Tipuri de conturi de economii – de la conturile de bază la Economii-Like Alternative

Home » Banking and Loans » Tipuri de conturi de economii – de la conturile de bază la Economii-Like Alternative

Tipuri de conturi de economii - de la conturile de bază la Economii-Like Alternative

Un cont de economii este un loc minunat pentru a păstra bani pe care nu intenționați să-și petreacă imediat. Aceste conturi păstra banii în siguranță și accesibile în timp ce plata vă interesează, dar există mai multe tipuri diferite de conturi de economii pentru a alege. Fiecare variație (și banca sau de credit union) are caracteristici diferite, deci este important să se înțeleagă opțiunile.

Vom săpa în detalii pentru fiecare dintre aceste locuri comune pentru a ascunde banii:

  1. conturi de economii de bază
  2. conturi de economii online
  3. conturi de piață monetară
  4. Certificatele de depozit (CD-uri)
  5. verificarea Interes
  6. conturi de economii speciale (studenți și conturi orientați spre rezultate, de exemplu)

Câștigul salarial interes: Toate conturile descrise în această pagină plata dobânzilor, care vă ajută să crească economiile – deși rata de creștere poate fi lentă. Pe măsură ce compara opțiunile, să evalueze rata dobânzii, care este adesea citat ca o rată procentuală anuală (APY) , pentru a decide care este cel mai bun cont. Nu trebuie neapărat să aleagă contul cu cea mai mare rată a dobânzii – doar a obține o rată competitivă. Mai ales cu soldurile conturilor mai mici, rata dobânzii nu este la fel de important ca și alte caracteristici , cum ar fi lichiditatea contului și taxele.

Plata taxelor? Taxele sunt dăunătoare pentru contul dvs. de economii de sănătate. Cu rate relativ scăzute ale dobânzii, orice costuri poate șterge veniturile anuale sau chiar cauza soldul contului dvs. să scadă în timp. Examinați declarația comision al băncii cu atenție înainte de a depune bani.

Conturi de economii de bază

În forma sa cea mai simplă, un cont de economii este doar un loc de a deține bani. Tu depui în contul, câștiga interes, și să ia bani când ai nevoie de ea. Există unele limite cu privire la cât de des puteți retrage fonduri (până la șase ori pe lună pentru retragerile de preauthorized – dar nelimitat în persoană), și puteți adăuga la contul cât de des doriți.

Nu e nimic în neregulă cu folosind una din aceste conturi simplu-vanilie, dar există și  alte  tipuri de conturi de economii care ar putea fi o alegere mai bună pentru tine. Aceste alte conturi sunt toate variațiuni pe contul de economii tradiționale. Acestea fiind spuse, în cazul în care nevoile tale sunt destul de simple, puteți deschide , probabil , doar un cont de economii la o bancă colaborați deja cu și să fie făcut cu ea.

Conturi de economii online

Repere de conturi bancare on-line includ:

  1. Ratele ridicate ale dobânzilor la depozite
  2. Scăzut (sau nu) taxe lunare
  3. Nu există cerințe minime de echilibru
  4. Leading-margine tehnologie

Aceste tipuri de conturi au fost disponibile inițial prin intermediul exclusiv online bănci. Dar cele mai multe bănci de cărămidă și mortar includ acum capabilități online precum plata a facturilor on-line și de depozit de la distanță, iar unele bănci au opțiuni on-line numai cu taxe mai mici și rate ridicate decât conturile lor standard.

Self-service: conturile de economii online sunt cele mai bune pentru consumatori autosuficiente tech-savvy. Nu poți să intri într – o sucursală și de a obține ajutor de la un casier – vei face de cele mai multe servicii bancare online de unul singur. Cu toate acestea, gestionarea contului dvs. este ușor, și puteți apela serviciul clienți pentru ajutor (rețineți că unele bănci de cărămidă și mortar limita cât de des puteți apela serviciul pentru clienți, și pot percepe taxe pentru a obține ajutor de la o ființă umană). Din fericire, puteți completa cele mai multe cereri le – când și în cazul în care este convenabil pentru tine.

Conturi conectate: Pentru a utiliza un cont online, de obicei , de asemenea , nevoie de un cont de cărămidă și mortar de banca (aproape orice cont de verificare va face). Acesta este contul dvs. „legat“, și că este de obicei contul pe care îl veți utiliza pentru depunerea inițială. După ce contul on – line este în sus și să fie difuzate, puteți face depozite de la alte surse , precum și – puteți , probabil chiar depune controale la contul cu telefonul mobil.

