Vodnik za najpogostejša finančna vprašanja razveze

Home » Finance » Vodnik za najpogostejša finančna vprašanja razveze

Pogled na delitvi premoženja, dolgov, pokojninskih skladov, in davki na Ločitev

Vodnik za najpogostejša finančna vprašanja razveze

Ločitev je stresno čustveno, duševno, fizično, in ja, finančno. Med ločitve, boste vi in ​​vaš partner bo prisiljen in sprejeti odločitve, ki imajo velik vpliv na vašo trenutno in prihodnjo finančno stanje in varnost. Ne gredo v njih neizobraženi in miru. Medtem ko mnogi ljudje odločijo, da se posvetuje družinskega prava odvetnik v svojih postopkih razveze, premalo sodelujejo strokovno znanje o finančni načrtovalec in / ali CPA.

Da bi razumeli nekaj osnov, tukaj je vodnik za nekatere od največjih finančnih skrbi za razvezo zakonske zveze.

Delitev Nepremičnine v razvezo

Vaš zakon se bliža koncu. Kdo dobi starinsko ogledalo tvoja mati-v-zakon ti je dal zadnji božič? Kdo dobi zaloge v GE? Kaj pohištva? You avto? Kako ste divvy do nakopičene stvari o letih zakona? Potapljanje premoženje se lahko državna zakon ali sodni-da, kolikor je odločilo, saj je kompromis in sporazum med vami in vašim zakoncem. Trenutno je skupno devetih držav v Združenih državah Amerike (sicer AZ, CA, ID, LA, NE, NM, TX, WA in WI), ki so skupnega premoženja države. Te države imajo zakone, ki imajo, da so vsa sredstva, pridobljena v času zakonske zveze enega od zakoncev velja skupnih zakonskih sredstev.

Skupne zakonski sredstva so praviloma enakomerno porazdelijo med zakoncema v primeru ločitve. Beyond edinstvene zakonov v skupnost lastnine državah, obstaja več drugih poti, sprejete za delitev premoženja zakoncev.

Presenetljivo je, da mnogi ljudje prišli do relativno sporazumni dogovor o delitvi premoženja, če pa pride do nesoglasja glede enega ali več predmetov, obstaja več poštenih metod za odločanje, kdo dobi kaj.

Eden od najpogostejših je bartering, kjer je eden od zakoncev je nekatere postavke v zameno za druge. Na primer, lahko žena prevzame avto in pohištvo v zameno za moža dobili čoln. Druga metoda se uporablja pri delitvi premoženja, je za prodajo premoženja zakoncev in razdelili izkupiček enako. Pogosto se lahko uporabijo tudi časi, posredniki ali arbitri.

Bodite prepričani, da se seznanite z zakoni, ki urejajo delitev premoženja v vaši državi. Tu lahko najdete informacije za vaše stanje na DivorceNet.com . Za podrobnejše nasvete o tem, kako prihraniti denar v sodnih taks z delitvijo premoženja sami, si oglejte pogosta vprašanja razveze zakonske zveze centralne je na finančna vprašanja o razvezi , ki vključuje med drugim odlična razprava o najboljši način, da se ukvarjajo z družino doma v primeru ločitve .

Delitev Dolgovi v Ločitev

Pogosto celo težje kot delitev premoženja v primeru ločitve se odloča, kdo bo odgovoren za kakršno koli dolg par je nastal v času zakonske zveze. Da bi to naredili, boste morali vedeti, koliko ti dolgujem. Tudi če zaupate vaš partner v celoti, naredi si uslugo in naročite svojo skupno kreditne poročilo iz vsake od treh agencije poročajo o kreditni sposobnosti. Ljudje so bili znani teči navzgor dolga brez vednosti zakonca, še posebej, če oni razmišljajo prenehanju zakonske zveze.

S pogledom na ta korak lahko stane let v odplačil dolga.

Nato gredo skozi kreditnih poročil in ugotoviti, kateri dolg je v skupni rabi in ki je samo v imenu svojega zakonca. Na tej točki je pomembno, da se ustavi dolg raste koli večje, medtem ko ste v postopku pridobivanje ločila. Najboljši način za to je, da prekliče večino vaše kreditne kartice, tako da morda eno uporabljati za nujne primere.

