Vrste varčevalni računi – Od osnovnih računov do prihrankov podobnih variant

Home » Banking and Loans » Vrste varčevalni računi – Od osnovnih računov do prihrankov podobnih variant

Vrste varčevalni računi - Od osnovnih računov do prihrankov podobnih variant

Varčevalni račun je odličen kraj, da bo denar, ki ga ne nameravate takoj porabiti. Ti računi obdržati svoj denar varen in dostopen, medtem ko plačujejo vas zanimajo, vendar obstaja več različnih vrst varčevalnih računov med katerimi lahko izbirate. Vsaka sprememba (in banka ali kreditne unije) ima drugačne značilnosti, zato je pomembno, da razumemo vaše možnosti.

Bomo kopljemo v podrobnosti za vsako od teh skupnih prostorov, da skrivajo svoj denar:

  1. Osnovni varčevalni računi
  2. Online varčevalni računi
  3. Denarnega trga računi
  4. Potrdila o depozitu (CD-ji)
  5. preverjanje Obresti
  6. Specialty računi (prihranki študentov in ciljno usmerjeno računi, na primer)

Služenje interes: Vsi računi so opisane na tej strani plačilom obresti, ki vam pomaga rast vašega prihranke – čeprav je stopnja rasti počasi. Kot lahko primerjali možnosti, ocenjuje obrestno mero, ki se pogosto navaja kot Letni odstotek (APY) odločiti, kateri račun je najbolje. Saj ni nujno, da izbere račun z najvišjo obrestno mero – le dobili konkurenčno stopnjo. Še posebej pri manjših računih, obrestna mera ni tako pomembna kot druga računa funkcije, kot so likvidnost in pristojbin.

Plačevanje provizije? Takse so škodljive za zdravje vašega varčevalni račun stranke. Z relativno nizkih obrestnih mer, se lahko vsi stroški, izbrisala svoje letnih plač ali celo povzroči stanje na vašem računu, da sčasoma zmanjšala. Preuči izjavo svoje banke nadomestil, pred deponiranjem denar previdno.

Osnovni Varčevalni računi

V svoji najpreprostejši obliki, varčevalni račun je samo mesto, da imajo denar. Nakažeš na račun, zaslužijo obresti, in vzeti denar, ko ga potrebujete. Obstajajo nekatere omejitve, kako pogosto lahko črpa sredstva (do šestkrat na mesec za pooblaščeno sredstvo dvige – vendar neomejeno osebno), in jih lahko dodate v račun tako pogosto, kot želite.

Nič ni narobe z uporabo enega od teh gladke vanilije računov, vendar obstajajo  druge  vrste varčevalnih računov, ki bi lahko bolj primerna za vas. Ti drugi računi so vse različice na tradicionalni varčevalni račun. To je dejal, če so vaše potrebe dokaj preprosta, lahko verjetno samo odprli varčevalni račun pri banki ste že delajo z in se z njim stori.

Spletne Varčevalni računi

Poudarki spletnih bančnih računov, vključujejo:

  1. Visoke obrestne mere za vaše depozite
  2. Nizka (ali ne) mesečne naročnine
  3. Ni minimalne zahteve bilance
  4. Vodilna tehnologija

Te vrste računov so bili sprva na voljo na spletu, samo banke. Toda večina opeke in malte banke zdaj vključujejo spletne zmogljivosti, kot so spletni plačanih računov in daljinsko depozit, in nekatere banke imajo spletne samo možnosti z nižjimi pristojbinami in visoke stopnje, kot svoje standardne račune.

Samopostrežna: Online varčevalni računi so najboljše za samozadostnih tech-zdrava pamet potrošnikov. Ne, ne moreš hoditi v vejo in dobili pomoč od blagajnik – boš naredil večino svojega bančništva na spletu, ki jih sami. Vendar pa je vodenje računa je enostavno in lahko vedno pokličete službo za pomoč (upoštevajte, da so nekateri opeke in malte banke omejuje, kako pogosto lahko pokličete storitev za stranke, in se lahko zaračunajo pristojbine za pridobivanje pomoč od človeka). Na srečo, lahko izpolni večino zahtev sami – kdaj in kje je primerna za vas.

Povezani računi: Če želite uporabiti spletni račun, ki ga ponavadi potrebujejo tudi opeke in malte bančni račun (kmalu bo vsak bančni račun naredil). To je vaš “povezan” račun, in to je ponavadi račun, ki ga boste uporabili za svoj začetni polog. Ko bo vaš spletni račun pripravljen za vožnjo, lahko vloge iz drugih virov, kot tudi – lahko verjetno tudi deponiranje preglede na račun s svojim mobilnim telefonom.

