Vanaf College Savings wanneer uw kinderen ouder zijn

Home » Finance » Vanaf College Savings wanneer uw kinderen ouder zijn

Vanaf College Savings wanneer uw kinderen ouder zijn

Het is gezond verstand als je weet veel helemaal over beleggen en personal finance. Als u van plan bent om te sparen voor uw kinderen hbo-opleiding, het beste wat je kunt doen is beginnen vroeg – zo vroeg mogelijk.

De reden is simpel – het is allemaal over de kracht van samengestelde interest. Wanneer u geld sparen voor de toekomst, maar verdient een terugkeer, en als je kiezen om deze rendementen te herinvesteren, het versnelt.

Als u afstand $ 100 gezet met 7% rente, bijvoorbeeld, verandert het in $ 107 na een jaar, maar na nog een jaar moet je $ 114,49 – je verdiende $ 7,49 in plaats van $ 7 in dat tweede jaar. Na het derde jaar, moet je $ 122.50 – in die derde jaar verdiende $ 8,01 in plaats van $ 7,49. Het blijft gaan en gaan als dat, groeit jaar na jaar – tijdens de achttiende jaar, verdient $ 22,11 op zijn eigen, gewoon zitten.

Als u gereserveerd $ 100 te zetten op 7% jaarlijks rendement en niets anders doen dan wachten 18 jaar, zal het een waarde van $ 338 te zijn wanneer je in te trekken.

Maar wat gebeurt er als je kan niet – of niet – te beginnen met sparen voor de universiteit van uw kind onderwijs als ze echt jong? Wat als je niet beginnen met sparen tot de leeftijd van 10, waardoor ze slechts acht jaar, tot de universiteit?

Nou, als je opzij $ 100 te zetten op 7% jaarlijks rendement en niets anders doen dan wachten 8 jaar, het zal de moeite waard slechts $ 171,80 zijn.

Zie het verschil? Gewoon wachten 10 jaar om weg te zetten, dat $ 100 kost je kind $ 166,20 in de beleggingsopbrengsten.

Het is natuurlijk een geweldig idee om te beginnen met sparen jong als je gaat op te slaan, maar wat doe je als dat niet een optie?

Wat als je net gerealiseerd dat uw kind is acht en het raken hoge noten op hun gestandaardiseerde tests en mee naar huis stellaire verslag kaarten en je realiseren dat college waarschijnlijk moet worden in de toekomst van deze jongen en hoe ga je betalen?

Wat als uw kind is 10 en je eindelijk een goede baan, een echte goede baan, en u hebt nu de ademruimte om te sparen voor dingen als college voor het eerst?

Wat doe je als je niet het voordeel van al die samengestelde interest tijd?

Hier is het spel plan.

Bewaar wat u kunt, vanaf nu

Open een 529 college spaarplan voor uw kind (hier is een geweldige vergelijking van de verschillende plannen) en beginnen met sparen nu in plaats van later. Doe het vandaag, serieus.

Gewoon open te stellen dat account, stelt u uw kind als de begunstigde vervolgens opgezet die goed zijn om automatisch een beetje van uw betaalrekening te trekken rekening elke maand. Zelfs $ 20 is prima – wat je kunt veroorloven. Gewoon beginnen nu.

Het hoeft niet te veel te zijn. Het moet gewoon zijn wat je kunt veroorloven, en het moet zo snel mogelijk te starten.

Beginnen met het opzetten Sommige ‘Gifts’ Into Dat Account

Toen het tijd voor het geven van geschenken komt, zorg ervoor dat ten minste een deel van hun geschenk is een extra bijdrage aan die account.

U kunt dit doen op een leuke manier, zodat uw kinderen beseffen wat ze wordt gegeven. Bijvoorbeeld, kunt u ze een vergrote fotokopie van een $ 20 of $ 50 of $ 100 bill geven en schrijf daarop: “Dit is in uw college spaargeld,” en dan wrap dat blad in een overhemd doos met een aantal papieren zakdoekje. Hoewel het niet iets zal zijn dat ze zijn ongelooflijk enthousiast over nu, zullen ze die gaven later herinneren van wanneer ze beseffen dat ze een student lening die duizenden dollars minder, en ze zullen blijven om het te onthouden wanneer ze hebben veel kleinere student lening betalingen als ze een volwassene.

U kunt ook andere familieleden aan te moedigen om hetzelfde te doen. Laat familieleden weten dat je hebt opende een spaarrekening voor uw kind en geef ze de informatie die nodig is voor hen om bij te dragen. Nodig ze uit om hetzelfde te doen – ze kan fysiek een gefotokopieerd $ 10 bill of wat geef het kind samen met een bescheiden geschenk ze zullen nu genieten.

Lean Into Andere Funding Options

Het is belangrijk om te onthouden dat het betalen voor het college is niet alleen een mix van wat je hebt gespaard en studieleningen. Er zijn vele andere opties die uw kind kan gebruiken wanneer ze klaar om naar school te gaan.

