Welke bank is het beste – Hoe maak je een bank kiezen?

Home » Banking and Loans » Welke bank is het beste – Hoe maak je een bank kiezen?

Welke bank is het beste - Hoe maak je een bank kiezen?

Tijd om een ​​bankrekening te openen, maar u niet zeker weet welke bank te kiezen? uw volgende rekening te selecteren is een belangrijke keuze. Omdat het schakelen van de banken is een pijn, dit is niet iets wat je wilt snel weer te doen.

Om de beste bank voor uw behoeften kiezen, vertrouwd te raken met de beschikbare opties, en kies vervolgens de instelling het beste past bij uw behoeften.

Wat heb je vandaag nodig? In vijf jaar?

Voor nu, heb je waarschijnlijk de onmiddellijke behoeften die een bank moet voldoen. Zo kan bijvoorbeeld een plaats moet u uw salaris storten, of misschien wilt u een bank die minder worden betaald, dan uw huidige bank. Door alle middelen, krijgen deze behoeften voldaan, maar uitzoomen en na te denken over hoe uw behoeften in de komende jaren kan veranderen.

Zoals u banken te evalueren, te overwegen of je groeien van een instelling, of als de banken uitblinken in gebieden waar u anticiperen op toekomstige behoeften. Bijvoorbeeld:

 • Blijf je op dezelfde locatie?
 • Heeft de bank te bieden robuuste online of mobiele diensten?
 • Als je een bedrijf beginnen, kan de bank zich met de zakelijke accounts?
 • Als u van plan om een ​​hypotheek te krijgen of te herfinancieren, doet de Bank bieden kortingen aan klanten die gebruik maken van andere diensten?

Hoewel het verstandig om vooruit te plannen, dingen veranderen, en het is moeilijk om de toekomst te voorspellen, dus de meeste mensen beginnen door te focussen op het controleren en spaarrekeningen.

Tarieven en kosten

Onderzoek rente en de verrekening van de kosten als je winkel voor een bank: Hoeveel verdient u in uw spaargeld (ervan uitgaande dat je een aanzienlijk bedrag te houden daar, hoeveel betaalt u voor leningen, en wat het onderhoud en de transactiekosten bestaan?

Voor de controle en besparingen,  lage kosten zijn bijzonder belangrijk. Een iets andere rente op spaargeld is niet van plan te maken of breken u financieel, dus wees niet worden gelokt door de hoogste APY tenzij je onder de rijken zijn. Maar maandelijkse vergoedingen voor onderhoud en stijf debetstand sancties kan een ernstige deuk in uw account, kost jaarlijks honderden dollars.

Voorbeeld: Als het gaat om het verdienen van rente op spaargeld of certificates of deposit (CD’s), zelfs een verschil van 1 procent APY misschien niet zo indrukwekkend zijn. Ervan uitgaande dat je blijft $ 3.000 in besparingen, dat is een verschil van slechts $ 30 per jaar tussen banken. Als een van deze banken rekent $ 10 per maand alleen om uw account open te houden, voor de hand liggende keuze is om de bank te kiezen met lagere tarieven.

Bij het lenen van geld,  vergeet niet dat je niet per se hoeft te lenen van uw bank. U kunt een lening van een gloednieuwe credit union krijgt als je een auto te kopen, bijvoorbeeld (het kopen van een bepaalde dealer kunt u in aanmerking komen voor een lid van die credit union geworden te maken). Online kredietverstrekkers zijn ook een bezoek waard, omdat ze minder dan de lokale banken en kredietinstellingen in rekening mag brengen. Als u lenen om een huis te kopen, kan een hypotheek makelaar (en moet) winkelen temidden van tal van kredietverstrekkers voor u, en u hoeft niet naar een klant met elke potentiële bank.

Soorten Banks

U kunt kiezen uit verschillende soorten “banken” voor financiële diensten. De meeste van hen bieden soortgelijke producten en diensten (vooral als je gewoon op zoek bent voor het controleren of spaarrekeningen en een debetkaart voor de besteding), maar er zijn verschillen.

Grote banken  zijn de nationale namen die u bekend bent. U kunt tal van vestigingen op drukke straathoeken in grote steden te zien, en u waarschijnlijk horen over hen in het nieuws. Deze instellingen hebben nationale (en multinationale) operaties.

 • Producten en diensten omvatten bijna alles wat je maar kunt bedenken (en meer).
 • Vergoedingen  hebben de neiging om aan de hoge kant, maar het is mogelijk om vergoedingen kwijtgescholden te krijgen (door het opzetten van directe storting, bijvoorbeeld).
 • De prijzen op besparingen en CD’s  zijn meestal niet de hoogste.
 • Branch en geldautomaten  zijn talrijk als je de zorg over het bankwezen in persoon.

Lokale banken  opereren in kleinere geografische gebieden. Ze hebben de neiging om meer van een gemeenschap focus, en ze zijn een essentieel onderdeel van uw lokale economie.

 • Producten en diensten die beschikbaar zijn meestal voldoende voor de meeste consumenten. Deze instellingen moeten alles wat je persoonlijk nodig hebt, hoewel grote bedrijven en de ultra-rijken kan nodig zijn om gespecialiseerde diensten te verkrijgen van andere aanbieders te hebben.
 • Vergoedingen  hebben de neiging om redelijk te zijn, en vergoedingsvrijstellingen zijn vaak beschikbaar.
 • De prijzen op besparingen en CD’s  variëren, maar je zou een deal met geadverteerde addertje onder het gras “specials”.
 • Branch en geldautomaten  zijn lokaal beschikbaar, maar je kan hebben om out-of-netwerk te betalen als de bank niet deelneemt aan een nationale ATM-netwerk.

