Trenger jeg Besparelser i banken om jeg har investeringer?

Home » Investing » Trenger jeg Besparelser i banken om jeg har investeringer?

Trenger jeg Besparelser i banken om jeg har investeringer?

Livet har en måte å kaste dyre overraskelser vår vei, enten det dreier seg sjåfører bryter ned eller klimaanlegg funksjonsfeil hjemme. Når disse planlagte regningene dukker opp, blir betydningen av sparing tydelig. Det er derfor det er avgjørende å ha en nødsituasjon fondet for de uforutsette utgifter.

Ideelt sett bør det nødsituasjon fondet inneholde nok penger til å dekke alt fra tre til seks måneder igjen av levekostnader. Noen mennesker selv gå så langt som å sokken bort et år igjen av regninger. Uansett, poenget er å ha en kilde til umiddelbart tilgjengelige kontanter slik at når uforutsette streik, du er ikke tvunget til å ty til gjeld for å dekke disse plutselige utgifter.

Problemet med å holde pengene låst opp i en sparekonto, er imidlertid at dette vil sikkert stunt veksten. I disse dager, vil du være heldig å score en 1% årlig rente på en tradisjonell sparekonto, mens hvis du skulle investere de pengene i aksjemarkedet kan du enkelt kan se en gjennomsnittlig årlig avkastning på 7% eller mer.

På kort sikt kan denne forskjellen ikke saken. Men la oss forestille du klarer å spare opp $ 20.000 og du holder den i banken over en 30-års periode, samtidig tjene 1% renter på den summen. Etter tre tiår, vil det $ 20.000 vokse til ca $ 27 000. Nå, i stedet for å holde det penger i banken, la oss si du investere det og ulempe at 7% gjennomsnittlig årlig avkastning vi bare snakket om. Etter 30 år, vil du bli sittende på $ 152 000 – helt forskjellen.

Klart det er mye å gå tapt ved å holde pengene i banken. Det ber derfor spørsmålet: Trenger du virkelig at nødsituasjon fondet hvis du har en investeringsportefølje å tappe?

Beskytte rektor

Det er to grunner til at det er smart å holde alarmsentral sparing i bank. Først sparekontoer er lett tilgjengelig. Du trenger ikke å vente med å likvidere eiendeler for å få penger, men heller, kan du vanligvis ta pengene dine på flekken hvis behovet oppstår.

Den andre fordelen av å holde din nødstilfelle fondet i banken er at du ikke risikerer å miste rektor – forutsatt at du ikke overskrider FDIC grensen. Med andre ord, hvis du holder deg $ 20 000 i banken, at summen ikke kan gå ned – det kan bare gå opp.

Når du investerer, på den annen side, er det alltid en risiko for at du taper på noen hovedstol. Men en enda større risiko er å måtte ta et uttak i en tid da markedet er nede.

Tenk deg at du tilfeldigvis støter på et hjem reparasjon situasjon under en uke når markedet tar en stor tørketrommel. Hvis du trenger å betale entreprenøren med en gang og du er tvunget til å selge investeringene på et tap for å få det kontanter umiddelbart, er at pengene du kysse farvel.

Du kan hevde at å ta en og annen tapet er verdt på grunn av potensialet for høyere avkastning. Og i enkelte tilfeller kan du ha rett. Men er det virkelig en risiko du er villig til å ta?

Når det er sagt, har en robust investeringskonto og ingen nødsituasjon fondet er ikke den verste situasjonen du kan sette deg i. Tenk deg at du bruker $ 5000 i måneden, i så fall din nødstilfelle fondet skulle falle et sted i $ 15 000 til $ 30 000-serien. Hvis du har $ 5000 i banken, men $ 80 000 i investeringer, la oss innse det – du er fortsatt i ganske god form. Og hvis du ikke ender opp med å ta et tap, ikke bare du har en fin pute, men du vil sannsynligvis komme på et tidspunkt. Men hvis du sitter på $ 15 000 totalt , er du bedre å ha de pengene i banken, og deretter sette det ekstra midlene du samle inn en investering konto.

Til slutt, mens det er lurt å ha en dedikert nødsituasjon fondet, trenger du ikke ønsker å gå over, heller. Det er slikt som har for mye penger i kontanter, så når du har det sikkerhetsnett etablert, sørg for å begynne å investere resten av sparepengene for bedre langsiktig avkastning.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.