Viisi tilanteita, joissa rahaa ja tunteet Älä sekoita

Home » Investing » Viisi tilanteita, joissa rahaa ja tunteet Älä sekoita

Viisi tilanteita, joissa rahaa ja tunteet Älä sekoita

Sekoittamalla rahaa ja tunteita on harvoin hyvä idea. Se tuskin koskaan päättyy hyvin.

Mutta on tiettyjä keskeisiä aikoja elämässä, kun näin on erityisesti, kuten kun menee läpi avioeron, ostaa kotiin tai hävittyään rakastettusi ja peritäänkö huomattavan määrän rahaa.

Se on helppoa näinä aikoina antaa tunteiden pilvi tuomion ja tehdä valitettavaa taloudellinen valintoja, jotka vainoavat sinua tulevina vuosina. Tässä mielessä, tässä on viisi keskeistä kertaa elämässä, kun se on parasta tarkistaa tunteisiin ovella kuin teet rahaa päätöksiä.

Homebuying ja myynti

Kiinteistökaupoissa ovat tyypillisesti yksi merkittävimmistä rahoituspäätökset ihmiset tekevät elämässään, ja sen myötä tulee vuoristorata tunteita.

”Kun panokset ovat näin iso se on vieläkin tärkeämpää poistaa tunteita päätöksentekoon”, sanoi Leon Goldfeld, co-perustaja kiinteistöjen välitys sivuston Yoreevo.

Auttaa tehdä sen, Goldfeld suosittelee puskurin 48 tunnin jakson ajan. Jos löytää kotiin rakastat, paina taukopainiketta. Viettää muutaman päivän ajatellut sitä ennen päätöksentekoa ostaa. Tuona aikana, kysy itseltäsi muutamia keskeisiä kysymyksiä.

”Oletko ostamassa sitä, koska se on sinun unelma kotiin” tai koska se on edulliseen hintaan?”Sanoi Goldfeld. ”Ihannetapauksessa vastaus on molempia. Mutta jälkimmäinen pitäisi olla vaatimus. Ei erottamalla tunteita voi aiheuttaa voit overpay kodin ja puskurin jakso voi lieventää tätä riskiä.”

Harkittaessa nämä kaksi kysymystä, käytännöllinen ja harkita iso kuva, lisää Tonya Lockamy, Florida-pohjainen kiinteistönvälittäjä.

”Niin monet ostajat tehdä päätöksiä kotien perustuu koristeet ja väritystä ne liittyvät”, hän selitti. ”Hyvin sisustettu koti myy nopeammin kuin tyhjä kotiin joka kerta. Ostajat täytyy olla älykkäämpiä. Kaksi asiaa, jotka ovat erittäin tärkeitä, kun ostaa kotiin on sijainti ja rakenne kotiin. Loput on helppo muokata oman mielemme mukaan.”

Ei pidä unohtaa, prosessi myydä kodin voi myös täynnä tunteita. Onhan lukemattomia muistoja luodaan oman kodin, loma vietetään, lapset esiin, ja enemmän, jotka kaikki voivat sydämessänne kun jäähyväiset.

”Tämä lisää uuden ulottuvuuden stressiä, kun neuvottelut alkavat”, sanoi Lockamy. ”Olen nähnyt myyjiä kävellä pois täyden hinnan tarjoaa puhtaan tunteita johtuu stressistä neuvottelujen. On tärkeää, että myyjä keskittyy Sopimuksen tarkastellessaan tarjouksen. On hinta reilua? Mitkä ovat ehdot tarkastuksen aikana? Onko ennakoimattomat? Kuinka kauan he joutuvat sulkeminen?”

Avioliitto ja avioero

Aloittamassa uutta avioliittoa on onnellista aikaa täynnä suunnitteluun, juhlia, ja väritys yksityiskohdissa toiveita ja unelmia tulevaisuudesta.

Asettamatta pelti tällä kertaa, se on silti tärkeää tehdä älykkäitä rahaa päätöksiä ja ennen kaikkea saada samalla sivulla taloudellisesti. Aikataulu säännöllinen rahaa tasalla kumppanin puhua avoimesti, realistisesti ja melko tietoja taloudellisesta tilanteesta ja tavoitteista.

