Ugotovite, kako inflacija vpliva na vaše bančni račun

Home » Banking and Loans » Ugotovite, kako inflacija vpliva na vaše bančni račun

Ugotovite, kako inflacija vpliva na vaše bančni račun
Inflacija se zgodi, ko se cene zvišale v daljšem časovnem obdobju. Če ste kdaj slišali ljudi govoriti o nizkih cenah v preteklih desetletjih, oni posredno opisuje inflacijo. Kljub temu pa se lahko inflacija je težko, da bi občutek, še posebej, ko gre za upravljanje vaših financ. Če inflacija segreje v prihodnjih letih, bi lahko pričakovali več rezultate:

  • Manj kupne moči za denar, ki ste jih shranili
  • Naraščajoče obrestne mere za varčevalne račune, potrdila o depozitu (CD) in drugi izdelki
  • plačila za posojilo “občutek” bolj dostopna na dolgi rok

Izguba kupne moči

Inflacija dobi denar manj dragocena. Posledica tega je, da je en dolar kupuje manj, kot je nekoč vsako leto, tako da blago in storitve  se zdi  dražje, če si samo poglej na ponujene cene v dolarjih. Stroškovna inflacija prilagojena bi ostal enak (ali pa morda ne), vendar se je število dolarjev, ki je potreben za nakup postavka še vedno spreminja.

Ko boste prihranili denar za prihodnost, si upam, da bodo lahko kupili vsaj toliko, kot da kupi danes, vendar to ni vedno tako. V obdobjih visoke inflacije, je razumno pričakovati, da bodo stvari dražje v naslednjem letu, kot so danes, tako da je spodbuda, da bi porabili svoj denar zdaj, namesto da bi ga shranili.

Ampak še vedno je treba, da prihranite denar in obdržati denar v blagajni, čeprav je inflacija grozi, da bo spodkopalo vrednost vaših prihrankov. Boste očitno morali mesečno žepnino v gotovini, in to je tudi dobra ideja, da nujnih sredstev na varnem mestu, kot so bančne ali kreditne unije.

Obrestne mere Rise

Dobra novica je, da se obrestne mere ponavadi dvignejo v času inflacije. Vaša banka morda ne posveča veliko zanimanje za danes, vendar lahko pričakujemo svoj letni odstotek donosa (APY) na varčevalnih računih in CD-jev, da bi dobili bolj privlačne.

Varčevalni račun in mere denarnega trga računa mora premakniti navzgor dokaj hitro kot cene dvignejo. Kratkoročne CD-jev (6-12 mesecev, na primer), lahko tudi prilagodite. Vendar pa dolgoročne obrestne mere CD verjetno ne bo premaknil, dokler ne bo jasno, da se je inflacija prišel in da bodo cene ostale visoke za nekaj časa.

Vprašanje je, ali so te stopnja poveča dovolj, da bi dohajali inflacijo. V idealnem svetu, bi si vsaj preloma, in vaši prihranki bi tako hitro, kot se cene povečajo rastejo. V resnici, tečaji zaostaja za inflacijo, in davek na dohodek od obresti zaslužite pomeni, da ste verjetno  izgubili  kupne moči na banki.

Shranjevanje strategije za naraščajočo inflacijo

  • Imejte odprte možnosti: Če menite, da cene bodo kmalu dvignila, bi bilo najbolje počakati, da dajo denar v dolgoročne CD. Lahko pa uporabite laddering strategijo za preprečevanje blokiranja ob nizkih cenah, saj je težko napovedati čas in hitrost (kot tudi smer) prihodnjih sprememb obrestnih mer.
  • Trgovina okoli? Vse večja okolje stopnja je tudi pravi čas, da pazi za boljše ponudbe. Nekatere banke bodo reagirajo z višjimi obrestnimi merami hitreje kot drugi. Če je vaša banka je počasen, bi bilo vredno odprtje računa drugje. Spletne banke so vedno dobra izbira za zaslužek konkurenčne stopnje varčevanja. Toda ne pozabite, da je razlika v plačah res mora biti pomembno za vas, da pridejo ven pred: Preklopni banke je potreben čas in trud, in svoj denar morda ne zaslužijo nobenega interesa, medtem ko se gibljejo med bankami. Plus, je banka z  najboljšimi  spremembami tečajev stalno, je pomembno, da ste dobili konkurenčno stopnjo. Menjava banke bo najbolj smiselno s posebno velikih računih ali večjih razlik v obrestnih merah med bankami. Z majhno računu ali manjše razlike mere, je to verjetno ni vredno svojega časa, da se premaknete.
  • Dolgoročni prihranki: Ali nekaj načrtovanja, da poskrbite, da boste imeli prave zneske v pravih vrst računov. Bančni računi so najboljše za denar, ki ga boste potrebovali, ali morda potrebovali v bližnji do srednji rok. Če ste izgubili nekaj kupne moči zaradi inflacije, da je cena, ki jo plačate, ker sili za sklad-in, da lahko majhna cena za plačilo. Pogovor z finančni načrtovalec, če želite izvedeti, kaj, če sploh kaj, bi morali narediti z dolgoročno denarja.

Posojila in inflacija

Če ste zaskrbljeni zaradi inflacije, bi lahko dobili nekaj tolažbe od vedoč, da lahko dolgoročna posojila dejansko dobil bolj dostopna. Če plačilo posojilo v višini nekaj sto dolarjev počuti kot veliko denarja danes, da ne bo počutil kot čisto toliko v 20 letih.

  • Dolgoročna posojila: Ob predpostavki, da ne namerava plačati svojih posojila off zgodaj, mora študentska posojila, ki se izplačalo več kot 25 let, in 30-letno hipoteke s fiksno obrestno mero dobil lažje za uporabo. Seveda, če vaš dohodek ne narašča z inflacijo ali vaš plačil povečanje, boste dejansko slabše. Tudi zmanjšanje dolga je redko slaba ideja, ker si še vedno plačati obresti v vseh teh letih, če boste obdržali posojilo v mestu.
  • Posojila s spremenljivo obrestno mero: Če je obrestna mera za vaše posojila sčasoma spreminja, obstaja možnost, da bo stopnja povečala v času inflacije. Posojila s spremenljivo obrestno mero imajo obrestne mere, ki temeljijo na drugih stopnjah (LIBOR, na primer). Višja stopnja lahko povzroči višje zahtevano mesečno plačilo, zato bodite pripravljeni za izdajo plačilnega šok, če inflacija pobere.
  • Zaklepanje stopenj: Če nameravate kmalu sposoditi, vendar nimate trdne načrte, se zaveda, da so lahko cene višje, ko se na koncu zaprosi za posojilo ali zapornice v višini. Če se to zgodi, boste morali plačati več vsak mesec. Pustite nekaj Vrckanje prostora v proračunu, če ste nakupovanje za točko z visoko vrednostjo, ki jo boste kupili na kredit. Da bi razumeli, kako je obrestna mera vpliva na vaše mesečne plačila in obresti stroške, teči nekaj posojila izračunov z različnimi stopnjami.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.