Vad kan man göra om du inte förberedda för pension

Home » Retirement » Vad kan man göra om du inte förberedda för pension

Förstå din förtidspension Readiness Alternativ

Vad kan man göra om du inte förberedda för pension

Om du vill få verklig om pension, finns det ett enkelt första steg. Prova en eller flera av dessa pensions beredskap räknare som visar hur redo du är att leva för 20, 30 år eller mer på din nuvarande pensionssparande.

Jag blev positivt överraskad av erfarenheterna från John Schwartz, författaren av en artikel nyligen i  The New York Times , är pensionering Reality ifatt mig . Schwartz försökte räkna ut hur förberedda för pension han och hans fru var, med hjälp av verktyg från SSA.gov och Vanguard. Det överraskande var att han var hur optimistisk pjäsen var. Han medgav att han inte hade tänkt ges tillräckligt tanke till pension, men han hade varit en bra sparare. Den stora upptäckten var att han var på rätt spår. Du kan känna sin lättnad. Inte alla av oss kommer att vara så lycklig.

I 2014 Retirement Confidence Survey av den anställde Research Institute, endast 18 procent av arbetstagarna rapporterade känsla ”mycket säker” de kommer att ha tillräckligt med pengar för att leva bekvämt i pension. Om du är i den andra 82 procent, det finns saker du kan göra. Det är därför det är viktigt att använda en kalkylator som tillåter dig att se vad som händer när du gör justeringar i tiden, sparande, investeringar tillväxt och tillbakadragande takt. Jag har använt och uppskattat enkelheten i Fidelitys MyPlan Snapshot , som vem som helst kan få tillgång till. Din egen 401k plan administratör kan ha något liknande. Det viktiga är förmågan att göra ändringar, för om du inte är förberedda för pension, kommer lösningen innebära att ändra ett eller flera av följande delar av din pensionsplan medan du fortfarande arbetar.

1. Spara och investera mer

Ett självklart sätt att stärka dina framtida besparingar är att lägga undan en större del av din lön till pensionen.

En del av problemet kan vara i meddelanden. Experter (inklusive undertecknad) ofta rekommenderar spara minst 6 procent av din lön, eftersom det är vanligtvis runt det belopp en arbetsgivare kommer att matcha. En tydligare rekommendation är att börja på 6 procent med ett mål att öka den varje år. En Centrum för Retirement Research kort fann att en genomsnittlig löntagare som börjar spara vid 35 och går i pension vid 67 behöver spara 18 procent per år, förutsatt en 4 procents avkastning. Visst, det är en hel del. Men spara 10 procent eller till och med 12 procent av din före skatt lön bör vara ett rimligt mål.

2. Öka din investering Risk

Flyktiga eller nedåt trender marknader kan göra skada på en portfölj, men inte nödvändigtvis på grund av att värdet på dina investeringar går ner. Vad kan vara mer skadligt är rädslan som uppstår under dessa marknads skift, vilket kan orsaka investerare att ta onödiga eller dåligt tids åtgärder. Flytta pengar runt i reaktion på en marknad förskjutning kan kosta investerare pengar.

Det är särskilt dyrt om man blir så risktagande för att flytta allt från marknaden eller till kassaliknande investeringar. För att vara säker, det finns så mycket risk i att göra detta (inflationsrisk, ränterisk, livslängd risk) som det finns att investera i varma lager. Många investerare har för mycket av denna typ av risk och inte tillräckligt eget kapital tillväxt risk i sina portföljer.

Detta är inte att säga att heta bestånd bör dominera en investeringsportfölj. Kom ihåg att det handlar om att hitta rätt balans och hålla denna balans oavsett marknaden rör sig. Om du har avvikit från den ursprungliga planen, är det dags att balansera.

3. arbeta längre

Det kan tyckas ironiskt att ett sätt att göra pension lättare är att fortsätta att arbeta så länge som möjligt, men det är ett säkert kort för oroliga pre-pensionärer. Även om du väljer att arbeta färre timmar eller flytta till en annan karriär, arbeta längre kommer att förkorta den tid du räknar med att leva på din pension investeringar, och det gör att du kan fortsätta att bidra till pension investeringar för ytterligare några år.

Ju längre du skjuta upp arbetet, desto större potential Social Security inkomst, liksom. Individer som väntar tills 70 års ålder krav kan få största möjliga nytta som de är kvalificerade. Par också bör samordna när varje medlem i äktenskapet börjar hävda Social Security.

4. minska utgifterna i pension

Om du var tvungen att leva på halva din nuvarande lön, kan du göra det? Det är den typ av fråga pre-pensionärer bör fråga sig: Vad är det minsta månatliga belopp som krävs för att leva på?

När du har fastställt ett antal, ge det ett försök att se om antalet är realistiskt. Det hjälper inte att sätta inkomst mål som inte kan upprätthållas över tiden.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.