Waar moet U houdt uw geld?

Home » Finance » Waar moet U houdt uw geld?

Hint: het moet niet onder uw matras

Waar moet U houdt uw geld?

We maken gebruik van geld voor een veel goals: pensionering, onderwijs, aparte besparingen doelen, dag-tot-dag kosten, en de lijst gaat maar door.

Waar moet U houdt uw geld?

De meeste mensen houden hun geld op een spaarrekening, met hun maandelijkse uitgaven in een bankrekening of online banken gehouden. Anderen geloven niet in banken (vooral jongere generaties), en vasthouden aan hun geld in enveloppen.

Ondertussen, veel mensen niet het aantal opties beschikbaar zijn voor het houden van de rest van hun geld, of via het doel dat verschillende accounts kunnen hebben te realiseren.

We gaan om te gaan door een aantal van de meest populaire opties als het gaat om waar je je geld moet houden, zodat je het kunt zetten waar het het meest van belang is.

Dagelijkse kosten

Wanneer u toegang tot uw geld meteen voor dagelijkse uitgaven nodig heeft, is het verstandig om het in uw bankrekening te houden , zodat u uw bankpas kunt gebruiken om te betalen voor dingen. (Als alternatief, natuurlijk, je kunt gewoon dragen contant geld en bewaar het in uw portemonnee.)

Echter, altijd voor zorgen dat een buffer in uw bankrekening houden debetstand vergoeding te vermijden. Stel bijvoorbeeld dat u vergeten was een maandelijkse factuur van uw rekening wordt teruggetrokken, en het kopen van lunch resulteert in een negatief saldo. Je wordt getroffen door een rekening-courantkrediet vergoeding, afhankelijk van het beleid van uw bank.

Battle of the Banks

Heeft een bank je nog geen account, of denken over het schakelen banken? Veel mensen zijn zich niet bewust dat er een heleboel opties als het gaat om welke instellingen je je geld bij te houden, zoals bakstenen en mortel banken en de “grote namen” zijn wat vaak te binnen schieten.

Er zijn community banken, online-only banken en credit unions, een paar te noemen. Binnen die kunnen er beloningen accounts (met incentives), high-yield accounts, en nog veel meer.

Met zoveel opties, kan het moeilijk om te kiezen, dus hier is een ding dat je nodig hebt om in gedachten te houden: kies de bank met de minste hoeveelheid van de vergoedingen.

Je moet niet om de maandelijkse betalingen doen aan een bank alleen maar om je geld daar te houden.

Vaker wel dan niet, alleen online-banken, de gemeenschap banken en credit unions hebben de minste hoeveelheid van de vergoedingen. Online-only banken hebben een lage overhead omdat er geen fysieke locaties, en ze zijn erg handig. Gemeenschap banken en kredietinstellingen zijn gericht op de mensen die zij dienen, en zijn veel soepeler met rente en kosten.

Helaas, met een van de grote namen die er zijn, zul je een hoop kosten, minimum deposito’s en saldi, en andere eisen worden geconfronteerd. Banking moet eenvoudig zijn, dus lees de kleine lettertjes eerste.

Noodfonds

Veel mensen houden hun noodfonds hoop gegooid met hun algemene besparingen, maar dit zou een vergissing zijn, afhankelijk van hoeveel zelfbeheersing je hebt.

Noodfondsen moeten alleen worden geopend als er een echte noodsituatie. Het probleem is dat iedereen heeft een andere definitie van wat een noodsituatie vormt. De meeste deskundigen zeggen dat noodfondsen zijn voor dingen die je niet van tevoren te anticiperen of te dire situaties, zoals het verlies van een baan. Daarom willen om nieuwe kleren te kopen, maar niet genoeg geld op uw bankrekening, is niet een noodsituatie.

Het is niet een behoefte of essentieel om te overleven.