Aloita miettimällä rationaalisesti onko todella tarvitset monimutkaisia, kalliita häitä. Niin paljon kuin ehkä mäntyä sadun seremonia, tutkimus on osoittanut, että pariskunnat, jotka viettävät vähemmän heidän häät ovat vähemmän todennäköisesti avioeroon.

Puhuminen tätä mahdollisuutta, ehkä myös harkita avioehto paikallaan antaa selkeä rahoitussuunnitelma avioliiton loppua, sanoo Lisa Zeiderman, perustajaosakas New Yorkin avioliitto ja perhe lakiasiaintoimisto Miller Zeiderman ja Wiederkehr. ”Kukaan ei halua ajatella ajatus yhden päivän hakemuksen avioeroa, mutta se on täysin mahdollista lopputulosta”, hän sanoo.

Vaikka olet jo naimisissa, post-hää sopimus voidaan laatia oikein jakaa oman omaisuuden. Lisäksi, jos olet ollut lapsia, koska häät, voit luoda jälkeinen hää sopimus, joka sisältää lapsesi taloudellinen tulevaisuus.

Pre-nups syrjään, avioero on hankala aika pariskunnille, kun tunteet tehdä jopa sanest keskuudessamme ratkaisunsa hieman saranasta. Avain on ei anna näitä tunteita viedä prosessia, sanoo Steven Weil, presidentti ja vero johtaja RMS Accounting Fort Lauderdale, Florida.

”Kun pyritään rankaisemaan toisiaan, se on helppo viettää aivan liian paljon taistelua kuin voit koskaan toivoa takaisin”, sanoo Weil. ”Parit, jotka tulevat sovinnollista päätöstä ei vain voi odottaa pitämään enemmän rahaa pöytään jakaa keskenään, mutta ne voivat myös saada menettely pois tieltä ja siirtyä elämäänsä.”

perintö

Päivinä ja viikkoina jälkeen menettää rakastettusi, se voi olla vaikea ajatella suoraan. Käsittelevät taloudellisia kysymyksiä aikoina merkittävä muutos voi olla lähes mahdotonta.

”Mahdollisen erittäin emotionaalinen esiintyminen, saada pään ympärille ja mutterit taloudelliseen päätöksentekoon voi olla uhkaava este”, sanoo Michael Kay, kirjailija ja taloudellinen käyttöikä suunnittelijana New Jerseyn Financial Life Focus. Kay ehdottaa ensimmäinen tulisi keskittyä likviditeettiin: Onko sinulla tarpeeksi rahaa käytettävissä Tarpeitanne?

Kuten määrittämiseksi kuinka käsitellä minkäänlaista windfall tai perintönä johtuvat läpimenoa perheenjäsenen, lähestymistapa riippuu pitkän aikavälin toiveet ja tavoitteet.

Kuitenkin Mark Painter, CFA ja perustaja New Jersey-pohjainen EverGuide Financial Group sanoo ensimmäinen askel olisi määrittää, kuinka paljon tuloja voitaisiin syntyvät perinnöksi.

”Kun ihmiset ovat emotionaalisia niillä on taipumus tehdä jotain, joka heidän mielestään tekee heidät tuntemaan paremmin. Hollywoodissa se kuvataan joku syö gallona jäätelöä niiden hikoilu katsoessasi elokuvaa, mutta tosielämässä Tavallisesti tämä tarkoittaa tekee suuren ostoksen, että olet aina halunnut, mutta ehkä se ei oikeuttaisi menoja ”, sanoi Painter. ”Kun windfall, menojen perustelut menee ulos ikkunasta, koska olet fyysisesti rahaa ja tunteita kertoo sinulle törsätä samoin, koska sinun täytyy valita itse ylös.”

Keskittyen tuloista perintö ansaita on tärkeä, koska se vie joitakin tunteita ulos päätöstä. Esimerkiksi jos perivät $ 500000, alkuperäistä reaktio voi olla ajatella, että se on paljon rahaa ja kestää pitkään.

”Kun huomaat, että nämä rahat tuottaa noin $ 20.000 vuodessa tuloja, se ei tunnu aivan niin paljon kuin alun perin ajateltiin. Tämä yksinkertainen vaihe mahdollistaa joku reevaluate mitä tehdä rahaa ja selvittää paras vaihtoehtoja ”, sanoi Painter.

Vielä yksi näkökohta, erityisesti kun peritäänkö sijoitussalkun on miten käsitellä että salkun jatkossa, sanoo David Edwards, presidentti newyorkilainen Heron Wealth.

