Voors en tegens van de aflossing van de hypotheek voorafgaand aan de pensionering

Home » Retirement » Voors en tegens van de aflossing van de hypotheek voorafgaand aan de pensionering

Voors en tegens van de aflossing van de hypotheek voorafgaand aan de pensionering

Als je de financiële activa te vroeg betalen uit uw hypotheek, maar ervoor kiezen niet te doen, bent u in feite de keuze om te beleggen met geleend geld. Dit zou zinvol zijn als, na bestudering van risico’s en belastingen, het rendement op uw geïnvesteerde vermogen hoger is dan de rente kosten van uw hypotheek. Voor de meeste mensen is dit niet het geval is.

Pros Om de aflossing van uw hypotheek

Een van de profs aan de aflossing van uw hypotheek is dat het een gegarandeerde, risicovrij rendement.

U kunt investeren in een veilige, risicoloze beleggingen als een-bank verzekerd certificaat van deposito’s en effecten van de Schatkist, maar zelden zal verdien je een hoger rendement op dit soort investeringen dan de rente die u betaalt op uw hypotheek.

Als u bereid bent om risico’s, en aanpak te investeren met een lange termijn perspectief te nemen, zou je nodig hebt om uw geld te investeren in aandelen (bij voorkeur aandelenindex fondsen) om de beste kans op het behalen van een rendement dat de kosten van uw hypotheek zal overtreffen hebben .

In dit te doen u lenen van geld van de bank om het te investeren in de aandelenmarkt; een strategie riskant – de primaire risico is het wanbeleid van deze investeringen. Bijvoorbeeld, de gemiddelde investeerders verdienen onder het gemiddelde rendement in de markt omdat ze emotioneel, niet rationeel, het investeren beslissingen.

Studie concludeert meeste gepensioneerden zou moeten betalen van hun hypotheek

Na onderzoek van de hoeveelheid risico zou een investeerder moeten nemen redelijkerwijs verwacht kan worden naar een hoger rendement dan de kosten van hun hypotheek te verdienen, het Center for Retirement Research in hun studie getiteld “concludeerde moet u bij een hypotheek met pensioen “, dat bij het zoeken bij huishoudens van gepensioneerden “ alles behalve deze kleine minderheid beter af terugbetaling van hun hypotheek zal zijn .” de kleine minderheid zij verwezen naar de was bereid om een bedrag te investeren in aandelen die gelijk is aan was of overschreden het bedrag dat zij geleend voor hun hypotheek.

Deze studie werd gekeken naar zowel de risico’s en belastingen en concludeerde dat de meeste gepensioneerden beter af het betalen van hun hypotheek zou zijn als ze de financiële activa te doen.

Nadelen aan de aflossing van de hypotheek

Het grootste nadeel aan de aflossing van de hypotheek is vroeg verminderde liquiditeit. Het is veel gemakkelijker om toegang te krijgen tot fondsen zitten in een beleggingsrekening of bankrekening dan om toegang te krijgen fondsen in de vorm van home equity.

Overwegen een home equity lijn van het krediet zodra uw hypotheek is afbetaald, zodat u nog meer liquiditeit, of de toegang tot uw geld als dat nodig is.

Wat Assets moet je gebruiken om betalen van je hypotheek?

Als u gepensioneerd bent en vroeg willen betalen uit uw hypotheek, hoe ga je over de liquidatie van de activa om dit te doen? In de volgende volgorde:

  • Ten eerste, liquideren risicoloze beleggingen in belastbare accounts. Waarom? U bent in wezen de handel een risicoloze belegging voor een ander; een bank spaarrekening voor een niet-hypothecaire huis, bijvoorbeeld.
  • Ten tweede, liquideren risicovolle beleggingen in belastbare accounts. Hier vind je zijn verzilveren in investeringen die de potentie heeft om een ​​hoger rendement te verdienen en ze in de handel voor een huis dat vrij en duidelijk is eigendom.
  • Ten derde, als je ouder bent dan 59 ½ u kunt overwegen terug te trekken investeringen van belasting-uitgestelde rekeningen te betalen uit een deel van uw hypotheek, maar wees voorzichtig over dit te doen. Onttrekkingen aan belasting-uitgestelde rekeningen zijn opgenomen in uw belastbaar inkomen in het jaar waarin u de terugtrekking. Dit betekent dat als je een groot deel van het geld uit te maken van een IRA of 401 (k), de extra inkomsten kon je tegen het lijf in een hogere belastingschijf. U kunt deze potentieel te voorkomen door het doorbreken van grote onttrekkingen in kleinere stappen over meerdere kalenderjaren worden ingetrokken.

Voordat de aflossing van uw hypotheek te vroeg zult u ook wilt de fiscale gevolgen van uw hypotheek te overwegen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.