Top 4 Razlogi za uporabo spletne banke

Home » Banking and Loans » Top 4 Razlogi za uporabo spletne banke

Top 4 Razlogi za uporabo spletne banke

Če ste nikoli ne uporablja spletno banko, lahko se sprašujem, kaj izkušnje je všeč. Zakaj so priljubljeni, in tisto, kar jih razlikuje od opeke in malte banke, ki ste trenutno uporabljate? Obstaja veliko podobnosti, vendar pa je nekaj ključnih razlik, da spletne banke še posebej privlačen za spletne-zdrava pamet potrošnikov.

Table of Contents

Prosti Preverjanje

Spletne banke so vaša najboljša izbira pri osvobajanju preverjanje. Prosti preverjanje nekoč glede na skoraj katerikoli banki, vendar je vse težje najti.

V večini primerov, boste morali, da izpolnjuje pogoje za brezplačno preverjanje na opeke in malte institucij, ki imajo svojo plačo avtomatično nakazali ali ga držimo velik stanje na vašem računu.

To ne velja največ spletnih bank, ki jih ponujajo resnično brezplačno preverjanja računov vsakomur z vsaj enim dolarjem na depozit. Še več, boste morda lahko, da zaslužijo obresti od denarnih sredstev na svoj tekoči račun, če uporabljate spletno banko. Obrestna mera je na splošno ni tako visoka, kot varčevalni račun obrestni meri, vendar pa je veliko več, kot si zaslužijo pri tradicionalnih bankah.

Nekatere opeke in malte banke in kreditne zadruge ponujajo tudi brezplačno preverjanje, in lahko celo plačati obresti z nagrado preverjanja računov. Običajno boste morali najti manjše institucije, da uživajo te prednosti. Če se ne počutite kot iskanje, lahko velike spletne banke poskrbel za vas.

Višje obrestne mere,

Spletne banke so znani za plačilo višje obrestne mere (ali APY) o varčevalnih računov in potrdil o depozitu (CD).

Ideja je, da ti ne bo treba plačati režijske stroške, povezane z gradnjo in vzdrževanjem podružnice, tako da lahko plačajo malo več. V prvih dneh spletnega bančništva, so bile višje stopnje na glavno atrakcijo – in ste še vedno verjetno, da bi našli boljše cene na spletu – čeprav ste morali čakati na pošti, da bi dobili preglede, ki se odlaga.

Če iščete absolutno najvišjo obrestno mero, ki je na voljo, spletna banka je verjetno, kjer boste našli. Samo ne bo razočaran ugotovil, da druga banka bije svojo stopnjo v bližnji prihodnosti. Nekateri ljudje vodijo račune odprte na številnih spletnih bank in prenos denarja med računi kot mere se spreminjajo. Ta strategija lahko izplačalo, vendar se prepričajte, da bodite pozorni na morebitne “prenos” dni, v katerem je svoj denar v nobenem računu zaslužka interes.

tehnologija

Spletne banke na splošno vodilo, ko gre za bančne tehnologije. Oni niso vedno prvi, vendar pa ponavadi ponujajo nove funkcije pred stodgier opeke in malte banke storiti. Na primer, pregled vlog mobilni je odličen način za financiranje spletnih bančnih računov, ne da bi pošte v depozite (kar pomeni, da lahko začnejo hitreje zaslužijo, da visoke obrestne mere). Nekatere manjše banke in kreditne zadruge ponujajo to storitev, preden celo največjih spletnih bank. Zato morda ne boste dobili najnovejše tehnologije prvi, ampak boste dobili dovolj hitro.

Spletne banke tudi vam omogočajo, da se funkcije, ki jih sicer morda ne bi dostop. Če vaša banka še vedno ne ponujajo brezplačno spletno bill plačilo ali oseba-oseba, plačila, obstaja velika verjetnost, da boste našli spletno banko, ki ponuja te programe.

Morda pa vas bodo tudi večjo mrežo bankomatov, odvisno od tega, kje živite, zaradi česar je lažje, da bi dvige brezplačno.

Preskoči Branch

Konec koncev, spletne bančne račune, so o skrbi za stvari sami, ne da bi obiskali podružnico. Če potrebujete pomoč, večina bank ponujajo storitve za stranke na spletu (preko klepeta ali e-pošti) in prek brezplačne telefonske linije. Kot je večja konkurenca, zato je kakovost storitev za stranke.

Morda dejansko biti srečen, da se prepreči bančnih podružnic. Ko uporabljate spletno banko, vam ni treba trpeti skozi prodaji parcel, ki jih pogosto našli pri bančnih podružnic; lahko preprosto izvedbo transakcije in korak naprej s svojim dan. Poleg tega lahko ljudje v majhnih skupnostih cenim anonimnost lahko uživajo v spletno banko: nihče v mestu mora vedeti o vaših finančnih transakcij.

So spletne banke popolna?

Spletne banke so odličen dodatek k bančnem svetu, vendar pa niso popolni. Če imate radi delajo z ljudmi v osebo, boste morda želeli, da se držijo z opeke in malte institucije. Prav tako morate biti udobno uporabo računalnikov, in morate osnovno razumevanje varnosti interneta (vodenje vaše sisteme, do datuma, izogibanje phishing prevare, in tako naprej). Od časa do časa, lahko pride do tehničnih glitches, vendar druge koristi bo, upajmo, odtehtajo morebitne nevšečnosti.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.