Als je jezelf niet kunt vertrouwen om uw noodfonds met rust te laten totdat u daadwerkelijk nodig hebt, dan moet je het openen van een spaarrekening bij een andere instelling van uw gewone spaarrekening.

Waarom? Want hoe meer stappen die je moet nemen om toegang te krijgen tot de fondsen, hoe minder waarschijnlijk het is om uit te proberen en te gebruiken wanneer je niet zou moeten.

Een optie is het opzetten van een online-only spaarrekening. Ze zijn meestal veel sneller en gemakkelijker te openen en het niet nodig te gaan aan een tak. Plus, zult u nooit in de verleiding om fysiek naar de ATM om geld op te nemen, maar u kunt nog steeds je geld overboeken wanneer ze nodig zijn.

Langetermijnsparen Doelen

Dus, wat over besparingen doelen die je hebt die gaan om drie tot vijf jaar duren, of meer, te bereiken?

Je zou willen openstellen aparte sub-spaarrekeningen voor elk van deze.

Wat is een sub-spaarrekening? Sommige banken toestaan ​​om open te stellen een hoofd-spaarrekening, met “sub” accounts gekoppeld. Zo kunt u uw belangrijkste spaarrekening voor de korte termijn besparingen te gebruiken, en de openstelling van verschillende sub-accounts voor zaken als reizen, een nieuwe computer, een nieuwe auto, enz.

Het kan verstandig zijn om uw spaargeld doelen te scheiden. Als u een hoofd-spaarrekening met een totaal van $ 20.000, maar je sparen voor een bruiloft, een aanbetaling op een auto, samen met een vakantie, wat doe je dan? Misschien vindt u het moeilijk om prioriteiten te stellen uw individuele doelen.

Het hebben van een gescheiden boekhouding specifiek bestemd voor elk doel maakt het makkelijker om te vertellen wanneer je ze hebt bereikt, en het nemen van het geld is niet van invloed op uw andere doelen. Dus bijvoorbeeld, laten we verdelen die $ 20.000 op. Je hebt $ 10.000 in uw “huwelijk” rekening, $ 7.000 in uw “auto aanbetaling” account en $ 3.000 in uw “vakantie” gehouden.

Je doel voor elk $ 20.000, $ 10.000 en $ 3.000. Je beseft dat je hebt geraakt uw vakantie besparingen doel, zodat je het geld dat je bespaart de richting van uw vakantie doorschakelen naar uw auto op een betaalrekening, en beginnen met het plannen van uw reis.

Als u de originele lump-sum van $ 20.000 had in uw account, kunt u huiverig om het even welk van het voor uw vakantie in te trekken, omdat je werkt aan twee andere belangrijke doelen zijn geweest.

Veel banken, vooral online banken, zal u toelaten om een ​​onbeperkt aantal sub-spaarrekeningen openen. Van daaruit kunt u het opzetten van automatische overschrijvingen van uw bankrekening aan elk van deze spaarrekeningen.

Medium-Term Savings

We hebben het niet over sparen voor doelen hier. In plaats daarvan zijn deze opties voor degenen die al een behoorlijke hoeveelheid geld bespaard, maar zijn niet op zoek om het te investeren voor de lange termijn (5 + jaar).

Als u op zoek bent naar een plaats om uw geld te parkeren voor een paar jaar, kan Money Market Accounts en CD’s (Certificaat van deposito’s) worden uw antwoord. Deze spaarrekeningen worden verondersteld om een ​​hogere rente dan de normale spaarrekeningen hebben.

Als u ervoor kiest om een ​​Money Market-account of cd te openen, zijn er een paar dingen die je moet van tevoren te begrijpen. Money Market Accounts zijn als een hybride van het controleren en spaarrekeningen, als u een beperkte hoeveelheid van de controles van de ene kan schrijven. Money Market Accounts ook beleggen in effecten, in tegenstelling tot de reguliere spaarrekeningen, dat is waarom je zou in staat zijn om beter de rente te krijgen.

