Személyes pénzügyek: Pénzt titkai

Home » Finance » Személyes pénzügyek: Pénzt titkai

Személyes pénzügyek: Pénzt titkai

Az évek során, a frekvencia, ahol láttam a befektetők áltatni magukat megdöbbentő. Néha áltatni magukat hiszik, hogy a pénzügyi helyzet nem olyan rossz, mint amilyen valójában. Máskor meg becsapni magukat és azt hiszik, tudják figyelmen kívül hagyni a nyugdíjukat, és töltsön mai készpénz, akkor pótolni azt később – ritkán fordul elő.

Amikor a kezelő befektetési portfóliót, az egyik leggyakoribb téveszmék látok, amikor az egyéni befektető szenvedélyesen érvel, hogy egy állomány „alulértékelt” 100-szoros eredmény (megtanulják, hogyan kell kiszámítani ár-nyereség), vagy az oka, hogy pénzt veszít, mert a „bűnözők” a Wall Street.

A 4 Keys az Pénzkeresés

Voltak négy kulcs szoktuk azokban a korai napokban segített nekünk a törekvésünkben, hogy pénzt. Ha az idő, hogy emlékezni minden egyes, azt hiszem, akkor van egy sokkal jobb kilátás eléréséhez a pénzügyi célokat, mint akkor megy egyedül. Ezek a gombok a következők:

  • Soha ne felejtsük el, hogy pénzt áll egy egyszerű képlet: Bevétel (értékesítés vagy bruttó munkabér) mínusz költség (kiadások) = profit . Ahhoz, hogy több pénzt, akkor vagy a bevétel növelésének, csökkentse a költségeket, vagy mindkettő. Nincs más út. Ez tényleg ilyen egyszerű. Hogy te, hogy valamilyen hátránnyal jár az idő, a kapcsolatok, és az életminőség. Vannak, akik megpróbálják pénzt megy a jogi egyetemre, és megszerezte a magasabb fizetés, annak ellenére, hogy ez azt jelenti, éves tanulmányi és rengeteg adósságot. Mások megpróbálnak pénzt kezdő a sikeres üzlet.
  • Fókuszban megszállottan kontrollálja a kockázatot. Soha ne legyen hajlandó vállalni törlő kockázat csak az esélye, hogy a pénzt. Ne kezdd spekulált a lehetőséget abban a reményben, feltűnő, hogy gazdag. Ne meggondolatlanul hitelt, hogy megpróbálja mozgósítani magát a markolatot, és egy nagy pontszámot. Soha ne hagyatkozzunk egyetlen háztartási jövedelem fizetni az összes számla (Én sokkal inkább a Berkshire Hathaway modell).
  • Kényeztesse pénzt, mint egy alkalmazott. Gondoljunk csak az egyes dollár, mint a potenciális munkavállaló, hogy lehet keresni több dollárt, ha védett, és fel kell dolgozni. Egy bizonyos ponton, a dollárt (munkások) lenne a kereső elég, hogy élnek a passzív jövedelem.
  • Pénzkeresés lehetetlen, ha becsapni magad. 1982-ben egy beszédében, hogy a brit parlament során egy nemzetközi látogatás akkori elnök Ronald Reagan azt mondta: „Ha a történelem arra tanít semmit, azt tanítja, önámítás az arcát kellemetlen tények ostobaság.” Míg Reagan megbeszélése politológia, ugyanez igaz a közgazdaságtanban. Az első lépés ahhoz, hogy a fejlődés, hogy szembenézzen a valóságot, szembe bátran, és felismeri a helyzetet, amelyben találja magát. Csak akkor dolgozzon ki egy tervet, hogy javítsa az életét. Lehet, hogy nem kellemes, de ez szükséges.

Röviden, a pénzt és az épület le könnyen, ha marad a kurzus, alacsony költségek, és tedd a készpénzt dolgozni jó befektetés hosszú ideig. Összetételéhez mindent megtesz a nehéz emelés. Egy 18 éves megtakarítás 500 $ havonta egész pályafutása nyugdíjba 65 közel $ 2,000,000 le a 7% -os hozam. Újabb évtizedben, és a szerencse nő közel $ 4.000.000. Növelje a visszatérés 10%, és a portfolió duzzad $ 13.665.700. Ez a természete a pénz és a pénzt.