Cheltuirea banilor: Dacă nu există nici o ramură fizică, s -ar putea întreba cum de a cheltui banii , dacă aveți nevoie de ea rapid. Din fericire, unele bănci online oferă , de asemenea , on – line  de verificare  conturi care vă permit să scrie cecuri, plata facturilor on – line, și de a folosi un card de debit pentru achiziții și retrageri de numerar. Dacă aveți nevoie pentru a muta banii în contul bancar local, că transferul durează de obicei se întâmplă în termen de câteva zile lucrătoare. În plus, unele bănci online , vă permit să comandați cecuri bancare care merg prin e – mail.

Variații privind conturile de economii

Dacă aveți nevoie de mai mult de un cont de economii standard (sau on-line), există și alte tipuri de conturi care plătesc dobânzi în timp ce oferă beneficii suplimentare.

Conturile de piață monetară (MMAS):  conturi de pe piața monetară arata si se simt ca conturile de economii. Principala diferență este că aveți acces mai ușor la banii: Puteți scrie de obicei controale împotriva contului, și s-ar putea fi chiar posibilitatea de a cheltui aceste fonduri cu un card de debit. Cu toate acestea, ca și în orice cont de economii, există limite cu privire la modul în care de multe ori pe lună , puteți efectua retrageri. Conturile de pe piața monetară plăti adesea mai mult de conturi de economii, dar ele pot solicita , de asemenea , depozite mai mari. Ele sunt o opțiune bună pentru economii de urgență , deoarece aveți acces la bani, dar încă câștiga interes.

Certificate de depozit (CD – uri):  CD – urile sunt , de asemenea , similare cu conturi de economii, dar ei plătesc de obicei mai mult. Compromisul? Trebuie să blocați banii într – un CD pentru o anumită perioadă de timp (6 luni sau 18 luni, de exemplu). Este  posibil  să se retragă fonduri mai devreme, dar va trebui să plătească o penalizare, asa ca CD – uri face sens doar pentru bani , care nu va fi nevoie oricând în curând. Pentru mai multe informații, citiți despre elementele de bază de CD – uri.

Verificarea Interes:  Dacă aveți într – adevăr nevoie de acces la bani (și totuși doriți să câștige interes), s-ar putea obține ceea ce ai nevoie de un cont de verificare. Conturile de verificare tradiționale nu plătesc dobânzi, dar unele tipuri de conturi vă permit să câștige și să petreacă cât de des doriți. Băncile online oferă conturi de verificare , care plătesc un pic de interes ( de obicei , mai puțin de un cont de economii). Recompensa verificarea conturilor plătească chiar și mai mult, dar de calificare poate fi dificil.

Conturi de economii Student

Cu excepția băncilor on-line, conturile de economii pot fi costisitoare, dacă nu păstrați un echilibru mare în cont. Băncile percep taxe lunare, și plătesc dobânzi puțin sau deloc pe conturi mici. Pentru studenți (care își petrec cea mai mare parte a timpului studiind – nu de lucru), asta eo problemă. Unele bănci oferă conturi „student“ economii care îi ajută pe elevi să evite taxele până când obține un loc de muncă și pot beneficia de scutiri de taxe lunare.

Dacă sunteți un student, un cont de economii student la o uniune de cărămidă și mortar bancar sau de credit este o opțiune mare pentru contul dvs. bancar mai întâi. Fiți conștienți de faptul că contul poate converti într-un cont de „obișnuit“, la un moment dat, și va trebui să fie conștient de taxa după conversie.

Orientată spre rezultate conturile de economii

Puteți salva nimic – sau nimic, în special, – într-un cont de economii, dar uneori este util să aloce fonduri pentru un anumit scop.

De exemplu, ați putea dori să construiască economii pentru un vehicul nou, primul acasă, o vacanță, sau chiar cadouri pentru cei dragi. Unele bănci oferă conturi de economii, care sunt concepute special pentru aceste obiective.

Avantajul principal al acestor conturi este de ordin psihologic. Tu, în general, nu câștigă mai mult pe economiile dumneavoastră (deși unele bănci și uniunile de credit oferă avantaje pentru a încuraja economisirea regulată), dar s-ar putea fi mult mai probabil pentru a atinge obiectivele de economii în cazul în care un anumit cont este legat de ceva ce valoare. În cazul în care sună ca ceva ce ar ajuta, uita-te pentru „club de economii“ (sau similare) programe. Aveți posibilitatea să proiectați, de asemenea, propriul program, sau puteți crea „subconturile“ sau mai multe conturi (cu porecle descriptive), la cele mai multe bănci on-line.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.