”Yhteinen sudenkuoppa on haluttomuutta edunsaaja muuttaa sijoitusstrategiaa perinnöllinen sijoitussalkkua”, selitti Edwards. ”Jos näitä kantoja kelpasivat isä, he ovat hyviä riittää minulle! ‘”

Itse asiassa hetki perintö on täydellinen hetki aloittaa alusta. Usein hyväntekijä ei pystynyt myymään varastoja koska syvä myyntivoittoja näkökohdat, mutta askel-up pohjalta kustannus-pohjalta kantojen salkussa kuoltuaan, ei ole verosakko myydä, sanoi Edwards.

Uudet palkkaneuvottelut

Siellä on paljon ylpeyttä käärittynä oman uran ja palkan, joka voi vaikuttaa, miten käsittelet tehtävän pyytää mitä olet arvoinen.

Palkkaneuvottelut voi olla henkistä, koska niihin liittyy ahdistusta tai pelkoa sidottu huoli ottaa tarpeeksi tuloja pitää huolta itsestäsi. Ei voi olla myös liittyvän ahdistuneisuuden tietojen epäsymmetriaa luonnostaan ​​tällaisiin neuvotteluihin, selitti Melissa Donohue, kirjoittaja ”Financial Ravintoa Nuorten Naisten: Miten (ja miksi) opettaa Tytöt rahasta.”

”Yksinkertaisesti sanottuna, työnantaja on tyypillisesti enemmän tietoa kuin sinä, mitä voidaan tai maksetaan oman kannan, joka on epätasapainossa”, hän selitti.

Rahaa neuvottelut edellyttävät myös puhut arvoon ja kannattaa, joka voi olla henkisesti haastavaa.
”Tulot todennäköisesti suuri osa taloudellisen turvan kautta eläkkeelle. Tehokas palkkaneuvottelut auttaa maksimoimaan tätä ratkaisevaa rikkaus rakentaja ”, sanoi Donohue.

Investointi

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, se ei ole epätavallista, että tunteet ajaa investointipäätöksiä. Lähes kaikki taloudelliset neuvonantajat ovat yhtä mieltä, että tunteita ja sijoittaminen olisi pidettävä vastakkaisiin kulmiin.

”Ihmiset usein saada ‘naimisissa’ on varastossa tai pitää kiinni investointi, koska se on jonkin verran henkilökohtainen yhteys perheenjäsen tai investointi aavistus”, sanoo Meredith Briggs, sertifioitu rahoitussuunnittelija jossa newyorkilainen Taconic Advisors. ”Sijoittaminen ei ole Pakettimittari tai testi uskollisuutta. Kun se tulee Personal Finance olet huolellisesti hallita riskejä ja se merkitsee usein unohdetaan, mitä sydän sanoo ja kuunnella päätäsi.”

Aaron Klein, toimitusjohtaja ja perustaja Riskalyze, riskeihin linjaus alustan sijoittajat, myös varoittaa tunteet ohjaavat ja pelko sidottu sijoittamista, johon sisältyy saa häiritä, kun et tehdä tarpeeksi rahaa portfolio ja hylkäämistä osakekaupan yksinkertaisesti, koska se voi olla alle tehokkaat.

”Emotion ajaa meitä hylätä mikä on hyvä kauppa meidän sijoitustilien”, sanoo Klein. ”Muutama vuosi sitten, kun Apple oli laskussa porukka osti Apple sen pieni ja he ovat tehneet uskomattoman hyvin siitä lähtien. Valtaosa meistä reagoivat tunteella ja sanoi: ‘Se on huono,’ ja ihmiset, jotka tekivät rahaa, sanoi: ‘Se on edullinen.’”

”Ihmisinä meillä on tämä huomattava kyky sabotoida sijoittamiseen antamalla tunteet olla kuljettaja”, lisäsi Klein.

Se ei tarkoita sitä, että kaikki kaupat hintaan tai vähenemässä varastot ovat viisas hankinta. Mutta osakkeen hinta on hyvin vähän tekemistä sen kanssa, onko ostaminen on hyvä tai huono päätös.

Moraalinen tarina? Kuten monet muutkin kertaa elämässä, pitää tunteet kurissa kun sijoittaa ja saat todennäköisesti menestyvät paljon paremmin.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.