsäkring eftersom du löper större risk att hamna i en krasch och lämna in en fordran.

Den genomsnittliga årliga kostnaden för bilförsäkring för en 21-årig 2018 var $ 3620, enligt en studie av Value Penguin. Aj. (Om du behöver en anledning att omfamna åldrandet, överväga detta: Detta antal rasar till $ 2078 när du är 30.)

Övriga demografisk information, till exempel om du är en man eller en kvinna, var du bor och om du är singel eller gift kommer också att påverka din kurs. Tyvärr, stads boys: I allmänhet korten staplas högsta mot unga, ensamstående män som bor i tätbefolkade områden.

Du kan inte ändra dessa grunderna, men det finns flera andra sätt du kan krympa din bilförsäkring räkningen. Vi kommer att beskriva några av de nedan.

Rabatter, rabatter och fler rabatter

Auto försäkringsbolag är villiga att slå en hel del pengar på din försäkring skattesats för alla möjliga skäl. Var inte blyg om att be om en fullständig lista, eftersom vissa av dem kanske inte offentliggöras.

Här är några av de enklaste rabatt för dig att dra nytta av som student:

 • Bra studentrabatt: Är du under 25? Är du en heltidsstuderande med ganska bra betyg? Du kommer förmodligen vara berättigad till en god studentrabatt. Kriterier kommer att variera beroende på ditt försäkringsbolag, men oftast behöver du åtminstone en punkt i genomsnitt 3,0 grad. Under vissa omständigheter kan du också kunna kvalificera sig om du är på en ära rulle eller dekanus lista, eller om du har höga standardiserade provresultat.
 • Resident studentrabatt: Kanske du går i skolan långt hemifrån och inte planerar att köra utom när du kommer tillbaka för besök. Ditt försäkringsbolag kommer att ge dig en stor paus för detta, eftersom att köra mindre innebär att det finns mindre chans att du får in en olycka.
 • Säker förare rabatt: Aldrig varit i en olycka? Aldrig fått en biljett? Kriterier kommer att variera från försäkringsbolag till försäkringsbolag, men du kommer förmodligen vara berättigad till en säker förare rabatt.
 • Betala fullt / automatisk betalning rabatt: Om du är villig att betala för sex månader eller ett år av bilförsäkring på framsidan, kan ditt försäkringsbolag ger dig en rabatt. Samma sak gäller om du registrerar dig för automatiska betalningar – bara se till att du hålla koll på egen hand och har gott om pengar på ett konto som ditt försäkringsbolag kan dra.
 • Körskola rabatt: Om det inte redan krävs i ditt tillstånd för att få licens, ta en defensiv körning klass kan innebära en stor rabatt från ditt försäkringsbolag. Ibland tar en sådan klass kan också hålla ditt försäkringsbolag från att höja din kurs när du får en biljett. För att hitta en defensiv körning klass, kolla med din statens uppdelning av motorfordon; de hålls ofta och vanligtvis endast kräver fyra till åtta timmar av din tid.
 • Stöldskydd rabatt: Har din bil har ett larm eller någon annan stöldskydd funktioner, till exempel en elektronisk startspärr? Du kan förmodligen få en rabatt.
 • Säkerhetsutrustning rabatt: Din bil kan komma utrustad med säkerhetsfunktioner såsom krockkuddar, låsningsfria bromsar, varselljus, eller motordrivna säkerhetsbälten. Alla av dem kan innebära att du betalar mindre för bilförsäkring.
 • Tidig signering rabatt: Om du vill köpa bilförsäkring med tillräckligt med tid innan din förfaller aktuella politiska (säg, en månad), kommer vissa försäkringsbolag ger dig en liten rabatt eftersom du inte vänta till sista minuten.
 • Flera politik rabatt: Om du bor utanför campus är hyresgäster försäkring ett klokt drag att skydda dina tillhörigheter. (Om du är en heltidsstuderande under 26 som bor på campus, du förmodligen omfattas av dina föräldrars husägare försäkring.) Gå igenom samma företag för hyresgäster och bilförsäkringar, och du kan nab en rabatt för buntning din politik.
 • Data-tracking rabatt: Vissa försäkringsbolag erbjuder en initial rabatt om du registrerar dig för att använda en liten enhet som spårar dina körvanor. Om enheten registrerar goda körvanor kan du spara ännu mer. Emellertid kan baksidan också vara sant. Till exempel, om progressiva s Snapshot register riskfyllda körsätt, såsom ofta hård inbromsning, din kurs kan gå upp. Var noga med att kontrollera detaljerna i ditt försäkringsbolag program innan du registrerar dig.

