Tips voor Financieel Voorbereiding met pensioen te gaan

Home » Finance » Tips voor Financieel Voorbereiding met pensioen te gaan

Hoe kan ik financieel voorbereiden op het pensioen

 Hoe kan ik financieel voorbereiden op het pensioen

Zorgvuldig plannen van de financiële aspecten van uw pensioen kan tijdens uw pensionering jaar verhogen de kans dat u de middelen om jezelf te ondersteunen zal hebben. Elke goede financieel plan moet rekening worden gehouden met zowel uw verwachte inkomsten en uw verwachte uitgaven.

De volgende tips helpen u de informatie die nodig is om tijdig en goed geïnformeerde beslissingen te nemen over uw pensioen te verzamelen.

14 Tips voor het Financieel Voorbereiding met pensioen te gaan

1. Bedenk hoe u dekt kosten voor gezondheidszorg in pensioen. Sommige gelukkige werknemers zullen een deel of het geheel van hun gezondheidszorg dekking via hun werkgever of vereniging te hebben. Anderen niet.

Een ontmoeting met een vertegenwoordiger van Human Resources of vakbondsafgevaardigde bij uw organisatie om te leren over een dekking voorzien voor gepensioneerden en de kosten voor dat de dekking te verkrijgen. Ontdek voorwaarden voldoet en of de dekking uit te breiden tot familieleden.

2. Naast het leren over het verkrijgen van mogelijke gezondheidszorg dekking van uw werkgever, veilige schattingen van aanbieders over de kosten van extra gezondheidszorg dekkingen . Onderzoek kosten in verband met Medicare , ook. Je wilt niet voor verrassingen die snel uw budget uitgeven wanneer u van plan uw pensioen uitgaven te ervaren.

3. Onderzoek van de kosten en de geschiktheid van de langdurige zorg verzekering te evalueren .

 Raadpleeg een betrouwbare financieel adviseur voor input over de langdurige zorg verzekering. Kies een adviseur die geen commissie ontvangt voor de verkoop van u een plan.

Deze verzekering wordt geadviseerd omdat langdurige ziekte of veroudering kan snel weg bij uw pensioen budget te eten, vooral als je verblijf in begeleid wonen.

Maar de kosten van en de dekking van verschillende plannen variëren sterk.

4. Evalueer uw doelen voor uw pensioen bezigheden . Roep de hulp van adviseurs als u helpen uw waarden en belangen moeten verduidelijken. Afhankelijk van hoe u van plan bent om uw pensioen jaar doorbrengen, kunnen de kosten van deze activiteiten de hoeveelheid geld die je nodig hebt gered te hebben voor hun pensioen aanzienlijk te verhogen.

Het is ook essentieel als je erover nadenkt met pensioen dat je interesses en hobby’s die u wilt nastreven. Als u stopt met werken, u een aanzienlijke hoeveelheid tijd te krijgen rug. Bijvoorbeeld, een vriend die is een succesvolle ondernemer met veel werknemers kijkt uit naar zijn pensioen, toen hij meer tijd om brood, praktijk fotografie bakken, lezen, kijken dom YouTube-video’s en het doel schieten zal hebben.

5. Volg uw huidige kosten van levensonderhoud . Hier krijg je een realistisch beeld van wat je nodig hebt met pensioen door het monitoren van wat u vandaag te brengen. Factor in een afname van de kosten die u zal een dergelijke ervaren als de kosten van het woon-werkverkeer, uw werk garderobe, en alle andere werk-gerelateerde kosten.

Op hetzelfde moment, niet kosten dwaas geworden. U wilt plannen te maken voor extra uitgaven voor reizen, uit eten, hobby’s, sportieve activiteiten en andere pensioen interesses en bezigheden alsmede gezondheidszorg dekking.

6. schatten hoeveel inkomen dat je nodig hebt om uw huidige levensstijl te ondersteunen . Zorg ervoor dat je een inflatie factor om rekening te houden met kostenstijgingen na verloop van tijd op te nemen.

