Tudja meg, hogyan befolyásolja az infláció Bankszámla

Home » Banking and Loans » Tudja meg, hogyan befolyásolja az infláció Bankszámla

Tudja meg, hogyan befolyásolja az infláció Bankszámla
Infláció történik, amikor az árak idővel növekedni. Ha valaha is hallott az emberek beszélnek alacsony árak a korábbi évtizedekben ők közvetve leíró infláció. Mégis, az infláció nehéz lehet, hogy van értelme, különösen, amikor a kezelő a pénzügyeit. Ha az infláció felmelegszik az elkövetkező években, valószínű több eredmények:

  • Kevesebb vásárlóereje a pénzt mentett
  • Az emelkedő kamatok megtakarítási számlák, letéti (CD-k) és egyéb termékek
  • Hitel kifizetések „érzés” megfizethető hosszú távú

Vásárlóerő csökkenése

Az infláció a pénz kevésbé értékes. Az eredmény az, hogy egy dollár vásárol kevesebb, mint korábban minden évben, így az áruk és szolgáltatások  jelennek meg  a drágább, ha csak megnézi az árat dollár. Az inflációval korrigált költség is ugyanaz marad (vagy lehet, hogy nem), de ez a szám dollárt vesz olyan terméket is változik.

Ha pénzt takarít meg a jövőben, akkor remélem, hogy képes lesz vásárolni legalább annyira, mint vásárol ma, de ez nem mindig van így. Azokban az időszakokban, a magas infláció, ez ésszerű feltételezni, hogy a dolgok drágább lesz jövőre, mint ma-így van arra ösztönzi, hogy pénzét helyett most mentés.

De még mindig szükség van, hogy pénzt takarítanak, és folyamatosan készpénzt viszont, bár az infláció fenyeget, hogy rontja az értékét a megtakarítás. Akkor nyilván kell a havi kiadások készpénzben, és ez is egy jó ötlet, hogy tartsa a sürgősségi alapokat, biztonságos helyen, mint egy bank vagy hitelszövetkezet.

Kamatlábak emelkedése

A jó hír az, hogy a kamatlábak általában emelkedik időszakokban az infláció. A bank esetleg nem fizet sok érdeklődést ma, de akkor számíthat az éves százalékos hozamával (APY) a megtakarítási számlák és CD-k, hogy vonzóbbá.

Megtakarítási számla és pénzpiaci számla arányokat kell feljebb meglehetősen gyorsan, mint az árak emelkedése. A rövid távú CD (6-12 hónap, például) azt is beállíthatja. Azonban a hosszú távú CD árak valószínűleg nem mozdult, amíg ez egyértelmű, hogy az infláció megérkezett, és hogy magas szinten marad egy darabig.

A kérdés az, hogy a szóban forgó arány növekszik elég ahhoz, hogy lépést tartsanak az inflációval. Egy ideális világban, azt legalább nullszaldós, és a megtakarítások nőne leggyorsabban emelkednek az árak. A valóságban az árak elmaradnak az infláció, és a jövedelemadót az érdeklődés kapsz azt jelenti, hogy valószínűleg  veszít  vásárlóerő a bankban.

Saving stratégiák növekvő infláció

  • Tartsa lehetőséget nyitva: Ha úgy gondolja, az árak emelkednek, hamarosan az lehet a legjobb, hogy várjon, hogy készpénzt a hosszú távú CD-k. Másik lehetőség, hogy használja a laddering stratégia, hogy elkerüljék zár-in mérsékelt áron, mert nehéz megjósolni az időzítés és a sebesség (valamint az irányt) a jövő kamatváltozás.
  • Körülnézni? A növekedési sebesség környezet is egy jó ideje, hogy tartsa a szemét az ajánlatokat. Egyes bankok reagál a magasabb kamatok gyorsabban, mint mások. Ha a bank nem lassú, érdemes lenne számlanyitás máshol. Online bankok mindig jó választás kereső versenyképes megtakarítási ráta. De ne feledjük, hogy a különbség a jövedelem valóban szüksége van jelentős, hogy jöjjön ki előttünk: Switching bankok időt és energiát igényel, és a pénzt lehet, hogy nem érhet semmilyen érdeke mozgás közben a bankok között. Plusz, a bank a  legjobb  arány folyamatosan változik-a lényeg az, hogy kapsz egy versenyképes ár. Bankváltás teszi a legtöbb értelme különösen nagy számlaegyenleg vagy jelentős kamatkülönbözet bankok között. Egy kis fiókot, vagy kisebb sebesség különbség, ez valószínűleg nem érdemes időt mozogni.
  • Hosszú távú megtakarítás: Némi tervezés, hogy biztosan van a megfelelő mennyiségű a megfelelő típusú fiókok. Bankszámlák legjobb arány, hogy szükség lesz, vagy szüksége lehet a közeli, középtávon. Ha elveszti egy kicsit a vásárlóerő az infláció miatt, ez az ár, amit fizetni, amelynek sürgősségi alap-és hogy lehet egy kis árat kell fizetni. Beszéljen a pénzügyi tervező, hogy megtudja, milyen, ha valami, amit meg kell tennie a hosszabb távú pénz.

Hitelek és infláció

Ha aggódik az infláció, akkor lehet, hogy némi vigaszt megtudják, hogy a hosszú lejáratú hitelek ténylegesen kap olcsóbb. Ha a kölcsön kifizetését néhány száz dollárt úgy, mint egy csomó pénzt ma, akkor nem érzem annyira, az elmúlt 20 évben.

  • Hosszú lejáratú hitelek: Feltételezve, hogy nem szándékozik fizetni a hitelt le korán, diákhitel, hogy kap fizetett több mint 25 éves és a 30 éves fix kamatozású jelzálog könnyebb lenne kezelni. Természetesen, ha a jövedelem nem emelkedik az infláció, vagy a fizetések növekedése, akkor valóban rosszabbul. Továbbá, adósságcsökkentés ritkán rossz ötlet, mert akkor is fizet kamatot mindazok évvel ha folyamatosan a hitel helyett.
  • Változó kamatozású hitelek: Ha a kamatláb a kölcsön idővel változik, fennáll a lehetősége, hogy az arány növekedni fog időszakokban az infláció. Változó kamatozású hitelek kamatlábai alapuló egyéb árak (LIBOR, például). A magasabb vezethet magasabb minimális havi fizetés, így készül a fizetési sokk, ha az infláció felveszi.
  • Záró arányok: Ha azt tervezi, hogy kölcsön hamarosan, de nem határozott terveik, vegye figyelembe, hogy az árak magasabbak lehetnek, ha végül alkalmazni a kölcsön vagy zár sebességgel. Ha ez megtörténik, akkor kell többet fizetni havonta. Hagyja néhány kígyózik szoba a költségvetésben, ha vásárol egy nagy értékű tételt, hogy akkor vásárol hitelre. Ahhoz, hogy megértsük, hogy a kamatláb befolyásolja a havi fizetés és a kamatot a költségeket, futni néhány hitel számításokat eltérő mértékben.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.