Upravljanje Obrestno tveganje

Home » Investing » Upravljanje Obrestno tveganje

Upravljanje Obrestno tveganje

Obrestno tveganje obstaja v obrestnega sredstva za, kot so posojila ali obveznice, zaradi možnosti spremembe v vrednosti sredstva, ki izhaja iz spremenljivosti obrestnih mer. Interes za upravljanje s tveganji stopnja je postala zelo pomembna, in izbrane instrumenti so bili razviti, da se ukvarjajo z obrestnim tveganjem.

Ta članek se osredotoča na več načinov, da tako podjetja kot potrošniki upravljajo obrestno tveganje z uporabo različnih obrestnih izvedenih finančnih instrumentov.

Kaj Vrste Vlagatelji so dovzetne za obrestno tveganje?

Obrestno tveganje je tveganje, da se pojavi, ko je absolutna raven obrestnih mer niha. Obrestno tveganje, neposredno vpliva na vrednosti vrednostnih papirjev s stalnim donosom. Ker so obrestne mere in cene obveznic obratno sorazmerna, tveganje, povezano z zvišanjem obrestnih mer povzroči cene obveznic padajo in obratno. Bond vlagatelji, posebej tisti, ki vlagajo v dolgoročne obveznice s fiksno obrestno mero, so bolj neposredno občutljivi na tveganje obrestne mere.

Recimo, da posameznik kupi 3% fiksno obrestno mero 30-letne obveznice za $ 10.000. Ta vez plača 300 $ na leto, zrelosti. Če se v tem času, obrestne mere dvignila na 3,5%, nove obveznice, izdane plačati 350 $ na leto, zrelosti, ob predpostavki, da je vlaganje $ 10.000. Če je 3% bondholder še ima svojo vez s zrelosti, izgubi na možnost, da zaslužijo višjo obrestno mero. Druga možnost je, da je prodal svojo 3% obveznice na trgu in kupil obveznice z višjo obrestno mero. Vendar pa to za posledico investitorja dobili nižjo ceno na njegovo prodajo 3% obveznic, saj niso več tako privlačne za vlagatelje, saj so na voljo tudi na novo izdane 3,5% obveznice.

V nasprotju s tem spremembe obrestnih mer vplivajo tudi na kapitalskih vlagateljev, vendar manj neposredno od vlagateljev obveznic. To je zato, ker, na primer, ko se dvignejo obrestne mere, stroški družba za izposojanja denarja povečuje tudi. To bi lahko povzročilo korporacijskega preložitev zadolževanja, ki ima lahko za posledico manj porabe. To zmanjšanje porabe lahko upočasni rast podjetij ter povzroči zmanjšanje dobička in na koncu nižje cene delnic za vlagatelje.

Obrestno tveganje se ne sme zanemariti

Kot pri vsaki oceni obvladovanja tveganja, vedno obstaja možnost, da ni, in to je tisto, kar veliko ljudi. Vendar pa je v okoliščinah nepredvidljiva, včasih ne varovanj je katastrofalno. Ja, je strošek za varovanje, ampak kaj je strošek pomemben premik v napačno smer?

Če pogledamo samo Orange County, California, leta 1994 videti dokaze o pasti ignorirajo nevarnost obrestnim tveganjem. Na kratko, Orange County blagajnik Robert Citron sposodil denar pri nižjih kratkoročnih obrestnih mer in posodil denar pri višjih dolgoročnih stopenj. Strategija je bila sprva velika, kot se kratkoročne obrestne mere znižale in se je ohranila normalna krivulja donosnosti. Toda, ko se je krivulja začela vrteti in status pristop obrnjena krivulja donosnosti, so se stvari spremenile. Izgube v Orange County, in skoraj 200 osebe javnega prava, za katero Citron upravlja denar, so bili ocenjeni na 1,6 milijarde $, kar je povzročilo stečaja občine. To je zajetna cena za ignoriranje obrestnega tveganja.

Na srečo, tiste, ki želijo zavarovanje svojih naložb pred obrestnim tveganjem veliko izdelkov med katerimi lahko izbirate.

investicijski izdelki

Napadalci:  Terminska pogodba je najbolj osnovna upravljanje obrestna mera izdelek. Ideja je preprosta, in še veliko drugih izdelkov, opisanih v tem članku, ki temelji na tej ideji sporazuma danes za izmenjavo nekaj na določen datum v prihodnosti.

Sporazumi o obrestni meri (FRA):  FRA temelji na ideji terminske pogodbe, kjer je dejavnik dobička ali izgube obrestna mera. V skladu s tem sporazumom, ena stranka plačuje fiksno obrestno mero in prejema spremenljivo obrestno mero, ki je enaka referenčni obrestni meri. Dejanska plačila so izračunane na podlagi katere nominalni znesek in plača v presledkih, ki jih določijo pogodbenice. Samo neto plačilo pa se izvede – poraženec plača zmagovalca, tako rekoč. FRA so vedno poravnajo v gotovini.

