Vem behöver Life Insurance?

Home » Insurance » Vem behöver Life Insurance?

 Vem behöver Life Insurance?

Your Life Insurance Strategy – Hur du vet om du behöver Life Insurance

Livförsäkring är utformad för att skydda din familj och andra personer som kan bero på dig för ekonomiskt stöd. Livförsäkring betalar en död nytta för  mottagaren  av livförsäkring.

Under årens lopp har livförsäkring också utvecklats för att ge intressanta alternativ för att bygga rikedom eller skattefria placeringar.

Så vem behöver livförsäkring, och när ska du köpa den?

Är livförsäkring endast för personer som har en familj att försörja? Vi kommer att gå igenom dessa frågor och gemensamma scenarier för när livförsäkring är en bra idé att köpa baserat på situationer. Denna lista kommer att hjälpa dig att avgöra om det är dags för dig att kontakta din finansiella rådgivare och börja titta på din livförsäkring alternativ.

Behöver jag Livförsäkring Om jag har inga anhöriga?

Det finns fall där livförsäkring kan vara till nytta även om du inte har några anhöriga, de mest grundläggande som skulle täcker dina egna begravningskostnader. Det kan finnas många andra skäl dock. Här är några riktlinjer för att hjälpa dig att avgöra om livförsäkring är rätt val för dig:

På Vad Life Stage Ska du köpa Life Insurance?

Det första du behöver veta om livförsäkring är att den yngre och friskare du är, desto billigare är det. Detta sagt, det finns olika typer av livförsäkringar samt. Beroende på:

  • varför du vill livförsäkring
  • vad din situation är
  • den punkt i ditt liv där du måste köpa den

eller anser att det är ekonomiskt ansvarig för att köpa livförsäkringar antingen att hitta livförsäkringar till ett billigt pris eller för att skydda din familj och framtiden kommer situationer att vara olika för alla.

Life Insurance som en strategi för att skydda och bygga välstånd

När du köper livförsäkringar du funderar på att skydda livsstil din familj eller anhöriga om du skulle dö.

Om detta är ditt främsta mål sedan låg kostnad livförsäkring kan vara en bra utgångspunkt för dig. Du kan också se det som ett sätt att bygga din eller din familjs förmögenhet antingen genom eventuella skatteförmåner, eller om du vill lämna dem pengar som ett arv.

Du kan också köpa livförsäkringar som ett sätt att säkra din egen finansiell stabilitet, i fallet med hela livförsäkring eller universella livförsäkringar som också erbjuder kontanter värden och investeringar.

Här är en lista över personer som kan behöva livförsäkring vid olika livsstadier, och varför du skulle vilja köpa livförsäkringar på dessa stadier. Denna lista kommer att hjälpa dig överväga olika anledningar att köpa livförsäkringar och hjälpa dig att ta reda på om det är dags för dig att titta på att köpa livförsäkring eller inte.

En finansiell rådgivare eller livförsäkring företrädare kan också hjälpa dig att utforska olika livförsäkrings alternativ och bör alltid konsulteras för sina professionella åsikter för att hjälpa dig att göra ett val.

början Familjer

Livförsäkring bör köpas om du funderar på att starta en familj. Dina priser kommer att bli billigare nu än när man blir äldre och dina framtida barn kommer att beroende på din inkomst.

etablerade Familjer

Om du har en familj som beror på dig, du behöver livförsäkring. Detta inkluderar inte bara make eller partner arbetar utanför hemmet. Livförsäkring måste också övervägas för den person som arbetar i hemmet. Kostnaderna för att ersätta någon att göra hushållssysslor, hem budgetering och barnomsorg kan orsaka betydande ekonomiska problem för den efterlevande familjen. Läs mer på föräldrar: Hur mycket Livförsäkring behöver du?

Unga ensamstående vuxna

Anledningen en enda vuxen skulle normalt behöva livförsäkring skulle vara att betala för sina egna begravningskostnader eller om de bidra till att stödja en äldre förälder eller annan person som de kan ta hand om ekonomiskt.

Du kan också överväga att köpa livförsäkringar medan du är ung så att när du behöver det, behöver du inte betala mer på grund av din ålder.

Ju äldre man blir, blir dyrare livförsäkring och du riskerar att nekas om det finns problem med livförsäkring läkarundersökning.

Annars, om man har andra källor till pengar för en begravning och har inga andra personer som är beroende av sin inkomst sedan livförsäkringar skulle inte vara en nödvändighet.

Villaägare och personer med inteckningar eller andra skulder

Om du planerar att köpa ett hem med en inteckning, kommer du att bli tillfrågad om du vill köpa försäkringar för hypotekslån. Att köpa en livförsäkring som skulle täcka inteckning skulle skydda intresset och undvika att du behöver köpa extra försäkringar för hypotekslån när du köper din första bostad.

Livförsäkring kan vara ett sätt att säkerställa att dina skulder betalas ut om du dör. Om du dör med skulder och inget sätt för din egendom att betala dem, dina tillgångar och allt du arbetat för kan gå förlorad och kommer inte att få vidare till någon du bryr dig om. Istället din egendom kan vara kvar med skuld, som kan skickas till dina arvingar.

