Tyypit Säästötilit – Vuodesta Basic Pelitilien Säästämistuotteisiin vastaaviin vaihtoehtoihin

Home » Banking and Loans » Tyypit Säästötilit – Vuodesta Basic Pelitilien Säästämistuotteisiin vastaaviin vaihtoehtoihin

Tyypit Säästötilit - Vuodesta Basic Pelitilien Säästämistuotteisiin vastaaviin vaihtoehtoihin

Säästötili on loistava paikka pitää rahaa, että et aio käyttää välittömästi. Nämä tilit pitää rahat turvassa ja saatavilla kiinnittäen olet kiinnostunut, mutta on olemassa useita erilaisia ​​säästötilien valita. Kukin vaihtelu (ja pankin tai Osuuspankin) on erilaisia ​​ominaisuuksia, joten on tärkeää ymmärtää vaihtoehtoja.

Me kaivaa yksityiskohtiin kullekin näistä yhteisiä paikkoja jemma käteistä:

  1. Basic säästötilit
  2. Online säästötilit
  3. Rahamarkkinoilla tilit
  4. Sijoitustodistukset (CDS)
  5. kiinnostus tarkkailun
  6. Erikoisuus tilit (opiskelija säästö- ja tavoitteellista tilejä, esimerkiksi)

Korkotuottojen: kaikki tilit tällä sivulla kuvatuista korkoa, joka auttaa kasvattamaan säästöjä – joskin kasvuvauhti saattaa olla hidasta. Kuten voit verrata vaihtoehtoja, arvioi korko, joka mainitaan usein vuosikorkoa (APY) päättää, joiden osuus on parasta. Sinun ei välttämättä tarvitse valita tilin korkein korko – vain saada kilpailukykyiseen hintaan. Varsinkin pienempien saldot, korko ei ole niin tärkeää kuin muita tilin ominaisuuksia, kuten likviditeetti ja maksuja.

Maksuilta? Maksut ovat haitallisia säästötilille terveydelle. Suhteellisen alhainen korkotaso, mahdolliset maksut voivat pyyhkiä vuosiansiot tai jopa aiheuttaa tilin saldo vähenee ajan mittaan. Tutkia pankin maksutilitys huolellisesti ennen tallettaa rahaa.

Basic Säästötilit

Yksinkertaisimmillaan, säästötili on vain paikka pitää rahaa. Talletat tilille, korkoa, ja ottaa rahat pois, kun sitä tarvitaan. On joitakin rajoituksia, kuinka usein voit nostaa varoja (jopa kuusi kertaa kuukaudessa preauthorized nostot – mutta rajaton henkilö), ja voit lisätä tilille niin usein kuin haluat.

Ei ole mitään vikaa jollakin näistä plain-vanilja tilejä, mutta on olemassa  muita  tyyppejä säästötileille, jotka saattavat olla parempi sovi sinulle. Nuo muut tilit ovat kaikki muunnelmia perinteisen säästötili. Siitä huolimatta, jos tarpeet ovat melko yksinkertaisia, voit todennäköisesti vain avata säästötili pankissa olet jo työskennellyt ja tehdä sen kanssa.

Online Säästötilit

Keskeistä tilejä verkossa ovat:

  1. Korkeat korot talletukset
  2. Matala (tai ei) kuukausimaksuja
  3. Ei vähimmäissaldon vaatimuksia
  4. Huipputeknologiaa

Tämäntyyppiset tilit aluksi saatavilla vain verkossa pankit. Mutta useimmat tiili ja laasti pankit nyt myös verkko-ominaisuuksia, kuten online laskutuksen ja kauko tallettaa, ja jotkut pankit ovat vain verkossa vaihtoehtoja pienempiä maksuja ja korkeat hinnat kuin vakio tilejä.

Itsepalveluun: Online säästötileille ovat parhaita omavaraisia tech-suuntautuneille kuluttajille. Et voi kävellä sivuliikkeen ja saada apua pankkivirkailija – voit tehdä suurimman osan pankkiasiansa verkossa itse. Kuitenkin tilin hallinnasta on helppoa, ja voit aina soittaa asiakaspalveluun apua (huomaa, että jotkin tiili-ja laasti pankit rajoittaa sitä, kuinka usein voit soittaa asiakaspalveluun, ja ne voivat periä maksuja saada apua ihminen). Onneksi voit suorittaa useimmat pyynnöt itse – milloin ja missä se sinulle parhaiten sopii.

Liittyy tilit: Voit käyttää online-tilin, sinun on yleensä myös tiili-ja laasti pankkitilin (lähes missä tahansa sekkitilin käy). Tämä on ”linkitetty” tilille, ja se on yleensä tilin voit käyttää talletuksesta. Kun online-tilisi on käynnissä, voit tehdä talletuksia muista lähteistä – voit todennäköisesti jopa tallettaa tarkastuksia tilille matkapuhelimen.