Uporabniki FRA so običajno posojilojemalci ali posojilodajalci z enim datum v prihodnosti, na katerem so izpostavljeni tveganju spremembe obrestne mere. Niz Fras je podobna zamenjave (opisan spodaj); Vendar pa v zamenjavi, so vsa plačila na isti stopnji. Vsak FRA v seriji je cena na drugačni stopnji, razen če je izraz struktura stanovanje.

Futures:  terminske pogodbe je podoben naprej, vendar pa zagotavlja nasprotne stranke z manj tveganja kot terminske pogodbe – in sicer, slabitvi neplačila in likvidnostnega tveganja zaradi vključitve posrednika.

Zamenjave:  Tako kot se sliši, zamenjava je izmenjava. Natančneje, obrestna zamenjava zelo podoben kombinaciji Fras in vključuje dogovor med nasprotnimi strankami za izmenjavo sklopov prihodnjih denarnih tokov. Najpogostejša vrsta obrestne zamenjave je navaden vanilije swap, ki vključuje ena stranka plačuje fiksno obrestno mero in prejema spremenljivo obrestno mero, in druga stranka plačuje spremenljivo obrestno mero in prejema fiksno mero.

Možnosti:  možnosti upravljanja obrestne mere so opcijske pogodbe, pri katerih je osnovna varnost dolžniška obveznost. Ti instrumenti so koristne pri zaščiti oseb, ki posojila s spremenljivo obrestno mero, kot so hipoteke nastavljiv mere (orožje). Združenje možnosti obrestnih klic se imenuje cap obrestne mere; kombinacija možnosti obrestnih mer naj se imenuje tla obrestne mere. Na splošno velja, zgornja meja je kot klic in tla kot opcije.

Vendar v:  swaption, ali možnost zamenjave, je zgolj možnost, da vstopijo v zamenjavo.

Vgrajene možnosti:  Mnogi vlagatelji naleteli obrestnih izvedenih finančnih instrumentov za upravljanje s pomočjo vgrajenih opcij. Če ste že kdaj kupili vez z zagotavljanjem klicem, lahko tudi v klubu. Izdajatelj vašega vpoklic obveznice je zavarovanje, ki, če se obrestne mere znižal, pa lahko pokličete v obveznice in izdajo nove obveznice z nižjo kupona.

Caps:  Kapica, imenovana tudi zgornja meja, je opcija na obrestno mero. Primer njegove uporabe bi posojilojemalec bo dolgo, ali plačuje premijo za nakup kapo in prejemajo plačila v gotovini od prodajalca cap (v kratkem), ko je referenčna obrestna mera presega stopnjo stavke skupne kmetijske politike. Plačila so namenjeni za izravnavo zvišanja obrestnih mer za posojila s spremenljivo obrestno mero.

Če je dejanska obrestna mera presega stopnjo stavke, prodajalec plača razliko med stavko in obrestno mero, pomnoženo z nominalno glavnico. Ta možnost bo “cap” ali postaviti zgornjo mejo, na račun obresti imetnika.

Pokrov Obrestna mera je dejansko niz sestavnih možnosti, ali “caplets,” za vsako obdobje sporazum pokrov obstaja. Kapleta je zasnovan tako, da zagotavljajo varovanje pred dviga referenčne obrestne mere, kot je londonski medbančni obrestni meri (LIBOR), za navedeno obdobje.

Tla:  Tako kot je opcija velja zrcalna slika nakupne opcije, tla je zrcalna slika pokrovčka. Nadstropje Obrestna mera, kot kapo, je pravzaprav niz sestavnih možnosti, razen da so prodajne opcije in deli serije so označene kot “floorlets.” Kdor je dolga, se tla izplača ob zapadlosti floorlets če je referenčna obrestna mera nižja izvršilne cene tla je. Posojilodajalec uporablja to za zaščito pred padajočim mere na izjemno spremenljivo obrestno mero posojila.

Ovratnice:  Zaščitni ovratnik lahko pomaga tudi pri upravljanju obrestnega tveganja. Obdali se izvede s hkratnim nakupom kapo in prodajo talno (ali obratno), tako kot ovratnik ščiti vlagatelja, ki je dolgo na zalogi. Ničla stroškovno ovratnik se lahko ugotovi tudi znižati stroške varovanja pred tveganjem, vendar je to zmanjšuje potencialni dobiček, ki bi se z gibanjem obrestnih mer užival v vašo korist, saj ste postavili zgornjo mejo na vaši potencialni dobiček.

Spodnja črta

Vsak od teh proizvodov zagotavlja način za zavarovanje obrestnega tveganja, z različnimi izdelki bolj primerne za različne scenarije. Obstaja pa ni brezplačno kosilo. S katerim koli od teh možnosti, ena ponuja največ nekaj – bodisi denarja, kot so plačali za možnosti, ali oportunitetnih stroškov, ki je dobiček, potem bi tudi brez varovanja premij.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.