Välj din Ride klokt

Kanske du har tuffar i rost hink tillräckligt länge, och du funderar på att uppgradera. Vilken typ av bil du väljer kan ha en stor inverkan på din försäkring priser, så välj klokt.

I allmänhet, någon bil som kan gå riktigt fort kommer att göra din försäkring alls är dyr, så överväga om imponerande dina vänner är verkligen värt att bidraget. Samma sak gäller för lyx turer, om du har tur nog att få pengar för dem.

Hålla sig till fordon såsom familjevänliga sedaner och stadsjeepar kanske inte har en hel del sex appeal, men det kommer att hjälpa till att hålla din bil försäkring så låga som möjligt.

Om du har koll på en viss märke och modell, kan du få en känsla för vad du kan betala genom att kontrollera denna databas på Insure.com.

Gå till en högre självrisk

När du får bilförsäkring, kommer vissa delar av er politik kräver att du väljer en självrisk. Det är ett fint term för vad du kommer att få betala innan din auto försäkringsbolag plockar upp resten av fliken. Till exempel, om du har en $ 500 avdragsgill på kollision täckning och skadan uppgår till $ 3000, måste du betala $ 500 mot dina bilreparationer efter en olycka innan din försäkring sparkar i och täcker de återstående $ 2500.

Du kan välja från ett brett spektrum av självrisker – vanligtvis så lågt som $ 100 eller så mycket som $ 2000 eller ännu mer. Att välja en högre självrisk kommer att innebära en lägre eftersom du accepterar att axla mer av bördan i fall du gör ett påstående.

Det gör högre självrisk ett enkelt sätt att spara pengar på din månatliga premie. Men du bör bara välja en hög självrisk om du har besparingar (antingen din egen, eller kanske ett förskott från Bank of mamma och pappa) för att täcka det rejäl faktura om du behöver efter en krasch. Annars kommer du att klättra för att skrapa ihop dessa medel under en redan stressande situation.

Ge dina hjul vila

När du får en bil insurance, kommer försäkringsgivaren att be dig ungefär hur många miles du kör varje år. Anledningen är enkel: Ju mindre du kör, desto mindre chans bilen kommer att avveckla lindade runt en telefonstolpe.

Några livsstilsval kan hjälpa dig att köra mindre och därmed betala mindre för din bilförsäkring:

 • Vill du gå i skolan i en större stad med ett bra system kollektivtrafik? Satsa på bussen eller tunnelbanan över bilen.
 • Kan du flyttar nära campus, eller stanna kvar i sovsalar? Du ska skära ner på körsträcka.
 • Om du tvista ett deltidsjobb eller praktik, kan du bilpool med vänner som arbetar i närheten? Du sparar på bilförsäkring – och göra naturen lite gladare också.

Var försiktig med plast

Kanske du nyligen fick din första kreditkort, och det är att bränna ett hål i fickan: Plötsligt att dyr middag med vänner ser mycket mer tilltalande än ännu en natt Ramen. Det är förståeligt, men var försiktig.

Innan du börjar att dra upp en storm med ditt kreditkort, ta ett steg tillbaka och tänka. Du just har börjat att bygga upp din kredit, vilket kan påverka en hel del av din ekonomiska liv i framtiden – allt från vilken typ av bil lån du kvalificera sig för att om du kan få en önskvärd ny lägenhet. Dålig kredit kan även förstöra dina chanser att få hyras för ett drömjobb.

Och ja, kan din kredit även påverka vad du betalar för din bilförsäkring. Det beror på att försäkringsbolagen har data som visar att människor med dålig kredit är mer benägna att lämna in en ansökan och kosta dem pengar.

Sensmoralen i historien? Använd din kredit på ett ansvarsfullt sätt, betala räkningar i tid varje månad. Försök att inte komma in i vanan att bära en balans, antingen – räntekostnader kan lägga upp snabbt, sjunka dig djupt i skuld innan du ens inser vad som händer.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.