Financiële experts meestal adviseren dat u van plan om ten minste 85 procent van uw huidige inkomen te besteden wanneer u uw doelstelling voor het opslaan. Online pensionering calculators kan u helpen om deze berekeningen aan te passen aan uw persoonlijke situatie.

Houd er echter rekening mee, dat de hoeveelheid geld dat u uitgeeft in pensioen daadwerkelijk kan toenemen als je tijd en energie heeft zich gericht op het werken. Reizen, golfen vier keer per week, het kopen van een tweede huis of een huis in een zuidelijke staat kan aanzienlijk toe te voegen aan uw budget eisen.

Het is de belangrijkste in de planning en budgettering voor het pensioen aan uzelf, uw interesses kennen, en hoe u van plan om uw tijd door te brengen.

7. Overweeg of u wilt werken met pensioen.  Maak een afspraak met een loopbaanadviseur om opties te evalueren en hulp te krijgen bij het schatten van bijbehorende inkomen als u van plan bent om te werken. Onderzoeken geven aan dat part-time werk of het nastreven van een tweede carrière in lijn met de passies van een gepensioneerde kan tevredenheid verbeteren met pensioen.

Sommige carrières overgang gemakkelijker dan anderen met pensioen. Freelance schrijvers, bijvoorbeeld, kan nooit stoppen met schrijven, neem dan gewoon op minder werk. beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kan een dag per week te werken.

8. Voor degenen die vele jaren van zijn pensioen, zorg ervoor dat je een bijdrage levert in het pensioen plannen zo snel mogelijk te zorgen voor de kracht van compounding. Hoe eerder je begint te dragen, hoe beter.

Neem contact op met uw werkgever, ook als veel werkgevers gedeeltelijk het geld dat werknemers sparen voor pensioen aan te passen. U wilt profiteren van de wedstrijd voor zoveel jaren mogelijk te maken.

9. Zet opzij zoveel inkomen mogelijk op elke dag betalen voor het grootst mogelijke pensioen appeltje voor de dorst op te bouwen. Het is een eeuwenoude gezegde, maar het betalen van jezelf eerst is slim pensioenplanning.

10. Voor vragen over betalingen voor ongebruikte tijd of andere pensioen prikkels te verduidelijken , vooral als je begint te denken over pensioen gaan, een ontmoeting met uw Human Resources personeel. Sommige organisaties bieden prikkels om werknemers als mensen vervroegd met pensioen.

U wilt profiteren van iets dat uw werkgever biedt als het maakt financiële zin voor u. Blijf in contact met wat het aanbieden van uw werkgever als vervroegd pensioen opties hebben meestal een beperkt tijdsbestek voordat ze verlopen.

11. Maak kennis met vertegenwoordigers van uw pensioen, 401 (k) of 403 (b) aanbieders voor meer informatie over opties voor de distributie en schattingen van uw verwachte inkomsten stromen uit uw beleggingen.

12. Tenzij je heel savvy over investeringen, een ontmoeting met een financieel adviseur om een mix van activa die geschikt is voor uw leeftijd, de verwachte pensioendatum, en risicotolerantie te verkennen.  Adviseurs die een redelijke vergoeding in rekening brengen voor een consult zijn vaak objectiever dan adviseurs gecompenseerd door commissies op basis van uw investering keuzes. Vertegenwoordigers van brede beleggingsondernemingen het beheren van uw bedrijf 401 (k) of 403 (b) plannen kunnen waardevolle adviezen over asset allocatie te bieden.

13. Als u een aanzienlijk deel van uw portefeuille in voorraad van uw bedrijf te houden, beschouwen diversifiëren vooral omdat je pensioen nadert. U zult niet willen een groot deel van uw pensioensparen vastgebonden in een investering.

14. Schat uw sofi-inkomen en de mogelijkheden te onderzoeken voor de timing van de start van de betalingen. Raadpleeg de SSA calculator om de betalingen die u ontvangt van de sociale zekerheid te schatten.

Kunt u zich terugtrekken met het geld dat je moet betalen voor een lang en gelukkig leven. Vanaf zo vroeg mogelijk is de sleutel. Dit zijn veertien van de stappen die je echt niet wilt overslaan doen op die reis naar uw uiteindelijke pensioen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.