Typer af bankbog – Fra Basic konti til Besparelser-Like Alternativer

Home » Banking and Loans » Typer af bankbog – Fra Basic konti til Besparelser-Like Alternativer

Typer af bankbog - Fra Basic konti til Besparelser-Like Alternativer

En opsparingskonto er et godt sted at holde penge, som du ikke planlægger at bruge med det samme. Disse konti holde dine penge sikkert og tilgængeligt samtidig betaler du interesse, men der er flere forskellige typer af opsparingskonti at vælge imellem. Hver variation (og bank eller kreditforening) har forskellige funktioner, så det er vigtigt at forstå dine muligheder.

Vi vil grave i detaljerne for hver af disse almindelige steder at stash dine kontanter:

  1. regnskab Grundlæggende besparelser
  2. konti Online besparelser
  3. Pengemarkedet konti
  4. Indskudsbeviser (cd’er)
  5. Renter kontrol
  6. Specialty regnskab (studerende besparelser og målrettede konti, for eksempel)

Optjening interesse: Alle de, der er beskrevet på denne side betale renter, som hjælper dig med at vokse din opsparing konti – selv om vækstraten kan være langsom. Som du sammenligner muligheder, vurderer den rente, som ofte citeret for en årlig procentsats (APY) for at afgøre, hvilken konto der er bedst. Du behøver ikke nødvendigvis at vælge den konto med den højeste rente – bare få en konkurrencedygtig pris. Især med mindre saldi konto, renten er ikke så vigtig som andre konto funktioner som likviditet og gebyrer.

Betaler gebyrer? Gebyrer er skadelige for din opsparingskonto helbred. Med relativt lave renter, kan eventuelle gebyrer udslette din årlige indtjening eller endda forårsage din konto saldo at falde over tid. Undersøg din banks gebyr redegørelse omhyggeligt, før indbetale penge.

Grundlæggende bankbog

I sin enkleste form, en opsparingskonto er bare et sted at holde penge. Du indbetaler på kontoen, forrentes, og tage penge ud, når du har brug for det. Der er nogle grænser for, hvor ofte du kan hæve penge (op til seks gange om måneden for preauthorized tilbagetrækninger – men ubegrænset i person), og du kan tilføje til den konto, så ofte du vil.

Der er ikke noget galt med at bruge en af disse plain vanilla-konti, men der er  andre  typer af bankbog, der kunne være en bedre egnet til dig. Disse andre konti er alle variationer over den traditionelle opsparingskonto. Når det er sagt, hvis dine behov er ret enkel, kan du sikkert bare åbne en opsparingskonto i en bank, du allerede arbejder med og være færdig med det.

Online bankbog

Højdepunkter i online bankkonti inkluderer:

  1. Høje renter på dine indbetalinger
  2. Lav (eller ingen) månedlige gebyrer
  3. Ingen krav minimum balance
  4. Førende teknologi

Disse typer af konti var oprindeligt tilgængelige via online-only banker. Men de fleste mursten og mørtel banker omfatter nu online funktioner som online betaling af regninger og remote depositum, og nogle banker har online-only muligheder med lavere gebyrer og højere end deres standard konti.

Selvbetjening: Online opsparingskonti er bedst for selvforsynende tech-kyndige forbrugere. Du kan ikke gå ind i en filial og få hjælp fra en kasserer – vil du gøre det meste af din bank online ved dig selv. Men administrere din konto er nemt, og du kan altid ringe til kundeservice for at få hjælp (bemærk, at nogle mursten og mørtel banker begrænse, hvor ofte kan du ringe kundeservice, og de kan opkræve gebyrer for at få hjælp fra et menneske). Heldigvis kan du udfylde de fleste anmodninger selv – når og hvor det passer dig.

Tilknyttede konti: For at bruge en online-konto, du normalt også brug for en mursten og mørtel bankkonto (næsten enhver checkkonto vil gøre). Dette er din ”forbundet” konto, og det er typisk den konto, du vil bruge til din første indbetaling. Når din online konto er oppe og køre, kan du gøre indskud fra andre kilder samt – du kan sikkert selv deponere checks til kontoen med din mobiltelefon.

