Zagon College prihranke Ko vaš otrok starejši

Home » Finance » Zagon College prihranke Ko vaš otrok starejši

Zagon College prihranke Ko vaš otrok starejši

To je zdrava pamet, če veš veliko sploh o vlaganju in osebnih financ. Če nameravate shraniti na vaših otrok visokošolsko izobrazbo, najboljša stvar, ki jo lahko naredimo je začeti zgodaj – čim prej.

Razlog je preprost – to je vse o moči obrestnih obresti. Ko boste prihranili denar za prihodnost, da zasluži donos, in če ste se odločili za reinvestiranje tiste donose, pospešuje.

Če si dal proč 100 $ na 7% obresti, na primer, se je izkazalo v $ 107 po enem letu, ampak po drugem letu imate $ 114,49 – si zaslužil $ 7.49 namesto $ 7 v tem drugem letu. Po tretjem letu, imate $ 122,50 – v tretjem letu si zaslužil $ 8.01 namesto $ 7.49. To ohranja dogaja in bo tako, rastoče iz leta v leto – v osemnajstem letu, pa zasluži $ 22.11 sama, samo sedi tam.

Če si dal na stran 100 $ na 7% letni donos in ne storiti ničesar drugega, kot čakati 18 let, da bomo vredno $ 338, ko greš, da ga umakne.

Toda kaj se zgodi, če si ne morejo – ali pa ne – začetek varčevanja za vašega otroka visokošolsko izobrazbo, ko so res mlad? Kaj pa, če ne začnete varčevanje do starosti 10, kar jim daje le osem let, dokler fakulteti?

No, če si dal na stran 100 $ na 7% letni donos in ne storiti ničesar drugega, kot čakati 8 let, bo to vredno samo $ 171,80.

Oglejte si razliko? Samo čakala 10 let, naj mu da 100 $ stane vaš otrok $ 166,20 v investicijski dohodek.

To je seveda dobra ideja za začetek varčevanja mladi, če boš rešil, ampak kaj storiti, če to ne pride v poštev?

Kaj pa, če si spoznal, da je vaš otrok osem in hitting visoke tone na njihovih standardiziranih testov in prinaša domov zvezd poročilo kartice in ste spoznali, da kolegij verjetno mora biti v prihodnosti ta otrok in kako boš plačal za to?

Kaj pa, če je vaš otrok 10 in si končno dobil dobro službo, resnično dobro delo, in zdaj imate dihalni prostor za shranjevanje stvari, kot šoli za prvič?

Kaj storiti, če nimate prednost vsem tem času obrestnimi obrestmi?

Tu je načrt igre.

Prihranite Kaj lahko, Od zdaj

Odprite načrt prihrankov 529 kolegij za vašega otroka (tukaj je super primerjava različnih načrtov) in začetek varčevanja zdaj in ne pozneje. Ali je danes resno.

Samo odpreti ta račun, nastavite otroka kot upravičenca, nato pa nastavite, da računa, da se samodejno umakne malo iz vašega preverjanje račun vsak mesec. Tudi 20 $ je v redu – kar si lahko privoščijo. Samo začeti zdaj.

Ni nujno, da je veliko. Samo mora biti vse, kar si lahko privoščijo, in da mora čim prej začeti.

Začetek Prenos Nekateri “darila” v ta račun

Ko pride čas za darilo daje, se prepričajte, da je vsaj del svoje darilo dodaten prispevek na ta račun.

To lahko storite na zabaven način, tako, da bodo vaši otroci spoznali, kaj oni dana. Na primer, lahko jim povečano fotokopijo 20 $ ali 50 $ ali 100 $ zakona in pisati o njem, “To je bila dana v vaše prihranke kolegij,” in nato zaviti, da listov navzgor v polje srajco z nekaj tissue papirja. Kljub temu, da ne bo kaj oni zelo navdušeni nad prav zdaj, bodo spomnite teh daril kasneje, ko so spoznali, da imajo študentsko posojilo, ki je na tisoče dolarjev manj, in jih bomo še naprej, da se spomniš, ko sem jih dobil veliko manjša plačila za študentska posojila, ko si odrasel.

Prav tako lahko spodbuja druge sorodnike, da storijo enako stvar. Naj sorodniki vedeli, da ste odprli kolegij varčevalni račun za otroka in jim dati informacije, potrebne za njihovo prispevati. Povabite jih, da storijo isto stvar – lahko fizično dati otroku fotokopirati $ 10 zakona ali karkoli, skupaj z nekaj skromnim darilom bodo uživali prav zdaj.

Lean Into Druge možnosti financiranja

Pomembno je vedeti, da je plačal za kolidž ni samo mešanica tega, kar ste shranili in študentskih posojil. Obstaja veliko drugih možnosti, da se lahko vaš otrok koristno uporabiti, ko ste pripravljeni, da gredo v šolo.