Zo hebben veel scholen bieden subsidies en beurzen van verschillende soorten om inkomende studenten op basis van financiële nood en verdienste. Als je in een situatie waarin het is een echte strijd om op te slaan, kunt u vinden dat de school biedt uw kind een toelage die zorgt voor een deel van de kosten van de school. Ga er niet vanuit dat alles zal worden in de vorm van leningen.

Op hetzelfde moment, kan uw kind aanmelden voor beurzen onafhankelijk. Nogmaals, als je in een behoefte op basis van situatie, die is een veel voorkomende reden voor het worstelen met college besparingen, zijn er vele beurzen waarvoor uw kind aanmerking zouden kunnen komen.

Uw kind zou ook willen een deel van alle inkomsten die zij verdienen in de middelbare school om hun eigen collegiale toekomst te leiden. Terwijl ze thuis bent, bent u waarschijnlijk het verzorgen van kosten, zoals voedsel en onderdak en functionele kleding, dus ze moeten in staat zijn om een ​​deel van hun inkomsten te kanaliseren naar de universiteit besparingen.

Kijken naar andere Education and Career Opties

Als je begint besparingen op een laat tijdstip en als je geen grote hoeveelheden kan bijdragen, moet je nog redden, maar je moet je ogen te houden op andere opties naast een traditionele vier jaar college ervaring, waar het geld u in staat bent om te sparen zal een grotere impact hebben.

Om te beginnen, kan uw kind willen verkennen het bijwonen van een community college voor een jaar of twee , waar ze zorgen voor algemene vorming eisen en echt slijpen op wat ze willen doen met hun leven voor het omschakelen naar een vier jaar school afmaken hun onderwijs. Kredieten aan het community college-niveau zijn goedkoop en ze meestal direct overbrengen naar vele vier jaar hogescholen en universiteiten. Het is een geweldige manier om de kosten van het college te snijden, terwijl nog steeds het verdienen dat vier-jarige opleiding.

Uw kind kan ook willen vakschool overwegen . Handel scholen bieden een pad direct in een vak van een soort, die meestal biedt een weg naar een goed betaalde loopbaan voor uw kind zonder de kosten van een vier jaar school. Veel carrières centrum rond een vakschool programma, met inbegrip van elektrotechnische werkzaamheden, loodgieterswerk, bouw het beheer, onderhoud van vliegtuigen, verspaning, HVAC werk, en vele andere gebieden.

Vakschool duurt over het algemeen veel minder tijd dan een universiteit van vier jaar en meestal plaatst mensen die direct in een soort van stageprogramma waar ze leren de ins en outs van professioneel varen de handel. De totale kosten van de vakschool is veel minder dan een vier jaar school, ook, en 529 besparingen kunnen meestal worden toegepast op schoolgeld te verhandelen.

Ze kunnen ook andere mogelijkheden direct na de middelbare school, met name als zij een solide baan en hebben niet bedacht helemaal wat ze willen doen. Als ze ervoor kiezen om een ​​jaar of twee wachten voordat hun opleiding te beginnen zodat ze zeker van wat ze willen doen (een “gap year”), dit geeft hun college besparingen nog een jaar te groeien.

Niet vallen in de mentaliteit dat de enige aanvaardbare weg na de middelbare school is direct in een vier jaar school.

Ondersteunend Tijdens College

Een andere methode voor het verminderen van de behoefte aan besparingen tijdens de college jaren is om uw kind aan te moedigen om een ​​school in de buurt waar je woont te wonen en geven daarna de “kost en inwoning” gedeelte van het college lasten rechtstreeks. Uw kind blijft thuis wonen en u doorgaat met voedsel, kleding en andere basisbehoeften. Op deze manier, de enige kosten voor het college zijn collegegeld en educatief materiaal.

Uiteraard is dit niet een perfecte oplossing voor alle gezinnen. Het duwtjes studenten om een ​​school die is dichter bij huis uit de financiële opportunisme in plaats van de absolute beste keuze voor hun educatieve toekomst te kiezen.

Kortom, hoe meer van de dag-tot-dag kosten van het leven als een onafhankelijke student die u op kunt nemen als ouder voor je kind, hoe minder studieleningen ze moeten omgaan met en het minder van een probleem dat uw late beginnen naar de universiteit besparingen zullen zijn.

Laatste gedachten

Het grote ding om te onthouden is dit: Het is nooit te laat om te beginnen met sparen voor school voor uw kind. U kunt altijd beginnen met sparen, zelfs als de datum is te laat, en elke dollar telt.

Uw hulp bij het college niet beginnen en eindigen met hoeveel je hebt opgeslagen, hetzij. Er zijn vele manieren om een ​​grote financiële verschil met hun post middelbare school onderwijs en carrière keuzes te maken.

Succes!

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.