Vijf Situaties waar het geld en emoties mengen niet

Home » Investing » Vijf Situaties waar het geld en emoties mengen niet

Vijf Situaties waar het geld en emoties mengen niet

Het mengen van geld en emoties is zelden een goed idee. Het eindigt bijna nooit goed.

Maar er zijn een aantal belangrijke momenten in het leven wanneer dit geldt in het bijzonder, zoals wanneer gaan door een scheiding, het kopen van een huis, of na het verlies van een geliefde en het erven van een aanzienlijke hoeveelheid geld.

Het is gemakkelijk in deze tijden te laten oordeel emoties cloud en maak betreurenswaardig financiële keuzes die je zal achtervolgen voor de komende jaren. Met dat in gedachten, hier zijn vijf belangrijke momenten in het leven wanneer het het beste om je emoties te controleren op de deur als je geld beslissingen te nemen.

Homebuying en verkopen

Onroerend goed transacties zijn meestal een van de belangrijkste financiële beslissingen die mensen maken in het leven, en samen met dat komt een rollercoaster van emoties.

“Toen de inzet zo groot is het nog belangrijker om de emoties van de besluitvorming te verwijderen”, zegt Leon Goldfeld, mede-oprichter van de makelaardij website Yoreevo.

Om dat te doen, Goldfeld adviseert een buffer periode van 48 uur. Als je een woning die u lief te hebben, drukt u op de pauzeknop. Breng een paar dagen over na te denken alvorens een beslissing om te kopen. Gedurende die tijd, vraag jezelf een paar belangrijke vragen.

“Bent u het te kopen, want het is uw ‘droomhuis’ of omdat het tegen een aantrekkelijke prijs?” Zei Goldfeld. “In het ideale geval is het antwoord is zowel. Maar de laatste moet een vereiste zijn. Niet scheiden van je emoties kan ertoe leiden dat u te veel betaalt voor een huis en een buffer periode kan dat risico te beperken.”

Bij het overwegen van deze twee vragen, praktisch zijn en rekening houden met het grote geheel, voegt Tonya Lockamy, een in Florida gevestigde makelaar.

“Zo veel kopers beslissingen nemen over huizen op basis van decoraties en kleuren verf ze te verbinden met,” legde ze uit. “Een goed ingerichte huis zal sneller dan een leeg huis elke keer te verkopen. Kopers moeten slimmer zijn. Twee dingen die heel belangrijk zijn bij het kopen van een huis is de locatie en de structuur van het huis. De rest is gemakkelijk aan te passen naar eigen wens.”

Niet te vergeten, kan het proces van de verkoop van een huis ook worden gevuld met emotie. Immers, talloze herinneringen gecreëerd in iemands huis, vakantie gevierd, kinderen opgevoed, en nog veel meer, die allemaal kunnen ruk aan je hart wanneer afscheid.

“Dit voegt een andere dimensie van stress wanneer de onderhandelingen beginnen,” zei Lockamy. “Ik heb gezien verkopers lopen van full-prijs aanbiedingen op pure emotie wijten aan de stress van de onderhandelingen. Het is belangrijk dat de verkoper zich richt op de voorwaarden van de overeenkomst bij de herziening van een bod. Is de prijs eerlijk? Wat zijn de voorwaarden van de zichttermijn? Zijn er risico’s? Hoe lang zullen ze moeten sluiten?”

Huwelijk en echtscheiding

Het aanbreken van een nieuw huwelijk is een gelukkige tijd gevuld met planning, feesten en het kleuren in de details van uw hoop en dromen voor de toekomst.

Zonder dat een domper op dit moment is het nog steeds belangrijk om slimme beslissingen geld te verdienen en, belangrijker nog, om financieel op dezelfde pagina te krijgen. Plan een regelmatige geld date met je partner openlijk, realistisch en eerlijk over uw financiële situatie en doelstellingen te praten.

Begin met het rationeel te denken over de vraag of je echt nodig hebt een uitgebreide, dure bruiloft. Zo veel als je zou smachten naar een sprookje ceremonie, heeft onderzoek aangetoond dat koppels die minder besteden aan hun bruiloften zijn minder kans om te scheiden.