Poraba denarja: Če ni fizično podružnica, lahko se sprašujete, kako porabiti denar, če ga hitro potrebujete. Na srečo, nekatere spletne banke ponujajo tudi spletne  preverjanja  računov, ki vam omogočajo, da napišete preglede, plačilo računov na spletu, in uporabite debetno kartico za nakupe in dvige gotovine. Če morate premakniti denar na svoj lokalni bančni račun, da prenos običajno traja zgodi v nekaj delovnih dneh. Plus, nekatere spletne banke vam omogočajo, da se naročite blagajna čekov, ki gredo ven po pošti.

Variacije na varčevalnih računih

Če potrebujete več kot varčevalni račun standarda (ali na spletu), obstajajo tudi druge vrste računov, ki prinašajo obresti, hkrati pa ponuja dodatne ugodnosti.

Denarnega trga računi (MMAs):  denarnega trga računi videz in občutek, kot varčevalne račune. Glavna razlika je, da imajo lažji dostop do svojega denarja: Običajno lahko pišejo preverjanja bremenijo, in morda celo lahko porabili ta sredstva z debetno kartico. Vendar pa, kot s katero koli varčevalni račun, obstajajo omejitve, kolikokrat na mesec lahko dvigovali. Denarnega trga računi pogosto plačajo več varčevalnih računov, lahko pa zahtevajo tudi večje vloge. So dobra izbira za prihranke v sili, saj imate dostop do svojega denarja, a še vedno zaslužijo obresti.

Potrdila o depozitu (CD):  CD-ji so podobnih varčevalnih računov, vendar pa običajno plačati več. So kompromisi? Moraš zakleniti svoj denar v CD-ju za določen čas (6 mesecev ali 18 mesecev, na primer). To je  mogoče  zgodaj črpa sredstva, vendar boste morali plačati kazen, tako CD-smiselna le za gotovino, ki jih ne bo treba kmalu. Za več informacij, preberite o osnovah CD-jev.

Preverjanje Obresti:  Če res potrebujete dostop do svojega denarja (in še vedno želite, da bi prinašala obresti), bi lahko dobili tisto, kar potrebujete iz računa kontrole. Tradicionalni preverjanja računov ne plačujejo obresti, vendar pa nekatere vrste računov vam omogočajo, da zaslužiti in preživeti tako pogosto, kot želite. Spletne banke ponujajo preverjanju računov, ki plačujejo malo interesa (običajno manj kot varčevalni račun). Nagradne preverjanje računov plačati še več, vendar kvalificirani lahko težavno.

Študentski Varčevalni računi

Z izjemo spletne banke, lahko varčevalni računi drago, če ne vodi velik stanje na računu. Banke zaračunavajo mesečne naročnine, in plačajo malo ali nič obresti za manjše zneske. Za študente (ki preživijo večino svojega časa študira – ne deluje), to je problem. Nekatere banke ponujajo “študent”, varčevalni računi, ki pomagajo študentom, da bi se izognili pristojbine, dokler ne dobijo službo in lahko izpolnjujejo pogoje za mesečne opustitvami pristojbin.

Če ste študent, varčevalni študentski račun na opeke in malte bančne ali kreditne unije, je velika možnost za svoj prvi bančni račun. Zavedajte se, da lahko račun pretvorite v “redni” račun na neki točki, in boste morali biti pozorni pristojbin po tej pretvorbi.

Ciljno usmerjeno Varčevalni računi

Lahko shranite za vse – ali nič, zlasti – na varčevalni račun, ampak včasih je koristno, da nameni sredstva za določen namen.

Na primer, boste morda želeli zgraditi prihranke za novo vozilo, svoj prvi dom, počitnice ali celo darila za ljubljene. Nekatere banke ponujajo varčevalne račune, ki so posebej izdelani za te cilje.

Glavna prednost teh računov je psihično. Na splošno ne zaslužijo več od svojih prihrankov (čeprav nekatere banke in kreditne zadruge ponujajo perks za spodbujanje rednega varčevanja), lahko pa bi bilo bolj verjetno, da dosežejo varčevalne cilje, če je poseben račun vezan na nekaj, kar vrednost. Če to zveni kot nekaj, kar bi izkoristili, poglej za “varčevalnega kluba” (ali podobno) programov. Prav tako lahko oblikujete svoj program, lahko ustvarite “podračune” ali več računov (z opisnimi vzdevki) na večini spletnih bank.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.