CD’s zijn verschillend in dat ze hebben vaste vervaldata, wat betekent dat als je er een te openen, moet je je geld in daar te houden voor een bepaalde tijd. Dus, als je nodig hebt om het geld uit voor de CD is volwassen geworden, zult u een vroegtijdige terugtrekking straf onder ogen zien. Het bedrag van de boete is afhankelijk van de voorwaarden van de CD. Met dat gezegd, cd’s zijn over het algemeen niet een goed idee voor noodfondsen, omdat je wilt dat geld om toegankelijk zonder kosten zijn wanneer u het nodig hebt.

Beide accounts kan ook eisen dat een hogere opening balances dan gewone spaarrekeningen. Bijvoorbeeld, kan het nodig zijn om $ 10.000 moet plaatsen op de rekening als het eenmaal is geopend, terwijl sommige spaarrekeningen geopend kunnen worden met zo weinig als $ 10.

Besparingen van de pensionering

Het maakt niet uit waar je bent in je carrière, moet u ervoor sparen voor het pensioen een prioriteit. Het opzetten van automatische inhoudingen op uw salaris is een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen. Als u zelfstandige bent, kijk in september IRAS.

Zolang je niet verdienen belachelijke hoeveelheden geld, moet u in aanmerking voor een IRA, dat is belangrijk als uw werkgever biedt niet een 401 (k) te openen. Geld kan niet van een IRA worden ingetrokken, zonder boete, tot je 59 jaar en een half te bereiken, tenzij het voor een bijzondere omstandigheid, zoals het kopen van je eerste huis. U kunt ook bijdragen die u hebt gemaakt naar een Roth IRA zonder boete in te trekken.

401 (k) s zijn vergelijkbaar in dat je sancties voor het vroegtijdig stoppen geconfronteerd, maar het goede ding over een 401 (k) is dat uw werkgever kan bieden aan uw bijdragen te passen tot een bepaald bedrag. Standard financieel advies zegt te dragen aan de wedstrijd, en afhankelijk van hoe groot het rendement van uw 401 (k) produceert, wilt u misschien de rest bijdragen aan een IRA (omdat je meer controle en flexibiliteit met de fondsen).

Sparen voor Onderwijs

Wilt u betalen voor het onderwijs van uw kind? Dan denken over het openen van een 529 Spaarplan, omdat deze rekening is specifiek voor het sparen voor de toekomst opvoeding van iemand. U kunt het openen van een van de begunstigden – niet alleen uw kind, maar een kleinkind, vriend of familielid.

Als u al geld te besparen in een gewone spaarrekening, misschien dat er niet genoeg om de inflatie te overwinnen. Als uw kind jonger is en heeft nog een lange weg te gaan voordat de universiteit, is de kosten van het collegegeld zal stijgen, en u wilt uw geld ergens we deze kunnen houden, en de fiscale voordelen van een 529 zijn erg belangrijk.

529 Plannen worden gesponsord door de afzonderlijke staten of overheidsinstellingen, en kan worden geopend met een aantal financiële instellingen. U zult tegenkomen twee soorten plannen: pre-paid, en besparingen. Sommige deskundigen adviseren tegen pre-paid plannen voor een aantal redenen, dus zorg ervoor om wat onderzoek te doen alvorens te beslissen welke het beste is voor jou.

U bent ook niet beperkt tot uw eigen staat 529 Plan, dus het is belangrijk om zich te oriënteren en te vergelijken kosten en de historische prestaties van de verschillende fondsen. Sommige staten bieden incentives, en 529 plannen hebben ook vele fiscale voordelen.

Hou je geld Georganiseerd

Zoals u kunt zien, zijn er tal van keuzes als het gaat om waar je je geld moet houden. Je hoeft niet ton van verschillende accounts nodig hebben, maar zorg ervoor dat de rekeningen je moet wel voldoet aan uw financiële behoeften.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.