Spreken van die mogelijkheid, kunt u ook overwegen om een ​​huwelijkse voorwaarden op zijn plaats om een ​​duidelijk financieel plan te bieden moet het huwelijk einde, zegt Lisa Zeiderman, founding partner van New York huwelijks- en familierecht advocatenkantoor Miller Zeiderman en Wiederkehr. “Niemand wil om na te denken over het idee van een dag echtscheiding, maar het is een heel goed mogelijk resultaat,” zegt ze.

Zelfs als je al getrouwd, kan een post-huwelijkse voorwaarden worden opgesteld om uw vermogen goed te verdelen. Bovendien, als je kinderen sinds de bruiloft hebt gehad, kun je een post-huwelijkse voorwaarden dat de financiële toekomst van uw kinderen bevat creëren.

Pre-nups opzij, echtscheiding is een lastige tijd voor koppels, wanneer de emoties zelfs de sanest onder ons handelen enigszins losgeslagen. De sleutel is om niet toe dat die emoties te rijden het proces, zegt Steven Weil, president en tax manager voor RMS Accounting in Fort Lauderdale, Florida.

“In een poging om elkaar te straffen, het is makkelijk om veel te veel uitgeven aan de strijd dan je ooit kan hopen te herstellen”, zegt Weil. “Paren die tot een minnelijke besluit komen niet alleen kunnen verwachten om meer geld te houden op de tafel te verdelen tussen hen, maar ze kunnen ook de procedure uit de weg en verder te gaan met hun leven.”

Erfenis

In de dagen en weken na het verliezen van een geliefde, kan het moeilijk zijn om helder denken. Omgaan met financiële problemen tijdens periodes van significante verandering kan bijna onmogelijk zijn.

“Na elke zeer emotionele gebeurtenis, het krijgen van uw hoofd om de moeren en bouten van de financiële besluitvorming kan een dreigende belemmering,” zei Michael Kay, auteur en financiële leven planner in New Jersey Financial Life Focus. Kay suggereert dat uw eerste nadruk moet liggen op de liquiditeit: Heb je genoeg geld beschikbaar om uw behoeften te dekken?

Als voor het bepalen van hoe een soort van meevaller of erfenis als gevolg van het overlijden van een familielid te behandelen, de aanpak hangt af van uw lange-termijn verwachtingen en doelen.

Echter, Mark Painter, een CFA en oprichter van New Jersey gevestigde EverGuide Financial Group zegt dat de eerste stap moet worden om te bepalen hoeveel inkomsten kunnen worden gegenereerd op basis van een erfenis.

“Als mensen zijn emotioneel ze de neiging om iets dat ze denken dat ze zich beter te doen voelen. In Hollywood het wordt afgeschilderd als iemand die het eten van een liter ijs in hun zweet tijdens het kijken naar een film, maar in het echte leven dit betekent meestal het maken van een grote aankoop die je altijd al wilde, maar misschien kunnen niet rechtvaardigen uitgaven voor “, aldus Schilder. “Met de meevaller, de besteding rationale gaat uit het raam omdat je pas ontdekte geld en je emoties zal je vertellen om zo goed uitgeven, omdat je nodig hebt om jezelf op te halen.”

Focussen op de inkomsten van de erfenis kunnen verdienen is belangrijk omdat het neemt een deel van de emotie uit uw beslissing. Bijvoorbeeld, als je erft $ 500.000, kan de eerste reactie zijn om te denken dat het een hoop geld en zal een lange tijd duren.

“Wanneer je je realiseert dat dit geld ongeveer $ 20.000 per jaar in inkomen zal produceren, is het niet het gevoel dat zo veel als aanvankelijk gedacht. Deze eenvoudige stap kan iemand om opnieuw te evalueren wat te doen met het geld en erachter te komen de beste alternatieven “, aldus Schilder.

Nog een andere overweging, met name wanneer het erven van een beleggingsportefeuille, is hoe om te gaan die portefeuille voor de toekomst, zegt David Edwards, directeur van New York gevestigde Heron Wealth.

