Tre vanlige kreditt feil og hvordan du løser dem

Home » Credit and Debt » Tre vanlige kreditt feil og hvordan du løser dem

Tre vanlige kreditt feil og hvordan du løser dem

Hvis kreditt var lett, da alle ville ha en VantageScore eller Fico score på 850. Men det er ikke lett, og det skje feil. Din utfordring som forbruker kreditt er å være smart nok til å skille mellom hva som er rett og hva som er en feil, slik at du kan unngå dem på alle kostnader.

Credit Feil nr 1: Co-signering

Nei, nei, nei – ikke alltid gjør det. Co-signering er en av de største feilene folk gjør når det gjelder å beskytte sine kreditt-rapporter og score. Når du medundertegne for en kreditt forpliktelse, du tar ansvar for gjelden akkurat som om du var den primære låner. I tillegg vil lånet eller kredittkortet som du co-signert nesten helt sikkert finne sin vei inn på kreditt-rapporter innen noen få måneder etter at kontoen er åpnet.

Når du medundertegne, oddsen for å bli brent av din gavmildhet er urovekkende høy – 40%, ifølge en undersøkelse utført i 2016. Point vesen, hvis du er villig til å garantere betaling på et lån eller kredittkort som den primære låner ikke kunne kvalifisere på hans eller hennes egen, så du bedre sette av midler til å gjøre betalinger – fordi du kan bli bedt om å gjøre det. Og du kan ikke bare gjemme seg bak det faktum at du er “bare” en co-signataren, fordi co-signer er like ansvarlig som den primære låner.

The Fix: Dessverre er det ingen enkle reparasjoner når kreditten har blitt skadet på grunn av co-signering gått dårlig. Noen ganger kan du spørre din co-obligor å refinansiere eller nedbetale gjeld, men dette kan være en høy orden med mindre de er villige og i stand til å gjøre det.

Hvis de ikke kan betale av finansiell forpliktelse eller refinansiere gjelden ut av navnet ditt, blir de gjenstående alternativene inkluderer (a) forutsatt at betaling selv, (b) å overbevise din co-debitor å selge eiendelen for å nedbetale gjeld, eller (c) i de verste omstendigheter, kanskje selv vurderer konkurs. Det er derfor jeg alltid anbefaler folk å bare si nei når det gjelder å co-signering.

Credit Feil nr 2: Lukke kredittkort

Lukke et kredittkort absolutt har potensial til å skade din kreditt score. Du vil ikke miste æren for en alder av kontoen når den er lukket (som er en myte), men du kan ha en negativ innvirkning hva er referert til som “rullerende utnyttelsesgrad” – i utgangspunktet, hvor mye av tilgjengelig kreditt grensen du har brukt opp – ved å lukke en ubrukt konto.

Kreditt scoring modeller være spesielt oppmerksom på dette forholdet ved beregning av score. Når du lukker en ubrukt kredittkort, kan du potensielt føre til at forholdet til å klatre inn usmakelig territorium, fordi du mister verdien av ubenyttet kredittgrense. Forholdet selv er beregnet ved å dele din samlede kredittkort gjeld ved den samlede kredittgrensen på de åpne kredittkort kontoer.

For eksempel, la oss si at du har fire kredittkort med en $ 5000 limit på hver, og den utestående balanse mellom alle de fire kortene er $ 5000. Hvis du lukker ett kort, krymper de tilgjengelige kredittgrensen fra $ 20,000 til $ 15.000, og din utnyttelsesgrad umiddelbart ville hoppe fra 25% til 33%.

The Fix : Hvis kredittkortkonto var stengt på grunn av en feil eller din egen forespørsel, kan du være i stand til å overbevise kredittkortselskapet for å gjenåpne kontoen. Riktignok er denne løsningen en lang skudd, men det skader aldri å spørre.

Hvis kortutstederen er villig til å gjenåpne en lukket konto, kan du fortsatt potensielt angre noen kreditt score skader fra en høyere gjeld til grensen forholdet ved å betale ut beløp på din gjenværende plast. I tilfelle du ikke har råd til å bare skrive en stor sjekk, kan du være i stand til å redusere dine skader ved å spørre dine eksisterende kortutstedere å øke grensene på kontoene dine.

Credit Feil nr 3: Søknad om Retail Store kredittkort

Som en tommelfingerregel, er det best å søke om og åpne nye kontoer når du virkelig trenger å gjøre det. Så, når høytiden ruller rundt og du aksepterer å åpne en butikk kredittkort for å få 15% avslag på transaksjonen, som kan meget sannsynlig være en feil. Bare handle om å søke om og åpne en ny butikk kortet kan potensielt kjøre kreditt score ned på grunn av den nye kreditt forespørsel og de restriktive kredittgrenser på personkort.

Butikk kredittkort er beryktet for sportslige høye renter og lave grenser. Som et resultat, er det lett å over utnytte en butikk kort – og, som nevnt ovenfor, når gjeld til grensen ratio klatrer, kreditt-score vanligvis faller.

The Fix: Hvis du allerede har gjort feil i å åpne en unødvendig butikk kredittkort, bør du ikke nødvendigvis jag ut til å stenge kontoen – se Feil nr 2 ovenfor. Lukke kontoen vil ikke angre effekten av henvendelsen, og vil ikke fjerne kontoen fra kreditt-rapporter. Punkt blir, skaden er allerede gjort.

Men det er viktig å holde noen butikk kredittkort betalt av i full hver måned. Revolving en balanse fra måned til måned vil nesten helt sikkert skade din score til minst en viss grad. Selv en liten $ 300 balanse på en butikk kort med en $ 300 grense potensielt kan ha en betydelig innvirkning (og ikke på en god måte) på kreditt score.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.