Rahaa: Jos ei ole fyysistä haara, saatat ihmetellä, miten käyttää rahaa, jos tarvitset sitä nopeasti. Onneksi jotkut online pankit tarjoavat myös verkossa  tarkkailun  tilejä, joiden avulla voit kirjoittaa sekkejä, maksaa laskuja verkossa, ja käyttää maksukorttia ostosten ja käteisnostot. Jos sinun täytyy siirtää rahat paikalliselle pankkitilille, että siirto kestää tyypillisesti tapahtuu muutamassa arkipäivän. Lisäksi jotkut online pankit voit tilata Kassa tarkastukset, jotka menevät ulos postitse.

Muunnelmia Säästötilit

Jos tarvitset enemmän kuin tavallinen (tai online-tilassa) säästötilille, on olemassa muita tilejä, jotka maksavat korkoa samalla tarjota lisäetuja.

Rahamarkkinoilla tilit (MMAS):  rahamarkkinoilla tilit näyttävät ja tuntuvat säästötileille. Tärkein ero on, että on helpompi saada käteistä: Voit yleensä kirjoittaa sekkejä vastaan tilin, ja saatat jopa pystyä käyttämään näitä varoja pankkikortilla. Kuitenkin, kuten mikä tahansa säästötili olemassa rajat sille, kuinka monta kertaa kuukaudessa voit tehdä nostoja. Rahamarkkinoilla tilit maksaa usein enemmän kuin säästötilit, mutta ne voivat myös vaatia suurempia talletuksia. Ne ovat hyvä vaihtoehto hätä säästöjä, koska sinulla on mahdollisuus saada käteistä, mutta silti korkoa.

Sijoitustodistukset (CDS):  CD-levyt ovat myös samanlaisia säästötilien, mutta ne yleensä maksavat enemmän. Kompromissi? Sinun täytyy lukita rahaa ylös CD tietyn aikaa (6 kuukautta tai 18 kuukautta, esimerkiksi). On  mahdollista  nostaa rahaa aikaisin, mutta joudut maksamaan rangaistus, joten levyjä on järkeä vain käteisellä, että sinun ei tarvitse lähiaikoina. Lisätietoja lukea perusasiat CD-levyjä.

Kiinnostus tarkistus:  Jos todella pitää päästä käyttämään rahaa (ja haluat edelleen korkoa), saatat saada mitä tarvitset siitä tarkkailun huomioon. Perinteiset tarkkailun tilit eivät maksa korkoa, mutta jotkut tilejä voit ansaita ja viettää niin usein kuin haluat. Online pankit tarjoavat tarkkailun tilit, jotka maksavat hieman etua (yleensä alle säästötili). Palkitse tarkkailun tilit maksaa vielä enemmän, mutta täyttäviä voi olla vaikeaa.

Student Säästötilit

Lukuun ottamatta verkkopankit, säästötilien voi olla kallista, jos et pidä suurta olevasta saldosta. Pankit perivät kuukausimaksuja, ja he maksavat vain vähän tai ei lainkaan kiinnostusta pieniin tileille. Opiskelijoille (jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​opiskelu – ei toimi), se on ongelma. Jotkut pankit tarjoavat ”opiskelija” säästötilien jotka auttavat oppilaita maksujen välttämiseksi, kunnes he saavat työpaikan ja voivat saada kuukausimaksulla luopumista.

Jos olet opiskelija, opiskelija säästötili klo tiili ja laasti pankki tai Osuuspankin on erinomainen vaihtoehto ensimmäistä pankkitilille. Huomaa, että tilin voi muuntaa ”tavallinen” tili jossain vaiheessa, ja sinun täytyy olla tietoinen maksujen jälkeen muuntamista.

Tavoitteellinen säästötilit

Voit tallentaa mitään – tai mitään erityistä – säästötilille, mutta joskus se on hyödyllistä kohdentaa varoja tiettyyn tarkoitukseen.

Esimerkiksi saatat haluta rakentaa säästöjä uuden auton, ensimmäinen kotiin, loma, tai edes lahjoja rakkaitaan. Jotkut pankit tarjoavat säästötilit, jotka on suunniteltu erityisesti näitä tavoitteita.

Suurin hyöty näistä tileistä on psykologinen. Te eivät yleensä ansaita enemmän säästöillesi (vaikka jotkut pankit ja luotto-osuuskunnat tarjoavat etuisuuksia kannustaa säännölliseen säästämiseen), mutta saatat olla paremmat mahdollisuudet päästä säästöjä tavoitteita, jos tietty tili on sidottu jotain arvostat. Jos tämä kuulostaa jotain haluat hyötyä, etsi ”säästö club” (tai vastaava) ohjelmia. Voit myös suunnitella oman ohjelman, tai voit luoda ”alatiliä” tai useita tilejä (kuvaavilla kutsumanimet) korkeintaan verkkopankkien.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.