Ko določite svoje dolgove in sprejeti ukrepe, da se zagotovi, da se ne povečujejo, je čas, da se odloči, kdo bo odgovoren za kakšen dolg. Obstaja več načinov, da to storite, vključno z:

  • Če je mogoče, bi poplačala dolgove zdaj. Če imate prihranke ali premoženje lahko prodajate, to je najčistejši način. Vam ni treba skrbeti, da se bo vaš partner pustil, pristojen za njegovo / njeno del dolga, in lahko začnete novo življenjsko brez dolgov.
  • Dogovorijo, da sprejmejo odgovornost za dolgove v zameno za sprejem več sredstev od delitve vaše nepremičnine.
  • Strinjate, da vaš zakonec prevzame odgovornost za dolgove v zameno za sprejem več sredstev iz delitve premoženja.
  • Strinjate, da odgovornost za dolgove enako. Čeprav se na prvi pogled zdi, da ta izbira najbolj “poštena”, ne pusti oba najbolj ranljivi. Zakonito, si še vedno odgovoren, če je vaš bivši zakonec ne plača gor, tudi če je / ga podpiše sporazum sprejeti odgovornost za dolg.

Davčni vprašanja v Ločitev

Ljudje včasih ujeti v najbolj očitna in se pogovarjali o vprašanjih razveze, kot so delitev premoženja in dolgov, ki bo imel skrbništvo nad otroci, itd Kot rezultat, mnogi ne mislim prek davčnih posledic njuno razvezo , pomota, ki lahko stane več tisoč dolarjev ali več. To je, če je potrjeno javni revizor (CPA) v zelo priročno kot del vašega razveze ekipe. Davčna vprašanja, ki lahko nastanejo z razvezo zakonske zveze lahko vključujejo:

  • Kdo bo dobil davčno oprostitev za vzdrževane družinske člane?
  • Kdo bo lahko uveljavljal Vodja stanja v gospodinjstvih?
  • Kateri odvetnik stroški so davčno olajšavo?
  • Kako ste lahko prepričani, plačila “vzdrževanje”, bo davčna olajšava?
  • Kako se lahko izognete napako ob podpori otrok je neodbitni?

Za popolno obravnavo teh vprašanj, se prepričajte, da se glasi  10 razvezo zakonske zveze davka Nasveti in Ločitev in davčne zadeve . Seveda, kot spremembe davčnega prava in svoj edinstven položaj lahko zahtevajo posebno pozornost, se prepričajte, da se posvetuje tudi z davčnega strokovnjaka.

Pokojninski načrt vprašanja v Ločitev

Če ima vaš zakonec pokojninskega varčevanja, ste verjetno upravičeni, po zakonu, za polovico. Ta denar se lahko uporablja za lastno upokojitev ali za polog na hiši, stroški preselitve, ali drugih tekočih stroškov. Da bi se izognili 10% kazni, o zgodnjem umiku, se prepričajte, da sledijo IRS predpise, kot je zajeto v ločitve in Starostne Sredstva: Kako se denar ne da bi dobili 10% IRS Davčna kazen . Glavni problem z delitvijo upokojitev sredstev je, da medtem ko se sredstva lahko ali morda ne bi bilo dovolj za skupne potrebe upokojitvi, več kot verjetno vaše individualne potrebe upokojevanja bo veliko večja. Kot rezultat, ne samo, morate razmisliti, kako bodo ta sredstva delijo, ampak kako si bo še naprej prispevala k njim, da bi zagotovili vašo finančno prihodnost v pokoju (celo kot vaš bližnji prihodnosti lahko pod vprašaj tudi).

izobraževati Yourself

Ločitev lahko prinese najslabše pri nekaterih ljudeh, in ti se morajo zavedati, da lahko tudi najbolj pošten ljudi poskušali goljufati, ko gre za reševanje gor finančno v primeru ločitve. Zakonca se lahko pod-poročila dohodka, prosite delodajalca za zamudo velik bonus ali plače povečala, med drugimi nepoštenimi vedenja. Najbolj ranljivi so tisti, katerih zakonec je lastnik tesno potekalo poslovanje. Najboljša obramba, ko se soočajo finančne skrbi ločitve je znanje. To je še posebej pomembno za oba zakonca, da sami izobraževati o njihovih skupnih financ, tako da nič ne ostane skrivnost, da se spregledati. V primeru razveze zakonske zveze, nevednost ni blaženost.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.