Vad är kreditkort spottar och hur man gör det på rätt sätt

Home » Credit and Debt » Vad är kreditkort spottar och hur man gör det på rätt sätt

Vad är kreditkort spottar och hur man gör det på rätt sätt

Om du är ett kreditkort belöningar knarkare eller strävar efter att vara en, kanske du har hört talas om kreditkort spottar. Vet att om du måste vara försiktig när du registrerar dig för flera kreditkort för att tjäna bonusar och andra förmåner. Om du inte är ansvarig med kreditkort och du inte har de ekonomiska grunderna på plats, kan du hamna djupt i skuld och med en skadad kredit värdering.

Med förberedelser ur vägen, låt oss gå in på detaljer om hur kreditkort spottar verk.

Vad är kreditkort Churning?

Många kreditkort emittenter erbjuder stora signup bonus. Nya kortinnehavare tjäna en stor bonus för att spendera en viss mängd inom en viss tidsram, vanligtvis de första 90 dagarna för att öppna kreditkortet. Ju fler belöningar kreditkort du öppnar, desto fler nyhetsbrev bonusar du kan tjäna.

Kreditkorts kärning hänvisar till praxis att upprepade gånger öppna och stänga ett kreditkort för att tjäna sitt bonus om och om igen. Att göra detta med flera kreditkort kan du rack upp betydligt fler belöningar än du skulle få om du fastnat med bara ett kreditkort. Du kan använda några andra strategier liknande kombinera belöningar från lojalitetsprogram till maximera mängden belöningar du tjänar.

Regler att följa

Det finns några riktlinjer som du kommer att vilja hålla sig till för den mest framgång med kreditkort kärning.

Betala din balans i sin helhet varje månad

Se till att du inte spendera mer än du har råd att betala, även om du siktar på en bonus. Om du inte har råd att betala din hela saldot i slutet av varje månad, bör du överväga kreditkort spottar. Och du absolut inte bör försöka att tjäna bonus på mer än ett kreditkort i taget om du kämpar för att spendera och betala bara ett kreditkort. Inredningar upp enorma kreditkort saldon kan få dig i den typ av skuld som tar år att betala av.

Ett annat skäl för att betala av dina saldon varje månad är att undvika att betala ränta på ditt saldo. Poängen med spottar kreditkort är att få en fördel av kreditkort emittenter. Varje ränta du betalar sänker nettovinst får du från ditt kreditkort.

Gör alltid dina betalningar i tid

Skicka din månatliga betalning i tid för att undvika förseningsavgifter och skador på din kredit. Om din kredit är dinged på grund av en försenad betalning, kan det vara svårt att få godkänt för belöningar kreditkort i framtiden. Du kommer också vill betala i tid för att undvika att förlora din belöning.

Har ett mål för dina poäng

Du bör alltid ha en uppfattning om vad du arbetar mot. Fyra dagar i Santorini. En kryssning i Bahamas. Besöker dina morföräldrar för semester. Möjligheterna för att använda din belöning är nästan oändliga. Att veta vad du vill göra med dina poäng kommer att hjälpa dig välja den bästa kreditkort och hålla dig från att använda dina poäng i förtid.

Inte ta på sig mer kreditkort än du kan hantera

Du tror förmodligen fler kreditkort betyder fler bonusar och mer poäng. Men att ta på alltför många kreditkort kan skapa problem. Om du inte har råd med utgifterna minimum på flera kreditkort kan du sluta med mer skulder än du kan hantera.

Håll årsavgifter i åtanke

Många belöningar kreditkort avstå från årsavgift under det första året. Vissa kan erbjuda en förmån som är väl värt att hålla kreditkort och betala årsavgiften. Till exempel kan du få en fri hotellvistelse varje år. Om årsavgift är lägre än en natt på hotell, kan kortet vara värt att hålla. Kom ihåg att du måste använda ditt kreditkort varje gång ett tag för att hålla den aktiv och du måste balansera det kreditkort utgifterna med utgifterna du gör på kreditkort där du aktivt försöker att tjäna en bonus.

Ständigt söka efter nya kreditkort erbjuder

Kreditkort emittenter ändra sina erbjudanden ofta. Förutsätt inte erbjudandet du ser på sin webbplats är det bästa erbjudandet du kan få på den tiden. När du är intresserad av ett kreditkort, check några olika webbplatser (särskilt kreditkort jämförelse webbplatser) för att se vad som erbjuds.

Använd ett diagram eller kalkylblad för att hänga med allt

Ja, det är bara så allvarligt. Du vill hålla jämna steg med en flera detaljer för varje kreditkort du öppnar:

 • Den kreditkortsutgivare och den specifika kreditkort
 • Datumet du öppnade kreditkort
 • Den kreditkort årsavgift och om det är avstått
 • Datumet årsavgiften kommer att debiteras om det avstått under det första året (om du inte håller på kontot måste du stänga kontot före detta datum)
 • bonusen
 • Kravet utgifter
 • Datumet du behöver uppfylla kravet utgifterna
 • Din nuvarande kreditkortsskuld (och balanserar i alla kreditkort)
 • Dina framsteg mot att uppfylla kravet på utgifterna
 • Om bonusen har tillämpats på ditt konto
 • Oavsett om du har använt bonus
 • Tidpunkten för en PR-kurs

Läs alltid finstilta

Läsa igenom kreditkorts termer är ett måste. Vissa kreditkort emittenter bara tillåter dig att tjäna en bonus under vissa omständigheter, till exempel att du inte har tjänat en bonus från att kortutgivaren inom de senaste 24 månaderna. American Express, till exempel, kan kortinnehavare att tjäna endast en bonus per kreditkort. När du har tjänat en bonus för en specifik Amex, kommer du inte att kunna tjäna bonus för samma kreditkort igen. Kreditkorts villkor kan komma att ändras, så alltid läsa villkoren innan du ansöker om ett kreditkort.