Na primer, veliko šol ponujajo štipendije različnih vrst za tuje študente, ki temeljijo na finančne potrebe in zaslug. Če ste v situaciji, ko se je pravi boj za shranjevanje, boste morda ugotovili, da šola ponuja vaš otrok donacijo, ki skrbi za nekatere stroške šole. Ne domnevamo, da bo vse v obliki posojil.

Ob istem času, lahko vaš otrok uporablja za štipendije samostojno. Še enkrat, če ste v situaciji, ki temelji na potrebo, ki je pogost razlog za borijo s prihranki kolegij, obstaja veliko štipendije, za katere bi se lahko vaš otrok upravičen.

Vaš otrok morda želeli preusmeriti določen delež katerega koli dohodka, ki ga zaslužijo, v srednji šoli na svojem kolegiju prihodnosti. Medtem ko ste doma, ste verjetno skrbi za stroške, kot so hrana in zavetje in funkcionalna oblačila, tako da bi morali imeti možnost, da usmerijo nekaj svojega dohodka, da prihrankov college.

Poglej Drugo izobraževanje in poklicnih možnostih

Če ste začeli prihranke v pozni datum, in če ne more prispevati velike količine, bi bilo še vedno rešiti, vendar pa je treba imejte oči na drugih možnosti poleg tradicionalnega štiriletna univerzitetna izkušnje, kjer so denar lahko prihranek bo imel večji vpliv.

Za predjed, lahko vaš otrok želeli raziskati obiskuje fakulteto skupnosti za leto ali dve , kjer so poskrbeli za splošne potrebe izobraževanja in res Brus o tem, kaj hočejo narediti s svojim življenjem pred prehodom na štiriletno šolo je do konca svoje izobraževanja. Krediti na ravni Community College so poceni in običajno prenesejo neposredno na številnih štiri leta šol in univerz. To je odličen način za zmanjšanje stroškov fakulteti, medtem ko še vedno zaslužijo, da štiriletni stopnji.

Vaš otrok morda želeli razmisliti trgovsko šolo . Trgovske šole ponujajo pot neposredno v trgovini neke vrste, ki običajno ponuja avenue v dobro plačilni poklicne poti za vašega otroka, ne da bi škodo štiriletne šole je. Veliko kariere center okoli trgovine šolskega programa, vključno z električno delo, vodovod, vodenje gradnje, vzdrževanja letala, obdelava, HVAC delo, in mnogih drugih področjih.

Trgovina šola običajno traja veliko manj časa kot štiriletnem univerzi v in običajno postavlja ljudi, neposredno v neke vrste programa vajeništva, kjer se naučijo ins in outs opravljanje tega dela profesionalno. Skupni stroški poklicni šoli je veliko nižja od štiriletne šole je, preveč, in 529 prihranki se običajno uporabljajo v trgovini šolski pouk.

Lahko imajo tudi druge možnosti, takoj po srednji šoli, še posebej, če imajo trdno delo in niso ugotovili čisto, kaj želijo storiti. Če se odločite, da čakati leto ali dve pred začetkom šolanja, tako da ste prepričani o tem, kaj želijo narediti (a “vrzel leto”), to daje svoje college prihranke drugo leto raste.

Ne sodi v miselnosti, da je edina sprejemljiva pot po srednji šoli neposredno v štiriletne šole je.

Bodite Podporno Med College

Druga metoda zmanjšuje potrebo po prihranke med college letih je spodbujanje vašega otroka, da se udeležijo šole v bližini, kjer živite, in nato zagotoviti “sobo in karton” del stroškov kolegij neposredno. Vaš otrok še vedno živi doma in si še naprej zagotavljati hrano, oblačila in druge osnovne potrebe. Na ta način, samo stroški za fakulteti so šolnine in izobraževalno gradivo.

Očitno je, da to ni idealna rešitev za vse družine. To dregne študente, da izberejo šolo, ki je bližje domu iz finančne smotrnosti in ne absolutno najboljša izbira za njihove izobraževalne prihodnost.

V bistvu je več stroškov z dneva v dan, ki živijo kot neodvisni kolegij študent, ki jih lahko sprejme na kot starš za svojega otroka, manj študentska posojila bodo morali spopasti s in manjši problem vaš prepozno začnejo prihrankov college bo.

Končne Misli

Velika stvar za zapomniti je to: Nikoli ni prepozno za začetek varčevanja na fakulteti za vašega otroka. Vedno lahko začnete varčevanje, tudi če je datum pozno, in vsak dolar šteje.

Vaša pomoč pri fakulteti se ne začne in konča s tem, koliko ste jih shranili, bodisi. Obstaja veliko načinov, da bi veliko finančno razliko s svojimi poštnih srednješolskih izobraževalnih in poklicnih možnosti.

Vso srečo!

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.