“Een veel voorkomende valkuil is de terughoudendheid van de begunstigde aan de beleggingsstrategie een erfelijke beleggingsportefeuille te veranderen”, aldus Edwards. “ ‘Als die aandelen waren goed genoeg voor Papa, ze zijn goed genoeg voor mij!’”

In feite is het moment van de erfenis is een perfect moment om opnieuw te beginnen. Vaak is de weldoener was niet in staat om de voorraden als gevolg van diep meerwaarden overwegingen verkopen, maar met een step-up op basis van de kosten-basis van de aandelen in de portefeuille na de dood, is er geen fiscale boete te verkopen, zei Edwards.

Nieuwe salarisonderhandelingen

Er is een veel trots verpakt in iemands carrière en salaris, die van invloed kan zijn hoe je de taak om te vragen voor wat je waard bent behandelen.

Salarisonderhandelingen kan emotioneel zijn, omdat ze de angst te betrekken of angst gebonden aan de bezorgdheid over het hebben van genoeg inkomen om voor jezelf te zorgen. Er kan ook angst in verband met de informatie-asymmetrie die inherent zijn aan dergelijke onderhandelingen, legde Melissa Donohue, auteur van “Financial Voeding voor jonge vrouwen. Hoe (en waarom) om les te geven Girls over Money”

“Simpel gezegd, uw werkgever heeft meestal meer kennis dan jij over wat er kan of zal worden betaald voor uw positie, dat is een onevenwichtigheid,” legde ze uit.

Onderhandelingen Money vereisen ook dat u spreken met uw waarde en wat je waard bent, die emotioneel uitdagend kan zijn.
“Uw inkomen zal waarschijnlijk een groot deel van uw financiële zekerheid door middel van pensioen. Effectieve salarisonderhandelingen zal u helpen deze cruciale rijkdom bouwer te maximaliseren “, aldus Donohue.

Investeren

Last but not least, het is niet ongebruikelijk voor emoties om investeringsbeslissingen te rijden. Bijna alle financiële adviseurs over eens dat emoties en investeren in tegenovergestelde hoeken moeten worden gehouden.

“Mensen krijgen vaak ‘trouwen’ om een ​​voorraad of vast te houden aan een investering, want het heeft een aantal persoonlijke verbinding met een familielid of een investering voorgevoel,” zei Meredith Briggs, een gecertificeerd financieel planner met New York gevestigde Taconic Advisors. “Beleggen is niet een populariteit wedstrijd of een test van loyaliteit. Als het gaat om uw persoonlijke financiën moet je zorgvuldig te beheren risico’s en dat betekent vaak het negeren van wat je hart je zegt en het luisteren naar je hoofd.”

Aaron Klein, CEO en oprichter van Riskalyze, een risico-uitlijning platform voor beleggers, waarschuwt ook tegen emotie gedreven en angst gebonden investeren, waaronder het steeds boos als je niet genoeg geld op een portfolio en afwijzing van een aandelen te kopen simpelweg omdat het kunnen onder presterende.

“Emotie zal ons naar verwerpen wat is een goed koopje voor onze investering accounts”, aldus Klein. “Een paar jaar geleden, toen Apple liet vallen, een groep mensen kocht Apple bij de lage en ze hebben ongelooflijk goed gedaan sindsdien. De overgrote meerderheid van ons reageerden met emotie en zei: ‘Dat is slecht, en de mensen die het geld gemaakt, zei: ‘Dat is een koopje.’”

“Als mens hebben wij deze opmerkelijke vermogen om onze investeringen te saboteren door te laten de bestuurder emotie,” voegde Klein.

Dat wil niet zeggen dat alle koopje geprijsde of afnemende voorraden zijn een verstandige aankoop. Maar de prijs van een aandeel heeft weinig te maken met de vraag of de aankoop van het een goede of slechte beslissing.

Het moraal van het verhaal? Net als vele andere momenten in het leven, houd je emoties op afstand bij het investeren en je zult waarschijnlijk vergaan veel beter.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.