Wat is distressed debt Beleggen en hoe werkt het?

Home » Investing » Wat is distressed debt Beleggen en hoe werkt het?

Wat is distressed debt Beleggen en hoe werkt het?

Als bedrijven zijn in financiële problemen, horen we vaak over de beleggers weg te lopen met flinke sommen geld. Dit lijkt contra-intuïtief, maar het komt voort uit het feit dat beleggers schuld van het bedrijf hebben gekocht, in plaats van de voorraad.

Dit wordt vaak aangeduid als distressed debt te investeren, en het is een gangbare praktijk onder hedge funds en veel institutionele beleggers.

Met distressed debt te investeren, een investeerder koopt bewust van de schuld van een in nood verkerende bedrijf-vaak op een discount-en voordeel probeert te halen als het bedrijf draait zich om.

In veel gevallen, de beleggers nog steeds weg te lopen met betalingen, zelfs als een bedrijf failliet gaat, en in sommige gevallen, distressed debt investeerders eigenlijk eindigen als eigenaren van de in nood verkerende bedrijf.

Het krijgen van de schuld op de Cheap

Er is geen strikte regels voor wanneer een schuld als “distressed” categoriseren, maar het betekent over het algemeen dat de schuld is de handel op een aanzienlijke korting op de nominale waarde. Dus bijvoorbeeld, kunt u in staat om een ​​$ 500 obligatie te kopen voor $ 200. In dit geval is de korting komt omdat de lener is het risico van in gebreke gebleven. En inderdaad, kunnen beleggers geld verliezen als het bedrijf failliet gaat. Maar als beleggers geloven dat er kan een ommekeer te zijn en uiteindelijk gelijk krijgen, kunnen ze zien de waarde van de schuld gaan drastisch omhoog.

Een belegger die koopt aandelen vermogen van een onderneming in plaats van de schuld zou meer geld te verdienen dan de schuld investeerders als een bedrijf draait zich om. Maar, kon de aandelen van hun volledige waarde verliezen als een bedrijf failliet gaat.

Schuld, aan de andere kant, heeft nog steeds een bepaalde waarde, zelfs als een ommekeer niet gebeurt.

die Controle

Wanneer een belegger koopt een bedrijf distressed debt, zijn ze niet alleen het maken van een aankoop, maar zal vaak eindigen met enige controle van het bedrijf. Entiteiten zoals hedge fondsen die grote hoeveelheden van distressed debt kopen zal vaak onderhandelen over voorwaarden die hen in staat stellen om een ​​actieve rol bij de in nood verkerende bedrijf te nemen.

Bovendien kan distressed debt investeerders prioriteit bereiken wordt terugbetaald als een bedrijf failliet gaat.

Wanneer een bedrijf verklaart Chapter 11, zal de rechter meestal de prioriteitsvolgorde van schuldeisers die geld verschuldigd te bepalen. Degenen die betrokken zijn in distressed debt zijn vaak een van de eerste mensen terug betaald, met een voorsprong van de aandeelhouders en zelfs medewerkers. Soms kan dit ertoe leiden dat de crediteuren daadwerkelijk nemen van eigendom van een bedrijf. Wanneer dit gebeurt, kan de distressed debt beleggers een fortuin te maken als ze succesvol in het omdraaien van het bedrijf zijn.

Risicomanagement

Anytime een belegger koopt schuld, zoals in de vorm van een regering of bedrijfsobligaties, lopen zij het risico van de kredietnemer. Dat is de reden waarom de meeste beleggers worden aangespoord om de kredietwaardigheid van een lener te bestuderen om de kans op het krijgen van hun geld terug te bepalen. Het risico van wanbetaling is ook de reden waarom de schuld van minder kredietwaardige organisaties een hoger rendement voor de belegger zal genereren.

Met distressed debt investeren, is er een zeer reëel risico van de belegger weglopen met niets als het bedrijf failliet gaat.

Beleggers die zich bezighouden met distressed debt te investeren, met name grotere hedge funds, presteren vaak zeer gedegen analyses van de risico’s, met behulp van geavanceerde modellen en testscenario’s.

Bovendien zijn deze fondsen vaak zeer bedreven in het uitspreiden risico en, indien mogelijk, samen te werken met andere bedrijven, zodat ze niet overbelicht als één investering in gebreke blijft.

Belangrijker nog, bekwame hedge fund managers begrijpen de waarde van diversificatie in investeren. Het is onwaarschijnlijk dat distressed debt een aanzienlijk percentage van de volledige portefeuille van een hedge fund zou omvatten.

Distressed debt voor de gemiddelde niet Investors

Over het algemeen is de Average Joe niet zal worden betrokken bij distressed debt investeren. De meeste mensen zijn beter af te investeren in aandelen en standaard obligaties, want het is eenvoudig en veel minder riskant. Maar het is mogelijk voor een individu om toegang te krijgen tot deze markt als ze daarvoor kiezen. Sommige bedrijven bieden beleggingsfondsen die beleggen in distressed debt of onder distressed debt als onderdeel van een portfolio.

De Franklin Mutual Quest fonds van Franklin Templeton Investments [NYSE: MQIFX], bevat bijvoorbeeld distressed debt in haar bezit heeft, samen met ondergewaardeerde bedrijven en contant geld. Oaktree Capital is een ander bedrijf het aanbieden van individuele beleggers toegang tot distressed debt via particuliere voertuigen.

Het is handig voor beleggers om de mogelijkheden die schuld aanbiedingen verontrust te begrijpen, maar het is zelden zinvol in een typisch pensioen portefeuille. Vasthouden aan aandelen, beleggingsfondsen en investment grade obligaties is een veiliger en verstandiger pad naar rijkdom voor de meeste mensen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.