Vad är problemkrediter investera och hur fungerar det?

Home » Investing » Vad är problemkrediter investera och hur fungerar det?

Vad är problemkrediter investera och hur fungerar det?

När företagen är i ekonomiska problem, vi ofta hör om investerare gå iväg med rejäl summor pengar. Detta verkar counterintuitive, men det beror på det faktum att investerare har köpt bolagets skuld, snarare än dess lager.

Detta är ofta kallas nödställda skuld investera, och det är en vanlig metod bland hedgefonder och många institutionella placerare.

Med nödställda skuld investera, en investerare köper medvetet skulden av en orolig företags ofta med rabatt-och syftar till att dra om företaget vänder.

I många fall, investerare gå ändå undan med betalningar, även om ett företag går i konkurs, och i vissa fall, nödställda skuldinvesterare faktiskt sluta som ägare av oroliga företag.

Att få skulden på Cheap

Det finns ingen strikt regel för när man ska kategorisera en skuld som ”nödställda”, men det i allmänhet innebär att skulden handlas till en betydande rabatt till sitt nominella värde. Så till exempel, kan du kanske köpa en $ 500 obligation för $ 200. I det här fallet kommer rabatt eftersom låntagaren är i riskzonen för försumliga. Och faktiskt, kan investerare förlora pengar om företaget går i konkurs. Men om investerare tror att det kan vara en vändning och i slutändan visat rätt, kan de se värdet av skulden går upp dramatiskt.

En investerare som köper aktier i ett bolag i stället för skuld skulle kunna göra mer pengar än skuldinvesterare om ett företag vänder sig runt. Men aktier kan förlora hela sitt värde om ett företag går i konkurs.

Skuld, å andra sidan, har fortfarande kvar ett visst värde, även om en vändning inte händer.

få kontroll

När en investerare köper ett företags nödställda skuld, är de inte bara göra ett köp, men kommer ofta sluta med en viss kontroll av verksamheten. Enheter som hedgefonder som köper stora mängder av nödställda skulden kommer ofta förhandla om villkoren som tillåter dem att ta en aktiv roll med oroliga företag.

Dessutom kan nödställda skuldinvesterare uppnå prioriterad status i betalas tillbaka om ett företag går i konkurs.

När ett företag deklarerar kapitel 11 konkurs, kommer en domstol brukar bestämma prioritetsordning borgenärer som är skyldig pengar. De som deltar i nödställda skuld är ofta en del av de första människorna betalas tillbaka, före aktieägare och även anställda. Ibland kan detta leda till att fordringsägarna faktiskt att bli ägare i ett företag. När detta händer kan de nödställda skuldinvesterare göra en förmögenhet om de är framgångsrika i att vända företaget runt.

Riskhantering

När som helst en investerare köper skuld, till exempel i form av en regering eller företagsobligationer, de riskerar att låntagaren försumliga. Det är därför de flesta investerare uppmanas att studera kreditvärdighet en låntagare för att bestämma sannolikheten för att få sina pengar tillbaka. Risken för fallissemang är också därför skulden från mindre kreditvärdiga organisationer kommer att generera en högre avkastning för investeraren.

Med nödställda skuld investera, det finns en mycket verklig risk för investeraren gå iväg med ingenting om företaget går i konkurs.

Investerare som ägnar sig åt nödställda skuld investera, särskilt större hedgefonder, utför ofta mycket robusta analyser av risk, med hjälp av avancerade modeller och testscenarier.

Dessutom är dessa medel är ofta mycket skickliga på att sprida ut risk och, om möjligt, samarbetar med andra företag så att de inte är överexponerad om ett investeringsinställningarna.

Viktigast skickliga hedgefondförvaltare förstår värdet av diversifiering investera. Det är osannolikt att nödställda skulden skulle bestå av en betydande andel av en hedgefond fullständiga portfölj.

Bedrövad Skuld för Genomsnittlig Investerare

Generellt sett är den genomsnittliga Joe inte kommer att vara involverade i nödställda skuld investera. De flesta människor är bättre att investera i aktier och standard obligationer eftersom det är enkelt och mycket mindre riskfyllt. Men det är möjligt för en enskild att få tillgång till denna marknad om de väljer. Vissa företag erbjuder fonder som investerar i nödställda skuld, eller omfattar nödställda skuld som en del av en portfölj.

Franklin Mutual Quest Fund från Franklin Templeton Investments [NYSE: MQIFX], till exempel, innehåller nödställda skuld i sina innehav tillsammans med undervärderade bolag och kontanter. Oaktree Capital är ett annat företag som erbjuder enskilda investerare tillgång till nödställda skulden genom privata fordon.

Det är bra för investerare att förstå de möjligheter som problemkrediter erbjuder, men det sällan är vettigt i en typisk pension portfölj. Att nöja sig med aktier, fonder och investment grade obligationer är en säkrare och mer förnuftiga vägen till rikedom för de flesta.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.