Wanneer is het veilig om een ​​creditcard Close?

Home » Credit and Debt » Wanneer is het veilig om een ​​creditcard Close?

Wanneer is het veilig om een ​​creditcard Close?

Je werkt hard om een ​​goede credit scores te behouden, maar de waarheid is dat zelfs een ogenschijnlijk onschuldige vergissing heeft het potentieel om uw inspanningen ongedaan te maken. Credit fouten zoals late betalingen, de inning rekeningen, of ver boven uw creditcards kan snel omslaan uw eerder indrukwekkende credit scores in iets veel minder aantrekkelijk. Dat betekent een hogere rente op de toekomstige leningen, die kan oplopen tot duizenden extra dollars betaald aan rente.

Het sluiten van oude creditcard rekeningen is een ander krediet blunder die de potentie heeft om je scores te verlagen heeft. Maar, het is geen garantie dat het gaat gebeuren. Als je een credit card account die u wilt of moet sluiten, zijn er voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw credit scores te beschermen, terwijl nog steeds jezelf bevrijden van een ongewenste account.

Waarom sluiten Credit Cards kunnen Hurt uw credit score

Er is een nogal hardnekkig credit mythe over de gevolgen van het sluiten van een credit card account en wat het betekent voor uw scores. De mythe is dat wanneer je een oude creditcard account te sluiten, zal u het voordeel van de leeftijd van de rekening te verliezen.

Credit scoring modellen zoals FICO en VantageScore inderdaad rekening houden met de leeftijd van uw oudste rekening en de gemiddelde leeftijd van uw rekeningen bij de berekening van uw credit scores. Echter, het sluiten van een account niet zijn geschiedenis te verwijderen – met inbegrip van haar leeftijd – van uw krediet rapporten.

Niet alleen zal de geschiedenis van een gesloten rekening blijven op uw credit verslagen, maar credit scoring modellen zullen blijven aan de leeftijd van de rekening te overwegen ook. En, nog beter, een gesloten rekening steeds ouder. Dus, als je een vijf-jaar-oude creditcard vandaag gesloten … in 12 maanden dat het gaat om een ​​zes-jaar-oude creditcard.

Nu dat we de mythe hebben debunked, hier is de echte reden waarom het sluiten van dat oude creditcard-rekening zou kunnen kwetsen uw scores: Credit scoring modellen rekening houden met de relatie tussen de saldi en de kredietlimieten op uw credit card rekeningen. Meer in het bijzonder, zal credit scoring modellen uw revolving bezettingsgraad berekenen of, met andere woorden, hoeveel van uw beschikbare krediet u gebruik maken in de vorm van een creditcard saldi.

De verhouding wordt berekend door optelling van de saldi op uw plastic en dat getal te delen door de som van al uw kredietlimieten – zelfs op nog open kaarten die u niet gebruikt. Dat betekent dat zelfs als je niet met behulp van een kaart, de ongebruikte kredietlimiet helpt om dat het gebruik verhouding lager te houden. Als u dat account sluit, zult u onmiddellijk verliest de waarde van de niet-gebruikte kredietlimiet, en je scores zal waarschijnlijk dalen door sommige bedrag. Daarom vaak leest u artikelen over de gevaren van het sluiten van een creditcard-accounts.

Waarom heb je misschien nodig om een ​​creditcard Close

In de meeste gevallen is het niet aan te raden om een ​​ongebruikte credit card account te sluiten als gevolg van de mogelijke negatieve invloed op uw credit scores. Tenzij het echt nodig is, moet je waarschijnlijk laat uw credit card rekeningen te openen.

Er zijn echter uitzonderingen op die regel.

Het kan nodig zijn om een ​​gezamenlijke credit card account na een scheiding te sluiten. Een ander voorbeeld waar u wilt een credit card account te sluiten zou kunnen zijn als u een kaart in uw portemonnee met een onaantrekkelijke jaarlijkse vergoeding. En je kan het per ongeluk sluiting van een rekening veroorzaken bij geen gebruik van de kaart voor een aantal lange periode van tijd. Kaartuitgevers haat inactiviteit, omdat inactiviteit betekent geen inkomsten.

Hoe kan ik een oude creditcard account te sluiten zo veilig mogelijk

Ongeacht de reden voor het sluiten van een creditcard-rekening, met een goede planning kan het mogelijk zijn om dit te doen met weinig tot geen credit score schade.

Vergeet niet dat de echte reden het sluiten van een oude account kan schade toebrengen aan uw credit scores is vanwege sluiting van het account uw revolving bezettingsgraad zou kunnen verhogen. Echter, als al uw credit cards al $ 0 balansen en het sluiten van een ongebruikte account niet verhoging van de bezettingsgraad. Daarom zal de afsluiting van uw account waarschijnlijk geen invloed op uw credit scores in deze situatie.

Gewoon om veilig te zijn, als je echt inzetten voor het sluiten van een credit card account je moet nadenken over de timing. De kaart niet sluiten als je denkt van het aanvragen van een lening of een andere kaart. Wacht tot je dicht op de lening en sluit vervolgens de rekening. Op die manier bespaart u eventuele score daling voor nadat je hebt al goedgekeurd.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.