Icke-barn som arbetar Par

Båda personer i denna situation skulle behöva bestämma om de vill livförsäkring. Om båda personer föra in en inkomst som de känner sig bekväma lever ensam om deras partner skulle förgås, då livförsäkring skulle inte vara nödvändigt utom om de ville täcka sina begravningskostnader.

Men, kanske i vissa fall en arbets make bidrar mer till den inkomst eller vill lämna sin significant other i en bättre finansiell ställning, sedan så länge du köper en livförsäkring skulle inte vara en ekonomisk börda, kan det vara ett alternativ. För en låg försäkring alternativ kostnad liv undersöka Term Life Insurance  eller överväga först till die livförsäkringar där du betalar för endast en policy och dödsfall går till den första att dö.

Människor som har Life Insurance genom sitt arbete

Om du har livförsäkring genom ditt arbete, bör du ändå köpa en egen livförsäkring. Anledningen till att du ska aldrig bara förlita sig på livförsäkring på jobbet eftersom du kan förlora ditt jobb, eller besluta att byta jobb och när du gör det, förlorar du att livförsäkring. Det är inte strategiskt ljud att lämna din livförsäkring i händerna på en arbetsgivare. Ju äldre man blir desto dyrare din livförsäkring blir. Du är bättre att köpa en liten back up policy för att se till att du alltid har någon livförsäkring, även om du förlorar ditt jobb.

Business Partners och företags

Om du har en affärspartner eller äger ett företag och det finns människor förlitar sig på dig, kan du överväga att köpa en separat livförsäkring för att ditt företag skyldigheter.

Köpa Livförsäkring på dina föräldrar 

De flesta människor inte tänker på detta som en strategi, köpa det har använts och kan vara en smart sak att göra. Livförsäkring på dina föräldrar säkrar en död fördel för dig om du sätter dig själv som mottagaren på den politik du tar ut dem. Om du betalar sina premier du kommer att vilja se till att du gör dig själv en oåterkallelig mottagaren för att säkra din investering. Detta sätt när dina föräldrar dör, säkra dig mängden av livförsäkring. Om du gör detta medan dina föräldrar är ung nog, kan det vara en ekonomiskt god investering. Du kanske också vill skydda din egen finansiell stabilitet genom att titta på att köpa långsiktig vård för dem också, eller föreslå de undersöka saken. Ofta när föräldrarna insjuknar när de blir äldre den ekonomiska bördan på sina barn är enorm. Dessa två alternativ kan ge ekonomiskt skydd som du kanske inte har annars tänkt på.

Livförsäkring för barn

De flesta människor skulle föreslå att barn inte behöver livförsäkring eftersom de inte har några anhöriga och i händelse av deras död, även om det skulle vara förödande, skulle livförsäkring inte vara fördelaktigt.

Det finns några strategiska skäl som du kanske vill köpa livförsäkringar för barn.

  1. Om du oroa dig för dina barn så småningom att få en sjukdom. Vissa familjer har frågor om deras barns långsiktiga hälsa på grund av ärftliga risker. Om föräldrarna fruktar att så småningom detta kan göra dem försäkras senare i livet, då de kan tänka sig att köpa sina barn livförsäkring så att de inte oroa sig för att inte läkarundersökningar senare när de behöver livförsäkring för sina egna familjer.
  2. Om du vill ta emot någon form av dödsfalls att hjälpa dig att hantera döden av ett barn och täcka begravningskostnader om något skulle hända dem. Förlusten av ett barn är förödande och även om barnen inte ge ekonomiskt stöd, spelar de en viktig roll i familjen och deras förlust kan ha effekter på många levels.The förlust kan göra det mycket svårt för dig att arbeta, och du kan drabbas ekonomiska förluster, kräver psykologisk hjälp, eller behöver hjälp med överlevande barn som ett resultat av deras bortgång. Detta är verkligen inte vanligt tänkande, men kan vara ett skäl för en förälder att överväga livförsäkring för barn.
  3. Vissa människor köper livförsäkringar för barn eftersom de når tidig vuxen ålder för att hjälpa dem att få ett försprång på livet. En permanent livförsäkring kan vara ett sätt att bygga besparingar för dem och ge dem en möjlighet att få en livförsäkring som betalar sig när de har en familj av sina egna, eller om de vill använda kontantdelen till låna mot för ett större inköp. Livförsäkring för barn kan köpas som en gåva till dem i dessa fall.

Barn för det mesta inte behöver livförsäkring, men om det är en del av en strategi, kan livförsäkringar för barn vara något du anser av ovanstående skäl. väger alltid möjlighet att ovanstående skäl med andra möjligheter besparingar du kan överväga för dina barn.

Äldre

Så länge du inte har personer beroende på din inkomst för stöd skulle livförsäkring i detta skede i livet inte vara nödvändigt, om igen, behöver du inte något annat sätt att betala för din begravningskostnader. Men, tänk på att köpa en livförsäkring i denna ålder kan bli mycket dyrt.

Innan detta sker först tala med en finansiell rådgivare eller revisor om att se till andra sparalternativ för att betala för dina begravningskostnader innan överväger livförsäkring.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.