Typer sparekontoer – fra enkel kontoer til besparelser-Like Alternatives

Home » Banking and Loans » Typer sparekontoer – fra enkel kontoer til besparelser-Like Alternatives

Typer sparekontoer - fra enkel kontoer til besparelser-Like Alternatives

En sparekonto er et flott sted å holde penger som du ikke har tenkt å bruke umiddelbart. Disse kontoene beholde pengene dine trygge og tilgjengelige mens du betaler du interesse, men det finnes flere forskjellige typer sparekontoer å velge mellom. Hver variant (og bank eller kredittkort union) har forskjellige egenskaper, så det er viktig å forstå alternativene.

Vi skal grave i detaljene for hver av disse vanligste stedene å stash dine penger:

  1. Grunnleggende sparekontoer
  2. Online sparekontoer
  3. Pengemarkedet kontoer
  4. Banksertifikater (CD)
  5. rente~~POS=TRUNC kontroll
  6. Spesial kontoer (student sparing og målrettede kontoer, for eksempel)

Tjene interesse: Alle kontoer som er beskrevet på denne siden betale renter, som hjelper deg å vokse din sparing – selv om veksttakten kan være treg. Som du sammenligne alternativer, vurdere renten, som ofte sitert som en årlig prosentsats (APY) for å avgjøre hvilken konto som er best. Du trenger ikke nødvendigvis å velge kontoen med høyest rente – bare få en konkurransedyktig pris. Spesielt med mindre kontosaldoer, er renten ikke så viktig som andre kontofunksjoner som likviditet og avgifter.

Betale avgifter? Avgifter er skadelig for din sparekonto helse. Med relativt lave renter, kan eventuelle gebyrer tørke ut årlig inntjening eller forårsake kontosaldoen å avta over tid. Undersøke bankens gebyr uttalelse nøye før setter inn penger.

Grunnleggende sparekontoer

I sin enkleste form er en sparekonto bare et sted å holde penger. Du setter inn på kontoen, tjene interesse, og ta pengene ut når du trenger det. Det er noen begrensninger på hvor ofte du kan ta ut penger (opp til seks ganger per måned for preauthorized uttak – men ubegrenset i person), og du kan legge til kontoen så ofte du vil.

Det er ingenting galt med å bruke en av disse vanlig vanilje kontoer, men det finnes  andre  typer sparekontoer som kan være en bedre passform for deg. De andre kontoer er alle varianter på tradisjonell sparekonto. Når det er sagt, hvis du trenger er ganske enkel, kan du sannsynligvis bare åpne en sparekonto i en bank du allerede jobber med og bli ferdig med det.

Online sparekontoer

Høydepunkter i online bankkontoer inkluderer:

  1. Høye renter på innskudd
  2. Lav (eller ingen) månedlige avgifter
  3. Ingen minimum balanse krav
  4. Ledende teknologi

Disse typer kontoer i utgangspunktet var tilgjengelig via online-bare banker. Men de fleste murstein og mørtel banker nå inkluderer elektroniske funksjoner som online bill betaling og ekstern innskudd, og noen banker har online-only alternativer med lavere avgifter og høye priser enn sine standard kontoer.

Selvbetjening: Online sparekontoer er best for selvforsynt teknologisk avanserte forbrukere. Du kan ikke gå inn i en gren og få hjelp fra en teller – vil du gjøre det meste av banktjenester på nettet selv. Men administrere kontoen din er enkelt, og du kan alltid ringe kundeservice for å få hjelp (merk at noen murstein og mørtel banker begrense hvor ofte kan du ringe kundeservice, og de kan ta betalt avgifter for å få hjelp fra et menneske). Heldigvis kan du fullføre de fleste forespørsler deg selv – når og hvor det passer for deg.

Koblede kontoer: Hvis du vil bruke en online-konto, du vanligvis også trenge en murstein og mørtel bankkonto (nesten alle brukskonto vil gjøre). Dette er din “koblet” konto, og det er vanligvis den kontoen du vil bruke for ditt første innskudd. Når din online-konto er oppe og går, kan du gjøre innskudd fra andre kilder også – du kan sannsynligvis enda innskudd sjekker til kontoen med mobiltelefonen.

