Személyes Adósság nem szerszám

Home » Credit and Debt » Személyes Adósság nem szerszám

Személyes Adósság nem szerszám

Talán a legnagyobb oka, hogy az emberek maguk mély adósság lyuk, hogy vásárolni az ötlet, hogy a személyes adósság egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi számukra, hogy a dolgokat akarnak teremteni, ahelyett, hogy várjon.

Szeretne egy házat? Kap egy jelzálog.

Szeretne egy autó most? Kap egy autó hitel.

Akar visszamenni az iskolába? Kap egy diákhitel.

Szeretne hogy pár AirPods most? Ostor ki a hitelkártya.

Szeretnél egy hálószoba beállított most? Iratkozzon fel a fizetési tervet.

Minden egyes egy olyan helyzet, egy személy kezd valamit, amit akarnak – nem kell, akar – most, anélkül, hogy fizetnie kell most. Ehelyett az a személy, meg kell fizetnie az ő jövőbeli énje, és hogy a jövőben önálló fog fizetni több , mint a matrica árát.

Szeretne egy $ 200,000 házat? Iratkozzon fel a 30 éves $ 200,000 jelzálog 4% és te teszed a jövőben önálló a horgon $ 343.739.

Szeretne egy $ 25,000 autót most? Iratkozzon fel a 60 hónapos $ 25,000 autó hitel 3,25% és te teszed a jövőben önálló a horgon $ 27.120.

Akar visszamenni az iskolába 4 év, 10.000 $ egy évben? Iratkozzon fel a 10 éves $ 40,000 diákhitel 5% és te teszed a jövőben önálló a horgon $ 50.911.

Kapsz a képet. Kap valamit most, fizess később többet.

Itt a csapda: ez szinte soha nem az, amit kell, most. Persze, lehet, hogy képes arra, hogy egy ügy igénylő diákhitel most, és esetleg azt állítják, a jelzálog, de ott szinte nincs más adósságot minősül szükség (nem vagyok igazán meggyőződve arról e kettő igényeit sem, de legalább van egy vita ott).

Inkább ezek a dolgok mind dolgot akar . Azt szeretné, hogy a csillogó autó. Azt szeretné, hogy az új hálószoba meg. Azt akarjuk, hogy ezek AirPods. Azt szeretné, hogy a ház helyett a lakásban.

Nos, nézzük, hogy változtatni kép egy kicsit. Ne nézd meg adósság, mint egy eszköz, hogy mit akar.

Inkább nézd meg az adósság, mint egy egérfogó a dolog, amit szeretnénk, hogy az ízletes sajt csali a csapdába. Ami a pénzügyek, az egy sokkal erősebb és pontosabb metafora.

Te egy egér, és azt szeretné, hogy a sajt. Ez csak ült ott jobb a szabadban. Mindössze annyit kell tennie, hogy menjen fogd meg … de akkor a csapda jön le rád.

Te vagy az a személy, és azt szeretné, hogy autó / AirPods / hálószoba set / házat. Ez csak ült ott jobb a szabadban. Mindössze annyit kell tennie, hogy menjen fogd meg … de akkor a csapda jön le rád.

Mindkét esetben, minden, ami valóban szükség van egy kis türelem.

Az egér csak várni, amíg mindenki elmegy aludni, majd raid a konyha, ingyenes csapdákat.

Akkor elkezd üzembe pénzt félre a dolog, amit akar, és ha mentett elég csak megy megvenni a zsebéből.

Mégis, mindkét esetben, ha a türelmetlenség nyerte el, a fájdalom kezdődik.

Ne nézd meg, hogy a hitelkártya, mint egy eszköz. Inkább ez egy csapda, álcázott eszköz. Ugyanez vonatkozik az, hogy az autó hitel és fizetési terv, de gyakran az, hogy a jelzálog.

Mit okos egerek csinálni, amikor szembesül egy egérfogó? Ezek elkerülése érdekében a csapdát teljesen, vagy pedig kitalálni valami módja, hogy a sajtot le a csapda nélkül, hogy elkapják.

Meg kell alkalmazni, ugyanazon két trükköt az életedben.

Kerülje el a csapda Teljesen

Ez egy jobb stratégia nagyobb tételek, a dolgok talán „vásárolni” egy nagy fedezett hitel, mint egy autó vagy egy ház.