Credit Unions  zijn not-for-profit organisaties met een sterke community focus. Om een rekening te openen, moet je te kwalificeren en te sluiten als een “lid”, maar dit proces is vaak makkelijker dan je denkt.

 • Producten en diensten zou voldoende moeten zijn voor de meeste consumenten en kleine bedrijven. De kleinste credit unions kan iets minder aan te bieden, maar je kunt bijna altijd het controleren van rekeningen, spaarrekeningen en leningen.
 • Vergoedingen  hebben de neiging laag te zijn, en het is relatief eenvoudig om gratis controle te vinden.
 • De prijzen op besparingen en CD’s  zijn vaak hoger dan de grote banken, maar lager dan online banken.
 • Branch en ATM locaties  kunnen uitgebreider dan je zou verwachten. Als uw credit union deelneemt aan gemeenschappelijke vertakking (de meeste van hen doen), heeft u toegang tot duizenden gratis locaties landelijk.

Online banken  hebben zich gevestigd als een solide optie, en het is de moeite waard om een online-only account, zelfs als je het niet regelmatig gebruiken. Dat gezegd hebbende, gaan 100% online met uw geld kan lastig zijn fysieke locaties hebben nog steeds waarde.

 • Producten en diensten die beschikbaar zijn onder andere gratis controle en spaarrekeningen als de belangrijkste attractie, maar ook andere producten beschikbaar zijn.
 • Vergoedingen  hebben de neiging laag te zijn. De meeste accounts zijn gratis, tenzij u controles stuiteren of verzoeken om bepaalde handelingen (zoals overschrijvingen, bijvoorbeeld).
 • De prijzen op besparingen en CD’s  zijn vaak hoger dan je nergens anders kunt vinden.
 • Branch en geldautomaten  zijn onbestaande, maar online banken ofwel deelnemen aan robuuste landelijke netwerken of ze vergoeden ATM vergoedingen (tot een bepaald maximum).

Cash management accounts zijn een lichte variatie van online bankrekeningen. Deze zijn meestal betaalrekeningen aangeboden via makelaarskantoren, dus controleren of en wanneer uw geld federaal verzekerd is. Sommige rekeningen betalen royale rente en zorgen voor debetkaarten en chequeboekjes voor de besteding.

Technologie en Convenience

Zoals beperken uw lijst, kijk voor belangrijke functies die u waarschijnlijk te gebruiken op een dag-tot-dag basis bent. Je wilt niet dat het omgaan met uw bank om een ​​ellendige ervaring.

Remote storting:  Als je ooit betaald met een fysieke controle, de gemakkelijkste manier om te storten het is om een foto met app van uw bank te breken.

Bank tot bank overschrijvingen:  Kijk voor banken die gratis elektronische overschrijvingen naar andere bankrekeningen te bieden. Dit is standaard met de meeste online banken, maar brick-and-mortar banken kunnen het ook doen. Transfers maakt het veel gemakkelijker om uw geld en verandering banken te beheren.

Sms’en en e-mail alerts:  We krijgen allemaal druk, en het is leuk om een heads opstaan van uw bank als er iets gebeurt in uw account. Je zou ook een snelle update op uw banksaldo wilt zonder in te loggen op je account. Banken met sms-opties en automatische waarschuwingen te maken bankieren gemakkelijk.

ATM deposito’s:  Het gaan naar een tak tijdens de openingstijden van de banken is niet altijd mogelijk (of handig). ATM stortingen kunt u de bank op uw schema en zelfs fondsen toe te voegen aan een aantal online banken.

Bank uur:  Als je liever bank in persoon, zijn de uren die geschikt zijn voor uw behoeften? Sommige banken en kredietinstellingen bieden weekend en avonduren (ten minste op de drive-through).

Een woord over de veiligheid

Banken zijn verondersteld om een ​​veilige plaats voor uw geld. Zorg ervoor dat elke account die u gebruikt is verzekerd, bij voorkeur door de Amerikaanse overheid:

 • Banken moeten worden ondersteund door FDIC verzekering.
 • Federaal-verzekerde credit unions moeten worden gesteund door de NCUSIF.

Als een bank of credit union niet lukt, moet je geen geld verliezen, zolang uw deposito’s zijn onder de maximumwaarden (momenteel $ 250.000 per inlegger per instelling, en het is mogelijk om meer dan $ 250.000 van “uw” geld dat valt bij één instelling hebben) .

Hoe kan ik een rekening te openen

Zodra u een account kiest, het is tijd om te gaan door de formaliteiten van de opening en de financiering van het. Sommige instellingen kunt u alles te doen online, dat is een snelle en gemakkelijke optie als u tech-savvy. Zo niet, plannen te maken voor een bezoek aan de tak, en breng identificatie en een eerste storting (cash kan werken, of u kunt een cheque uit te schrijven of maak een elektronische overschrijving).

Schakelen banken: Als u verhuist naar een nieuwe bank, gebruik dan een checklist om zeker niets te maken valt door de scheuren. Je wilt niet om betalingen te missen of te betalen voor eventuele fouten.

Kunt u meerdere accounts?

Er is waarschijnlijk geen enkele  best  bankrekening die er zijn. Verschillende banken hebben verschillende sterktes. Online banken betalen de hoogste rente op uw spaargeld. Online kredietverstrekkers en credit unions zijn een goede optie voor persoonlijke leningen en leningen voor auto’s.

Het is prima om meer dan één bankrekening. In feite is het verstandig om de beste eigenschappen waar u ze kunt vinden krijgen. Zolang je het niet betalen van meerdere vergoedingen aan meerdere banken, kunt u zo veel bankrekeningen hebben als je wilt.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.