Trenger du all risk forsikring?

Home » Insurance » Trenger du all risk forsikring?

Trenger du all risk forsikring?

Ett av alternativene du kan bli tilbudt når du kjøper ditt hjem forsikring, leilighet forsikring eller leietaker forsikring er om du vil ha en All-Risk politikk.

Forsikring kan også bli referert til som “omfattende” eller “Åpne Farer”

Hva er en alt-Risk Insurance Policy?

En totalforsikring, kontrakt eller åpne farer politikk gir deg dekning og beskyttelse mot alle “risiko” eller farer som kan skade ditt hjem eller innholdet og personlige eiendeler med mindre de “risiko” er ekskludert spesielt i politikken ordlyden.

Dette betyr at hvis du trenger å gjøre et krav på grunn av plutselig eller utilsiktet skade, vil du være dekket på en All-Risk politikk med mindre forsikringsselskapet beviser skadene ble forårsaket eller er resultatet av noe som er spesielt unntatt, notert eller begrenset i ordlyden.

Hvilke alternativer er det i tillegg til totalforsikring?

Det er mange mulige alternativer når du kjøper dekning på hjemmesiden din, i tillegg til all risk for eksempel:

 • en politikk alternativ Named Farer
 • en politikk som vil gi deg all risk på bygningen, og bare navngitte farer på dine personlige eiendeler eller innhold

Hva er forskjellen mellom totalforsikring og Oppkalt skadeforsikringen?

Forsikring dekker flere ting som kan skje siden det dekker alt som ikke er utelukket. Det er en dyrere type politikk.

Navngitte Farer dekning dekker bare de risikoer som er spesifikt nevnt i politikken, så fordi det dekker mye mindre, er det en rimeligere politikk.

Navngitte Farer: dekker bare det som er spesielt nevnt som dekkes på politikken. Oppkalt Farer er en begrenset dekning politikk og vanligvis har rundt et dusin dekket risiko.
All-Risk: Gir deg dekning for alt som kan skje med mindre det er spesielt unntatt.

Eksempler på All-Risk Policy dekning kontra Named Farer

For eksempel, hvis du har en All-Risk Policy på bygningen og innholdet, og en venn kommer over for å hjelpe deg å installere en TV i hiet, og din venn synker den og ikke bare bryter TV, men skader gulvet, en all-Risk politikk ville dekke skader på gulvet og TV fordi det var plutselig og tilfeldig, så lenge ordlyden i all-Risk policy ikke viser situasjonen i ordlyden som noe som er utelukket.

Med en navngitt farer politikk, om det står at du bare dekket for brann, røykskader, lyn og frosne rør, så situasjonen beskrevet ovenfor vil ikke bli dekket fordi det ikke er oppført.

Et annet eksempel kan være hvis du har en kloakk sikkerhetskopiere, og det er ikke spesielt oppført som dekket, vil du være ute av lykken. Mens på en All-Risk politikk, ville det være dekket hvis det ikke ble ekskludert i unntakene delen av politikken ordlyden. Kloakk back-up kan utelukkes, så dette er grunnen til at det er viktig å være klar over unntakene, og se om du kan legge til dekning som er viktig for deg på en All-Risk politikk gjennom en anbefaling. Påtegninger er en annen måte å legge dekning til en politikk

Trenger du en All-Risk Policy?

Du er den beste personen til å avgjøre om du trenger en All-Risk politikk fordi det er egentlig ditt valg om hva du ønsker å være forsikret for.

Den beste måten å gjøre beslutningen er å finne ut hva slags stilling du ville være i hvis noe skjedde med ditt hjem og du fant ut at du ikke var forsikret for det.

Spør alltid forsikringsselskapet eller representant hva prisforskjellen er mellom en All-Risk politikk og en navngitt Farer politikk. Noen ganger prisforskjellen er bare noen få dollar i måneden.

Det er viktig å alltid få både pris alternativer i stedet anta All-Risk kommer til å bli for dyrt.

Hvis du ønsker å spare penger, bør du vurdere å øke egenandelen for å spare penger på premien, og få bedre dekning.

Statistikk på hjem forsikring krav og risiko

Ifølge ISO-statistikk på Private tap, og de nyeste dataene fra Insurance Information Institute , 5,9 prosent av forsikret hjemmene hadde krav.

Dataene fra 2015 viser at av alle hjem forsikringskrav, om lag 97 prosent var skade på eiendom krav. Disse var de beste risikoer som forårsaket påstandene:

 • 23,8 prosent kom fra ild og lyn
 • 20,3 prosent fra vind og hagl
 • 45,1 prosent av vannskader og frysing
 • 1,8 prosent mot tyveri
 • 6,1 prosent fra “alle andre materielle skader” som inkluderer hærverk og ondsinnet ugagn

Hva ting er ofte utelatt i en All-Risk Policy?

Hver forsikringsselskap kan velge å inkludere mer dekning på deres All-Risk politikk ved å begrense unntakene som en verdiøkende perk, men å gi deg en generell idé her er noen eksempler på elementer som vanligvis utelukket på en All-Risk politikk :

 • Skader forårsaket av gnagere eller skadedyr
 • Noen typer vannskader, for eksempel kloakk Back Up kan utelukkes. Dette er en viktig del av din forsikring for å forstå. Spør alltid hva slags vannskader er inkludert eller ekskludert i politikken.  
 • Earth bevegelse
 • Oversvømmelse
 • atomhendelser
 • Terrorhandlinger
 • Brudd av skjøre gjenstander
 • mekanisk sammenbrudd
 • Forurensing
 • Slitasje
 • Skjulte eller latente defekter
 • gradvis skade

Dette er bare eksempler, det er mange flere elementer ekskludert eller spesifikt nevnt på en All-Risk politikk, er det viktig å spørre forsikringsselskapet eller representant nøyaktig hva de er fordi hver forsikringsselskapet er annerledes og dekning varierer.

An All-Risk forsikring kan koste deg litt mer, men på grunn av alle de forskjellige tingene det kan dekke, er det vanligvis verdt å ta en helt risikopolicy når valget er tilgjengelig for deg.

Det er en måte bedre strategi å betale litt mer på en egenandel og har all risk dekning enn å betale noen få dollar mindre i forsikring, og ikke har et krav dekket i det hele tatt.

Du vet aldri hva som kan gå galt, eller hva slags ulykke kan skje, vil denne politikken gi deg mye bedre beskyttelse, slik at du ikke trenger å bekymre deg så mye i løpet av et krav situasjon.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.