Tri najpogostejše kreditne Napake in kako jih popraviti

Home » Credit and Debt » Tri najpogostejše kreditne Napake in kako jih popraviti

Tri najpogostejše kreditne Napake in kako jih popraviti

Če kreditna bilo enostavno, potem bi vsi imeli oceno VantageScore ali FICO od 850. Ampak to ni enostavno, in napake dogajajo. Vaš izziv kot potrošnik kredita je, da je dovolj pameten, da razlikovati med tem, kaj je prav in kaj je napaka, tako da jih lahko izognili na vseh stroškov.

Credit Napaka številka 1: Co-Podpis

Ne, ne, ne – ne kdaj naredil. Co-podpis je ena od največjih napak ljudi, da ko gre za zaščito svojih kreditnih poročil in ocene. Ko co-znak za kreditno obveznost, ki jo prevzame odgovornost za dolg tako kot če bi bili primarni posojilojemalec. Poleg tega bo posojilo ali kreditno kartico, za katero ste sopodpisnica skoraj zagotovo našli svojo pot na svojih kreditnih poročil v nekaj mesecih, ko je račun odprt.

Ko co-znak, je verjetnost za pridobivanje spali z vašo velikodušnost so zaskrbljujoče visoka – 40%, glede na raziskavo, opravljeno leta 2016. Point bitje, če ste pripravljeni, da se zagotovi plačilo na posojilo ali kreditno kartico, za katero je primarno posojilojemalec ne more kvalificirati na svojo lastno, potem raje v prahi sredstva za izplačila – zato, ker se lahko pozval, da to storijo. In ne moreš preprosto skrivati dejstva, da ste “le” co-podpisnik, saj je co-podpisnika je prav tako odgovoren kot primarni posojilojemalca.

The Fix: Žal, ni lahkih napak, ko je vaša kreditna poškodovana zaradi sodelovanja podpisu šlo slabo. Včasih lahko prosite sodelovanje dolžnika za refinanciranje ali odplačilo dolga, ampak to je lahko visok, da če oni so pripravljeni in sposobni, da to storijo.

Če ne morejo izplačalo finančno obveznost ali refinanciranje dolga iz vaše ime, nato pa svoje preostale možnosti vključujejo (a) ob predpostavki, da so plačila sami, (b) prepričati svoje sodelovanje dolžnika prodati sredstvo za plačilo off dolg, ali (c), v najhujših primerih celo razmišlja stečaj. To je razlog, zakaj sem vedno svetujejo ljudem, da samo reči ne, ko gre za sofinanciranje podpis.

Credit Napaka številka 2: Zapiranje kreditne kartice

Zapiranje kreditno kartico ima vsekakor potencial, da poškoduje vaše kreditne ocene. Ne boste izgubili kredit za starost računa, ko je zaprta (da je mit), vendar pa bi lahko negativno vplivalo na kaj se imenuje vaš “razmerje revolving izkoriščenosti” – v bistvu, koliko svojega razpoložljivega limita ste porabljena – z zaprtjem neuporabljene račun.

Kreditni točkovalni modeli posebno pozornost na to razmerje pri izračunu svoje rezultate. Ko zaprete neuporabljeno kreditno kartico, lahko potencialno povzroči, da razmerje splezati na neokusne ozemlje, ker ste izgubili vrednost neizkoriščenega limita. Razmerje sama se izračuna tako, da svoj skupni dolg po kreditnih karticah, ki jih združenih kreditnih limitov na odprtih kreditnih kartic računov.

Na primer, recimo, da imate štiri kreditne kartice z mejo $ 5000 za vsak, in neplačani znesek med vsemi štirimi kartice je 5.000 $. Če zaprete eno kartico, vaš voljo kreditno linijo skrči od 20.000 $ do 15.000 $, in vaše razmerje izkoriščenost bi takoj preskok od 25% do 33%.

The Fix : Če je bil vaš račun kreditne kartice zaprta zaradi napake ali celo svojo zahtevo, boste morda lahko prepričali izdajatelja kreditne kartice, da ponovno odpre račun. Res je, da ta rešitev je dolgo strel, vendar nikoli ne boli vprašati.

Če vaša kartica izdajatelj ne želi znova odpreti zaprt račun, lahko še vedno potencialno razveljaviti vso škodo, kreditno točkovanje povzročeno razmerja višjega dolga v roku, ki ga odplačuje bilanc na preostalih plastike. V primeru, da si ne more privoščiti, da bi preprosto napisati velik ček, boste morda lahko ublažila svoje škode, ki jo prosi obstoječe izdajateljev kartic za povečanje omejitev na svoje račune.

Credit Napaka številka 3: Zahtevek za Retail Store kreditne kartice

Kot pravilo palca, je najbolje, da zaprosi in odpiranje novih računov le takrat, ko je res treba, da to storijo. Torej, ko je praznik sezone zvitki na okoli in se strinjate, da se odpre trgovina na drobno kreditno kartico, da bi dobili 15% off vaše transakcije, ki bi lahko zelo verjetno napaka. Zgolj dejanje vloge in odpiranje nove maloprodajne trgovine kartico bi lahko vozite vaše kreditne ocene navzdol zaradi nove kreditne preiskavo in omejevalnih kreditnih omejitev maloprodajnih kartic.

Maloprodajna trgovina kreditne kartice so zloglasne za športne visoke obrestne mere in nizke meje. Kot rezultat, to je enostavno preko izkoristiti prodajno kartico drobno – in, kot je navedeno zgoraj, ko se dolg v razmerju do meje razmerje vzpenja, vaše kreditne točke splošno sodijo.

The Fix: Če ste že naredil napako odpiranja nepotrebno trgovine na drobno kreditno kartico, ni nujno hiteti ven zapreti račun – glej napaka št 2 zgoraj. Zapiranje računa ne bo razveljaviti vpliv na povpraševanje, in ne bodo odstranili račun iz svojih kreditnih poročil. Točka se, škoda je že bilo narejeno.

Vendar pa je pomembno, da vse maloprodajne trgovine kreditnih kartic izplačala v celoti vsak mesec. Revolving ravnotežje iz meseca v mesec se bo skoraj zagotovo poškodujejo vaše ocene, da je vsaj do neke mere. Tudi majhno $ 300 stanje na kartici, trgovina na drobno z mejo $ 300 bi lahko imela pomemben vpliv (in ne na dober način) na svojih kreditnih točk.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.