At bruge penge: Hvis der ikke er nogen fysisk gren, kan du spekulerer på, hvordan at bruge dine penge, hvis du har brug for det hurtigt. Heldigvis nogle online banker tilbyder også online  kontrol  konti, der tillader dig at skrive checks, betale regninger online, og bruge et betalingskort til køb og hævning af kontanter. Hvis du har brug for at flytte penge til din lokale bankkonto, at overførslen tager typisk sker inden for et par hverdage. Plus, nogle online banker gør det muligt at bestille kassereren kontrol, der går ud med posten.

Variationer over bankbog

Hvis du har brug for mere end en standard (eller online) opsparingskonto, er der andre typer af konti, der betaler renter samtidig tilbyde ekstra fordele.

Pengemarkedet regnskaber (MMAS):  pengemarkedet konti ser ud og føles som opsparingskonti. Den væsentligste forskel er, at du har lettere adgang til dine kontanter: Du kan normalt skrive checks mod den konto, og du kan endda være i stand til at tilbringe disse midler med et betalingskort. Men som med enhver opsparingskonto, der er grænser for, hvor mange gange om måneden, du kan lave udbetalinger. Pengemarkedet konti ofte betale mere end opsparingskonti, men de kan også kræve større indskud. De er en god mulighed for nødsituationer besparelser, fordi du har adgang til dine kontanter, men du stadig tjene renter.

Indskudsbeviser (cd’er):  CD’er er også magen til opsparingskonti, men de normalt betale mere. Den afvejning? Du er nødt til at låse dine penge op i en cd til en vis mængde tid (6 måneder eller 18 måneder, for eksempel). Det er  muligt  at trække penge tidligt, men du bliver nødt til at betale en bøde, så cd’er kun give mening for kontanter, som du ikke får brug for når som helst snart. For mere information, læse om det grundlæggende i cd’er.

Renter kontrol:  Hvis du virkelig har brug for adgang til dine kontanter (og du stadig ønsker at tjene renter), kan du få, hvad du har brug for fra en checkkonto. Traditionelle lønkonti betaler ikke renter, men nogle typer af konti giver dig mulighed for at optjene og bruge så ofte som du ønsker. Online banker tilbyder lønkonti, der betaler en lille smule af interesse (typisk mindre end en opsparingskonto). Reward lønkonti betale endnu mere, men kvalifikationen kan være svært.

Student bankbog

Med undtagelse af online banker, kan opsparingskonti være dyrt, hvis du ikke holder en stor balance i din konto. Banker opkræve månedlige gebyrer, og de betaler lidt eller ingen interesse på små konti. For studerende (der tilbringer det meste af deres tid på at studere – ikke arbejder), der er et problem. Nogle banker tilbyder ”studerende” opsparingskonti, der hjælper de studerende til at undgå gebyrer, indtil de får et job og kan kvalificere sig til månedlige gebyrfrihed.

Hvis du er studerende, en studerende opsparingskonto på en mursten og mørtel bank eller kreditforening er en stor mulighed for din første bankkonto. Vær opmærksom på, at kontoen kan konvertere til en ”almindelig” konto på et tidspunkt, og du bliver nødt til at være opmærksomme på gebyrer efter denne konvertering.

Goal-Oriented bankbog

Du kan spare op til noget – eller ingenting i særdeleshed – i en opsparingskonto, men nogle gange er det nyttigt at øremærke midler til et bestemt formål.

For eksempel kan du ønsker at opbygge besparelser for et nyt køretøj, dit første hjem, en ferie, eller endda gaver til deres kære. Nogle banker tilbyder bankbog, der er specielt designet til disse mål.

Den største fordel af disse konti er psykologisk. Du generelt ikke tjene mere på din opsparing (selv om nogle banker og kreditforeninger tilbyder frynsegoder til at fremme regelmæssig besparelse), men du kan være mere tilbøjelige til at nå besparelser mål, hvis en bestemt konto er bundet til noget, du sætter pris på. Hvis det lyder som noget, du ville nyde godt af, se efter ”besparelser klub” (eller lignende) programmer. Du kan også designe dit eget program, eller du kan oprette ”underkonti” eller flere konti (med beskrivende øgenavne) på de fleste online banker.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.