Lommepenger: Hvis det ikke er fysisk gren, kan du lurer på hvordan du skal bruke pengene dine hvis du trenger det raskt. Heldigvis noen online banker tilbyr også elektroniske  sjekke  kontoer som tillater deg å skrive sjekker, betale regninger på nettet, og bruke et debetkort for kjøp og kontantuttak. Hvis du trenger å flytte pengene til din lokale bankkonto, at overføring vanligvis tar som skjer i løpet av få dager. Plus, noen nettbanker tillate deg å bestille kasserer sjekker som går ut på mail.

Variasjoner på sparekontoer

Hvis du trenger mer enn en standard (eller online) sparekonto, det er andre typer kontoer som betaler renter mens tilby flere fordeler.

Penger markedet kontoer (MMAS):  pengemarkedet kontoer ser ut og føles som sparekontoer. Den største forskjellen er at du har lettere tilgang til kontanter: Du kan vanligvis skrive sjekker mot kontoen, og du kan selv være i stand til å bruke disse midlene med et debetkort. Men som med alle sparekonto, det er grenser for hvor mange ganger per måned kan du gjøre uttak. Pengemarkedet kontoer ofte betale mer enn sparekontoer, men de kan også kreve større innskudd. De er et godt alternativ for nøds besparelser fordi du har tilgang til kontanter, men du fortsatt tjene renter.

Innskuddsbevis (CD):  CDer er også lik sparekontoer, men de vanligvis betale mer. Kompromisset? Du må låse pengene dine opp i en CD for en viss tid (6 måneder eller 18 måneder, for eksempel). Det er  mulig  å ta ut penger tidlig, men du må betale en bot, så CDer bare være fornuftig for penger som du ikke trenger når som helst snart. For mer informasjon, les om det grunnleggende CDer.

Rente kontroll:  Hvis du virkelig trenger tilgang til dine penger (og du fortsatt ønsker å tjene renter), kan du få det du trenger fra en brukskonto. Tradisjonelle sjekke kontoer betaler ikke renter, men noen typer kontoer tillate deg å tjene og bruke så ofte du vil. Nettbanker tilbyr sjekke kontoer som betaler en liten bit av interesse (vanligvis mindre enn en sparekonto). Belønning sjekke kontoene betale enda mer, men kvalifiseringen kan være vanskelig.

Student sparekontoer

Med unntak av nettbanker, kan sparekontoer være dyrt hvis du ikke holder en stor saldoen på kontoen din. Bankene krever månedlige avgifter, og de betaler lite eller ingen interesse på små kontoer. For studenter (som tilbringer mesteparten av sin tid på å studere – ikke fungerer), det er et problem. Noen banker tilbyr “student” sparekontoer som hjelper elevene til å unngå avgifter før de får en jobb og kan kvalifisere for månedlig gebyr fritak.

Hvis du er en student, en student sparekonto på en murstein og mørtel bank eller kredittkort union er et flott alternativ for din første bankkonto. Vær oppmerksom på at kontoen kan konvertere til en “vanlig” konto på et tidspunkt, og du må være oppmerksom på avgifter etter denne konverteringen.

Målrettet sparekontoer

Du kan spare til noe – eller ingenting spesielt – i en sparekonto, men noen ganger er det nyttig å øremerke midler til et bestemt formål.

For eksempel kan du ønsker å bygge opp besparelser for en ny bil, den første hjemme, en ferie, eller til og med gaver til sine kjære. Noen banker tilbyr sparekontoer som er laget spesielt for disse målene.

Den viktigste fordelen med disse kontoene er psykologisk. Du vanligvis ikke tjene mer på sparepengene dine (selv om noen banker og kreditt fagforeninger tilbyr perks å oppmuntre til regelmessig sparing), men du kan være mer sannsynlig å nå sparemålene hvis en bestemt konto er knyttet til noe du verdsetter. Hvis dette høres ut som noe du ville ha nytte av, se etter “spareklubben” (eller lignende) programmer. Du kan også designe ditt eget program, eller du kan opprette “subaccounts” eller flere kontoer (med beskrivende kallenavn) på de fleste nettbanker.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.