Ahelyett, vásárlás a nagy tétel most, akkor várjon egy kicsit, és a havi „fizetés”, hogy egy megtakarítási számla és befektetési számla helyett.

Például tegyük fel, hogy meg szeretné vásárolni a késői modell használt autó, és tervezi, hogy kölcsön $ 15,000 megtenni. Van jó hitel, így kap egy 60 hónapos hitel 3,25%, vagy $ 271 havonta.

Itt van a dolog: ahelyett kiadások $ 271 havonta 60 hónapig, hogy kölcsön, akkor egyszerűen fel 250 $ havonta egy megtakarítási számla 60 hónap és megvásárolni az autót készpénzzel. Ez takarít meg 21 $ havonta. Másik megoldás, akkor is fel $ 271 egy hónap megtakarítás és ott 55 hónap, így az utolsó öt „fizetések”.

Amikor egy egér elkerüli a csapdát teljesen, és csak türelmesen várja az éjszakai, az egér szinte mindig szelek sokkal több ételt lehetőséget és sokkal rugalmasabb, ha eljön az ideje, hogy az élelmiszer ki az éjszaka konyhában.

Amikor elkerülni a csapdát teljesen, és csak menteni a pénzt magát, akkor szinte mindig a szél fel több pénzt a zsebében, és egy sokkal rugalmasabb, ha eljön az ideje, hogy ténylegesen, hogy a vásárlás.

Szerezd meg a sajt nélkül Trap

Ez a megközelítés jobban működik a kisebb vásárlások, mint a AirPods vagy talán az új hálószobában meg már korábban említettem.

Itt nem pedig csak az adósság vásárolni, amit akarsz, akkor egyszerűen, hogy egy pár életmóddal, hogy dolgozzon ki a pénzt. Azt enni nagyon takarékosan otthon minden hónapban, és hirtelen megengedheti magának a AirPods. Elad egy csomó kihasználatlan és nem kívánt dolgokat a szekrényben, és hirtelen megengedheti magának a hálószobában meg.

Más szóval, ha van valami kisebb, amit akar, akkor valószínű, hogy a készpénz meg kell vásárolni, mert már elérhető az életedben, és akkor szabad azt fel csak így néhány jobb életmóddal.

Másrészt, meg tudna dobni e $ 160 AirPods egy 29,9% THM hitelkártya és fizet 5 $ havonta fizetni le … de akkor meg kell fizetni a 65 hónap, és akkor a végén többet fizetnek kamatot egyedül, mint a ára AirPods (aha, $ 324 összesen).

Ha az egér megtalálja a módját, hogy üsd a sajt el a csapdát, anélkül, hogy elkapják a csapdába, az egér kapja a kívánt ünnep most anélkül, hogy belegabalyodik a markolat a csapda.

Ha megtalálja a módját, hogy jöjjön fel a pénze, amit akar, anélkül, hogy belegabalyodik hitelkártya-tartozás, a szél fel (újra) a több pénz a zsebében hosszú távon , és a tárgy a kezében elég gyorsan.

Végső gondolatok

Mivel a hitel, így elérhető, és hitelek általában csak egy vagy két formában található, adósság tűnik egy ilyen kényelmes lehetőség, ha akarunk valamit. Gyakran előfordul, hogy mi ellop, hogy a kártya olyan gyorsan, hogy mi is alig gondolok rá, vagy azt töltse ki ezeket a formákat, miközben hallgatja egy üzletkötő gallytörő minket tovább.

Pénzügyi siker elkerülve a csapdába kergeti azokat a kísértéseket.

Ha lehet alkalmazni csak egy kis türelem, és néhány megtakarítási hajlandóság, szinte minden nagy költség akarsz az életben lesz végül a tiéd aláírása nélkül a jövőben több mint egy bank.

Ha egyszerűen vágott egy pár kiadások a következő hetekben, szinte minden kisebb ráfordítás akarsz az életben tiéd lesz növelése nélkül az egyenleg egy hitelkártya.

Adósság ül ott, mint egy jól csalival egér csapda, várva az ostoba egér járni rá, és a csalit … majd ők fogott.

Ne legyen az egeret. Adósság nem olyan eszköz, amely segít abban, hogy mit akar most. Adósság egy csapda, ami összezavar téged és üres a pénztárca.

Sok szerencsét.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.