Var försiktig hur många kort du Öppna i en kort period av tid

Kreditkort emittenter kan neka ditt kreditkort ansökan om du har öppnat eller ansöka om alltför många kreditkort under de senaste 12 till 24 månader.

Gör aldrig Balans överföringar eller ta kontanter förskott

Dessa transaktioner räknas inte som inköp och kommer därför inte hjälpa dig att nå dina utgifter minimum. De upptar bara din kreditgräns och lämnar dig med mindre utrymme för utgifter. Plus båda transaktionerna ådra normalt avgifter, något du vill undvika att få maximal nytta av kreditkort spottar. Och i fallet med ett förskott, du inte får en frist för finansiella kostnader och börja samla på intresse direkt.

Begränsningar för öppna kreditkort

Kreditkortsutgivare vill ha lojala kunder som får sina kreditkort för mer än ett par månader. Så i ett försök att slå ner på kreditkort spottar många kreditkort emittenter nu begränsa antalet kreditkort du kan öppna.

Till exempel har många Chase kunder märkte att Chase inte kommer att godkänna ansökningar om konsumenter som har öppnat mer än fem nya kreditkort (något kreditkort) under de senaste 24 månaderna.

Gränserna för att öppna nya kreditkort betyder bara att du måste vara mer strategisk om när du öppnar kreditkort och kortutgivare du ansöka om.

Kreditkort emittenter kan också begränsa antalet öppna konton du kan ha med dem på en gång tiden. För American Express, till exempel, är gränsen fyra kreditkort.

Har kreditkort spottar påverka kredit?

Kreditkort kärning kan påverka din kredit värdering, men det förmodligen inte nödvändigtvis förstöra din kredit värdering. Kom ihåg att betalningshistorik och skuldsättning är de två största faktorerna som påverkar din kredit värdering. Om du gör alla dina månatliga betalningar i tid och hålla kreditkortsskuld låg, kommer du hålla din kredit värdering från tankning.

Varje gång du ansöka om ett kreditkort, det finns en hård utredning din kreditupplysning. Dessa frågor kan påverka din kredit värdering-förfrågningar är 10 procent av din kredit värdering-särskilt flera på kort tid.

Att öppna nya konton kan sänka din snittålders en faktor som är 15 procent av din kredit värdering.

Du kan även se motsatt din kredit värdering ökar-eftersom du är så noga med att göra dina betalningar i tid och betala din balans i sin helhet varje månad. Vissa kreditkort emittenter inkluderar en gratis kredit värdering inom din månatliga uttalande. Om ingen av dina kort har denna förmån kan du använda en fri kredit scoring tjänst som Credit Karma eller Credit Sesame att hålla koll på din kredit värdering. Du kan alltid dra tillbaka kreditkort spottar om det påverkar din kredit värdering.

Credit Card spottar kanske inte för dig om …

Lika spännande som det kan låta för att tjäna bonus efter bonus för nästan gratis, finns det några saker att se upp för när du spottar kreditkort.

Du behöver inte har bra kredit

Du behöver normalt ha utmärkta kredit att ens kvalificera sig för goda belöningar kreditkort. Om du har negativ information på din kredit rapport, som sena betalningar eller skuld samlingar, bör du förbättra din kredit rapport innan du försöker pressa kreditkort.

Du förbereder för en större lån snart

Du kanske inte vill pressa kreditkort (eller åtminstone sätta din spottar på is tillfälligt) om du förbereder sig för en inteckning eller annan stor låneansökan i 18 till 24 månader. Antalet förfrågningar och nyöppnade konton kan påverka din kredit värdering och göra det svårare att få godkänt för nya konton, även om du har varit på gång med alla dina betalningar.

Du behöver inte ägna tillräckligt med pengar varje månad för att möta krav på

Du kan behöva spendera flera tusen dollar på inköp på bara några månader för att uppfylla kraven utgifter. Om din nuvarande utgifterna är inte tillräckligt hög för att uppfylla kraven utgifts kanske kärning inte vara för dig. Öka dina utgifter bara för att tjäna bonus gör att du riskerar att skapa större saldon än du har råd att betala tillbaka.

Du behöver inte har tid eller intresse av att hålla upp med ditt kreditkort Progress

Du kan fortfarande tjäna kreditkort utgifterna bonusar och belöningar på ditt kreditkort inköp. Men om du menar allvar med spottar kreditkort, organisera dina ansträngningar är nyckeln.

Du har aldrig haft ett kreditkort

Kreditkorts kärning är inte för oerfarna. Du bör ha en gedigen erfarenhet med ett kreditkort och betala din balans i sin helhet varje månad innan du hämtar in kreditkorts kärning. Det är alltför lätt att hamna i trubbel och när din kredit värdering är skadad, är det svårt att reparera den.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.